5 måter å se på kabel-TV mens du reiser

Mens DVR-en din trofast kan ta opp TV-show hjemme, vil du kanskje få litt av det samme innholdet mens du reiser. Heldigvis har det aldri vært enklere å ta favoritt-TV-showene dine med på veien, enten via en bærbar PC, smarttelefon eller nettbrett.

Avhengig av hvilket system du bruker hjemme, er det noen måter å se på showene dine mens du er borte. I denne guiden vil vi fortelle deg hvordan du kan se på kabel-TV hvor som helst.


Kabelselskapets streamingtjeneste

De fleste kabelselskaper tilbyr nå en tjeneste som lar kundene streame programmering på sine mobile enheter og datamaskiner.

Mange kabelleverandører bruker en tjeneste kalt TV Everywhere som inkluderer mange av de mest populære kabelkanalene. Det er vanlig at dette følger med en kabelpakke. I tillegg til (eller i stedet for) TV Everywhere, tilbyr store kabelselskaper også egne streaming-apper. Time Warner Cable bruker for eksempel både TV Everywhere og TWC TV-apper mens Comcast bruker Xfinity TV-appen.

Tjenester som disse blir et populært tillegg for kabelleverandører og kommer ofte uten ekstra kostnad.

Moment Editorial / Getty Images 

Den store fordelen med dette alternativet er at du i de fleste tilfeller kan nyte TV på veien mens alle hjemme liker TV uforstyrret. Kabelinnloggingsinformasjonen din fungerer også med streaming-pinner og enheter som Roku.


Få en Streaming Stick

Hvis du ikke har et kabelabonnement og bruker en streamingtjeneste som Roku eller Amazon Fire, kan du ta den med deg på veien. Roku Stick og Amazon Fire Stick er to av de beste streaming-enhetene for reise. De er kompakte og kan passe inn i kofferten din. Det beste av alt er at du ikke mister programmeringsinnstillingene når du kobler den fra TV-en.

De fleste TV-er på hotellrommene har en HDMI-port, som begge enhetene krever. Så lenge stedet du bor har også et WiFi-nettverk, vil det være akkurat som du ser på TV hjemme. Du kan til og med la fjernkontrollen være hjemme og bruke smarttelefonen eller nettbrettet som fjernkontroll.


Få en Slingbox

Slingbox er en praktisk måte å se på programmering mens du er borte fra hjemmet. Du kan koble en Slingbox til din kabel- eller satellitt-DVR-boks, koble til internett, og når du er konfigurert, kan du kontrollere Slingbox fra hvor som helst du har en internettforbindelse. 

En fordel med Slingbox er at du har full kontroll over DVR, slik at du kan endre menyinnstillinger eller planlegge og slette opptak. Du kan også streame direkte og innspilt TV til PCer og håndholdte enheter så lenge internettforbindelsene dine i begge ender kan takle det.

Slingbox har en ulempe. Hvis du bestemmer deg for å se direkte TV utenfor hjemmet ditt, må folket i hjemmet se det samme programmet. Dette kan være et problem for de som har et reisende medlem av familien. Noen brukere kommer rundt dette ved å koble Slingbox til en annen TV-boks.


Registrer deg for Plex

Plex er en skybasert tjeneste som lar deg få tilgang til og streame mediefilene dine fra hvilken som helst tilkoblet enhet. Det er et populært alternativ som brukerne liker fordi det er raskt og pålitelig.

Det er en grunnleggende gratis konto, og du kan velge en betalt konto med flere fordeler hvis du synes det er nyttig. Plex er en fantastisk måte å administrere hele mediebiblioteket ditt hvor som helst og absolutt verdt å prøve det.

Bruk Windows Media Player

Hvis du bruker Windows Media Center, kan du bruke streamingalternativene innebygd i Windows Media Player (WMP).

Først vil du være sikker på at du har den nyeste versjonen av WMP installert på PCen. Derfra er det så enkelt som å sette opp streamingalternativer, og du er klar til å gå. Windows Media Player bruker de samme bibliotekene som Media Center, så så lenge du har satt opp TV-biblioteket ditt riktig, bør du være klar.

Streaming fra Windows Media Player er ikke i nærheten av det samme som å bruke en enhet som Slingbox. Mens Slingbox gir deg kontroll over DVR-en eksternt, gir WMP deg bare tilgang til filene i biblioteket ditt.

Dette alternativet gir deg tilgang til musikk, videoer, bilder og andre medier, inkludert innspilt TV. Men det tillater deg ikke å se live TV, og hvis opptakene dine er kopibeskyttet, vil du ikke kunne streame dem. 

Eventuelle åpne opptak er tilgjengelige, og som i det minste gir deg tilgang til mest nettverksprogrammering. Det er ikke en perfekt løsning, men en som kan hjelpe deg med å klare deg hvis du er desperat etter å se favoritt CBS-showet ditt mens du reiser.

Den ekstra fordelen med å få tilgang til musikk, bilder og videosamling kan også være hyggelig.


En viktig påminnelse om databruk

Når du går mobil, stoler du på mobilnettverket ditt for streaming, og det kan påvirke dataplanen din. Streaming av media bruker mye mer data enn enkle oppgaver som å sjekke e-post eller sosiale mediekontoer på telefonen eller nettbrettet.

Når du kan, kobler du enheten til et pålitelig, sikkert Wi-Fi-nettverk mens du er på farten. Mange hoteller tilbyr Wi-Fi gratis eller billig, og det vil spare deg for de stygge gebyrene. Det andre alternativet er å få en ubegrenset dataplan.

Uansett er det bare å huske dataene dine. Streaming av TV er flott, men det kan koste mer enn forventet hvis du ikke er forsiktig.

Legg igjen en kommentar