ICNS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ICNS-filtypen er en macOS Icon Resource-fil (ofte referert til som Apple Icon Image-format) som macOS-applikasjoner bruker for å tilpasse hvordan ikonene deres vises i Finder og i OS X-dokken. De tilsvarer på de fleste måter ICO-filene som brukes i Windows.

En applikasjonspakke lagrer vanligvis ICNS-filene i mappen / Innhold / Ressurser / og refererer til filene i programmets Mac OS X Property List (.PLIST) -fil.

ICNS-filer kan lagre ett eller flere bilder i den samme filen og opprettes vanligvis fra en PNG-fil. Ikonformatet støtter følgende størrelser: 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256, 512x512 og 1024x1024 piksler.


Hvordan åpne en ICNS-fil

ICNS-filer kan åpnes med Folder Icon X og Apple Preview-programmet i macOS. Adobe Photoshop kan åpne og bygge disse filene, men bare hvis du har IconBuilder-plugin installert.

Windows kan åpne ICNS-filer ved hjelp av Inkscape og XnView (som begge kan brukes på en Mac også). IconWorkshop bør også støtte Apple Icon Image-format på Windows.

Med tanke på at dette er et bildeformat, og flere programmer støtter åpning av det, er det mulig at du vil oppdage at ett program på datamaskinen din er konfigurert som standard til å åpne ICNS-filer, men du foretrekker at en annen gjør jobben. Hvis du bruker Windows, og du vil endre hvilket program som åpner det som standard, kan du lære hvordan du endrer filtilknytninger.


Hvordan konvertere en ICNS-fil

Windows-brukere skal kunne bruke Inkscape eller XnView til å konvertere ICNS-filen til i utgangspunktet hvilket som helst annet bildeformat. Hvis du bruker Mac, kan programmet Snap Converter lagre filen som noe annet.

Uansett hvilket operativsystem du bruker, kan du også konvertere en ICNS-fil med en online-omformer som CoolUtils.com, som støtter utdataformater som JPG, BMP, GIF, ICO, PNG og PDF. For å gjøre dette er det bare å laste opp filen til nettstedet og velge hvilket format du vil lagre den i.

Alternativt, hvis du vil opprette en ICNS-fil fra en PNG-fil, kan du gjøre det raskt på ethvert operativsystem med nettstedet iConvert Icons. Ellers anbefaler vi å bruke Icon Composer-verktøyet som er en del av programvarepakken for Apple Developer Tools.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes riktig med disse programmene, kan du se på filtypen på nytt for å bekrefte at du ikke leser feil. Noen filer kan først se ut til å bruke denne utvidelsen når den bare er stavet på samme måte.

ICS er et eksempel. Det er en veldig lik, og veldig vanlig, utvidelse, men har ingenting å gjøre med ICNS-ikonfiler.

Filen din kan i stedet være en InCopy Document Preset-fil som bruker ICST-filtypen. I så fall trenger du Adobe InCopy på datamaskinen din for å se den.

Legg igjen en kommentar