PTX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PTX-filtypen kan være en Pro Tools Session-fil som brukes til å referere til lydfiler. Tidligere versjoner av Pro Tools, versjon 7 til 9, bruker PTF-format for samme formål.

PTX-filen din kan i stedet være en E-Transcript-fil. Disse filene brukes ofte til å lagre transkripsjoner i rettssalen, og kan være i enten PTX-format eller i en selvstendig EXE-fil. Førstnevnte brukes vanligvis slik at filen kan sendes via e-post (EXE-filer blokkeres vanligvis av e-postservere).

PaintShop Pro Texture-filer bruker også .PTX-filtypen. Dette er bilder som brukes som teksturer for objekter og former i PaintShop Pro.

Et annet filformat som bruker PTX-utvidelsen, er Pentax RAW Image-format. Dette er ukomprimerte, ubehandlede, rå bildefiler tatt med et Pentax digitalkamera.


Hvordan åpne en PTX-fil

PTX-filer som er Pro Tools Session-filer åpnes med Avid Pro Tools.

Når du er i PTX-format, kan E-Transcript-filer åpnes med E-Transcript Manager eller gratis, men i skrivebeskyttet modus, med E-Transcript Viewer. Siden de sannsynligvis er tekstfiler, kan du også finne en gratis teksteditor som er nyttig for å lese PTX-filen. Lignende .PTZ E-Transcript Bundle-filer kan også åpnes med disse programmene.

Hvis en PTX-fil er en Paint Shop Pro-teksturfil, kan Corel PaintShop brukes til å åpne den.

Pentax RAW-bildefiler bruker normalt .PEF-filtypen, men de i .PTX-formatet kan åpnes med Windows Photos, UFRaw og programvaren som følger med et Pentax-kamera.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne PTX-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne PTX-filer, kan du se vår artikkel om hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for gjør den endringen i Windows.

Hvis ingen av disse programmene åpner filen din, er det mulig at du bare leser filendelsen feil. Se delen nederst på denne siden for mer om det.


Hvordan konvertere en PTX-fil

En Pro Tools Session PTX-fil kan konverteres til det eldre PTF-formatet ved hjelp av Pro Tools-programvaren, men hvis du gjør det, fjernes alle funksjoner som bare støttes i det nyere PTX-formatet. Dette kan gjøres gjennom filet > Lagre øktkopi menyen.

Husk at Pro Tools Session-filer ikke er lydfiler. bare referanser til lydfilene som brukes med Pro Tools. Dette betyr at du ikke kan konvertere PTX direkte til MP3 eller noe annet lydformat.

Hvis en E-Transcript-fil eller Paint Shop Pro Texture-fil som er i PTX-format kan konverteres til et annet format, gjøres det sannsynligvis gjennom den respektive programvaren nevnt ovenfor.

Den gratis versjonen av NCH Software's Pixillion image converter skal kunne konvertere Pentax RAW Image-filer som bruker PTX-format. En annen måte å gjøre dette på hvis du vil at PTX-filen skal være en PDF-fil, er å bruke en online PTX-omformer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filer ser ut som de er PTX-filer fordi filtypene deres er like, men de kan i stedet være i et helt annet filformat. I så fall trenger du et annet program for å åpne det.

Noen eksempler inkluderer PCX, PPTX, PPT, PTG (PowerTeacher Gradebook Configuration), PTM (MapPoint Map), PTB (Power Tab) og PXL (Pocket Excel) filer.

Legg igjen en kommentar