Hvordan reparere ødelagte MP3-filer

Som alle filer på din PC, kan MP3-filer skade og bli avspillbare, noe som er spesielt frustrerende hvis sangen er en favoritt, inngår i et album eller er et nylig kjøp. Før du søpler sangen, kan du prøve å bruke et MP3-reparasjonsverktøy for å fikse den skadede filen. Det er en god sjanse for at din ikke-funksjonelle MP3 kan gjenopplives.

Hero Images / Getty Images


Bruk programvare til å reparere ødelagte MP3-filer

For å reparere korrupte MP3-filer, må du laste ned og installere et MP3-reparasjonsprogram. Et av de beste gratis MP3-reparasjonsprogrammene er MP3 Repair Tool. Den har et enkelt grensesnitt og er lett å kjøre. Programmet fjerner et brukerdefinert antall bilder fra begynnelsen eller slutten av en ødelagt MP3-fil i et forsøk på å rette opp eventuelle skader. Selv om MP3 Repair Tool oppretter en kopi av hver fil den fungerer på, er det fortsatt en god ide å sikkerhetskopiere MP3-filene dine før du behandler dem. 


Slik kjører du MP3-reparasjonsverktøy

  1. Åpne programmet MP3 Repair Tool.

  2. Bruk fillesereskjermen til å finne mappen som inneholder korrupte MP3-filer.

  3. Velg filene du vil fikse ved å klikke i boksen ved siden av hver fil. Hvis alle filene i den valgte mappen må repareres, klikker du på Velg Alle knapp.

  4. MP3-reparasjonsverktøyet fjerner enkeltbilder, hver 26 millisekunder lange, fra begynnelsen av MP3, det er der korrupsjonen ofte oppstår. Forsikre deg om at boksen ved siden av fjerne er valgt. For antall rammer som skal behandles, start med 1.

  5. Klikk på reparasjon for å behandle valget ditt.

Test de reparerte MP3-sporene. Hvis du trenger å trimme MP3-filene ytterligere for å reparere dem, øker du antall bilder du vil fjerne med 1, og klikker deretter på reparasjon en gang til. Gjenta dette trinnet til du har en arbeidsfil.

Du kan også oppdage at muligheten for å fjerne alt etter den siste rammen i hver fil, kurerer en korrupt MP3-fil - kryss av i denne boksen for å aktivere dette alternativet om nødvendig.


Legg igjen en kommentar