PC TV: Hvordan tar du opp TV-serier på datamaskinen min?

Det er relativt enkelt å gjøre datamaskinen din til en PC-TV, og mange huseiere vendte seg en gang til denne prosessen som et alternativ for digital videoopptaker. Windows Media Center-applikasjonen, som var inkludert i noen utgaver av Windows, gjorde det mulig for en PC å ta opp TV-programmer. Da Microsoft avviklet Windows Media Center, henvendte PC-brukere seg til annen billig kommersiell programvare sammen med en kanaltuner for å spille inn favoritt-TV-showene sine. Populære alternativer inkluderte SageTV og Beyond TV.


PC TV-alternativer

Imidlertid endres måten vi ser på TV på, og de fleste kanaler og sportsbegivenheter tilbyr nå programmering via streaming-apper og -tjenester. Noen av disse krever abonnement, og noen er gratis. På grunn av det vell av streambar programmering som er tilgjengelig når som helst, bruker ikke mange PC-eiere datamaskinene sine lenger som DVR-er, og de tidligere populære DVR-applikasjonene har falt på vanskelige tider. SageTV ble solgt til Google og er nå tilgjengelig som programvare med åpen kildekode. Utviklerne av Beyond TV utvikler ikke lenger det produktet, selv om det fremdeles støttes. 

Til tross for dette er DVR-alternativer tilgjengelig for Windows-PC-eiere som fortsatt vil spille inn show på datamaskinene sine. Blant de beste av de nye alternativene er Tablo, Plex, Emby og HDHomeRun DVR. Selv om de ikke er gratis, har de lave kostnader - mye lavere pris enn et satellitt- eller kabelabonnement.


bord

Tablo er en maskinvaretuner og DVR som du kan få tilgang til gjennom Windows-applikasjoner. Den kobles til ditt høyhastighetsnettverk hjemme, og den har en innebygd harddisk. Ved hjelp av Tablo-appene kan du se live TV og planlegge opptak. Tablo er ikke et hjemmemediesenter, men det er en enkel måte å se på og ta opp TV.

Plex

Bruk PC-en din med Plex-medieserverprogramvare for å se og spille inn TV-serier på PC-en. Du trenger et Plex Pass-abonnement og en tilkoblet TV-tuner for å spille inn TV-en over-the-air til din PC. Plex Pass-abonnementet er rimelig og tilgjengelig på månedlig, årlig eller levetidsbasis. Plex har en elegant integrert TV-guide med rike metadata.


Emby

Emby Home Media Center-programvaren er tilgjengelig for PC-eiere som ønsker DVR-funksjoner. Det krever et Emby Premiere-abonnement, som er rimelig og betales månedlig eller årlig. Oppsettet er enkelt og kort. Emby gir imidlertid ikke en kilde til TV-guide-data. Du har bare en liste over kanaler og ingen informasjon om hva som står på dem. Du vil laste ned en av de gratis TV-timeplanene for å komme deg rundt dette.

HDHomeRun DVR

Hvis du har en HDHomeRun-tuner, er HDHomeRun DVR-tjenesten den beste måten å ta opp TV. Det er den enkleste av programvaren DVRer å sette opp, og det gjør denne ene tingen bra. Det fungerer ikke som et mediebibliotek for hjemmet. Et lite årlig abonnement kreves for bruk av dette programmet.


Legg igjen en kommentar