Slik streamer du filmer, TV-serier og dine egne medier med Plex

I likhet med Netflix eller Hulu tilbyr Plex-streamingtjenesten tusenvis av filmer, show, sportsbegivenheter, dokumentarer og mer. Men Plexs virkelige krav til berømmelse er å la brukerne streame sine digitale mediebiblioteker til nesten hvilken som helst internettkoblet enhet. Strøm DVD- og Blu-ray-filmsamlingen din og dine personlige videoer, musikk og bilder.

Her er en titt på hva du trenger å gjøre for å komme i gang med å streame filmer, TV-serier og dine digitale medier med Plex.

Plex er perfekt for alle som eier mange filmer på DVD og Blu-ray. Det er enda bedre hvis du digitaliserte mediesamlingen din.

Westend61 / Getty


Hvordan komme i gang med Plexs grunnleggende tjeneste

Når du oppretter en gratis konto på Plex-nettstedet, kan du få tilgang til en rekke filmer og TV-serier, webshows, nyhetskilder, podcaster og musikk gjennom Tidal-musikktjenesten. Slik kommer du i gang med å bruke Plexs grunnleggende tjeneste.

  1. Gå til Plex-nettstedet og velg Melde deg på i øvre høyre hjørne.

  2. Skriv inn e-postadressen din og passordet, og velg deretter Opprett en konto.

  3. Plukke ut Start øverst til høyre for å få tilgang til Plexs gratis streaminginnhold.

  4. Fra menyen til venstre kan du utforske gratis filmer, TV, nettprogrammer, nyheter, podcaster og musikk.

  5. Velg for å streame Plex-innhold på andre Internett-tilkoblede enheter kontoen din ikonet øverst til høyre, og velg deretter Få Plex-apper fra rullegardinmenyen.

  6. Velg Apper og enheter kategorien, velg og last ned appen på enhetens plattform.

    Plex-apper fungerer med en rekke internett-tilkoblede enheter, inkludert Android- og iOS-enheter, Amazon Alexa-aktiverte enheter, Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Chromecast, Roku, Sonos, TiVo, PlayStation 4 og Xbox One.

  7. Velg eventuelt Go Premium øverst til høyre på hovedsiden for å oppgradere til Plex Pass og få flere funksjoner. Plex Pass koster $ 4.99 hver måned, $ 39.99 årlig og $ 119.99 for livstidsbruk.

    Du trenger Plex Pass for å streame og spille inn live TV og streame til flere mobile enheter. Uten Plex Pass betaler du en engangsavgift per mobilenhet for å aktivere streaming.


Bruke Plex med din digitaliserte mediesamling

Det som gjør Plex spesiell, er dens evne til å streame en brukers digitale bibliotek, inkludert digitaliserte DVDer og Blu-rays, hjemmevideoer, musikk, bilder og mer.

For å bruke Plex til å streame media, trenger du en digitalisert mediesamling, en datamaskin som oppfyller Plexs spesifikasjoner for streaming av musikk og video, og et hjemmenettverk. Du trenger også en bredbåndsforbindelse med anstendig opplastningshastigheter hvis du vil streame gjennom Plex når du er borte fra hjemmet. Det viktigste er at du trenger Plex Media Server-programvaren.

Plex Media Server

Plex Media Server er programvaren som integrerer det digitale biblioteket ditt med Plex-plattformen, slik at du kan streame innholdet ditt. Når Plex Media Server er oppe og går på datamaskinen din, kan du streame til telefonen, spillkonsollen, andre datamaskiner og bærbare datamaskiner, og de fleste TV-streaming-enheter, for eksempel Apple TV, Roku og Android TV.

Digitalisering av filmer og musikk som skal brukes med Plex

Hvis du har et bibliotek med DVDer, Blu-stråler og CDer, kan du konvertere dette mediet til et digitalt format for å streame med Plex. Verktøy som håndbrems og andre DVD-ripper-programmer gjør denne prosessen enkel.

Den enkleste måten å digitalisere musikksamlingen din er å bruke iTunes eller Windows Media Player. Når du setter inn en CD i datamaskinens diskstasjon, kan du konvertere den til digitale musikkfiler med disse programmene.


Hvordan strømme mediene dine med Plex

Slik bruker du My Media-funksjonen til Plex-streamingtjenesten.

  1. Opprett en gratis Plex-konto som vist ovenfor, eller logg inn på Plex-kontoen din og naviger til hjemmesiden.

  2. Velg menyen til venstre pluss tegn (+) for å åpne Legg til media i Plex side.

  3. Plukke ut Skaff deg Plex Media Server, og Nedlastinger siden åpnes.

  4. Plex Media Server kategorien, velg plattform og velg Last ned.

    Dette er hvor du lagrer de digitale mediefilene du vil streame med Plex.

  5. Åpne den nedlastede filen, og åpne deretter Plex Media Server-applikasjonen.

  6. Applikasjonen åpnes i et nettleservindu, og du blir bedt om å logge på Plex-kontoen din.

  7. Les gjennom Hvordan Plex fungerer side, Og velg deretter Har det.

    Du kan eventuelt bli bedt om å registrere deg for Plex Pass. Lukk dette vinduet hvis du ikke vil gjøre det akkurat nå.

  8. Plex oppdager de tilgjengelige serverne. Gi serveren et navn og velg Tillat meg å få tilgang til media utenfor hjemmet mitt. Velg neste.

  9. Plukke ut Bibliotek for å legge til et mediebibliotek, og velg deretter Legg til bibliotek.

    For å legge til et nytt bibliotek med digitale mediefiler, gå til Bibliotekene i menyen til venstre og velg pluss tegn (+).

  10. Legg til bibliotek velger du bibliotektypen du vil legge til, og velger deretter neste.

    For å organisere mediebiblioteket ditt, opprett separate biblioteker for forskjellige sjangere av filmer, TV-serier og musikk ved å skrive inn et unikt navn før du velger neste.

  11. På det neste skjermbildet velger du Bla etter mediemappe, og finn mediemappen du vil importere. Når du finner mappen, velger du Legg til bibliotek.

  12. Gjenta disse trinnene for å legge til alle filmer, TV-serier, musikk, bilder og andre mediefiler til Plex.


Strøm media med Plex

Når du har installert Plex Media Center på datamaskinen din og Plex-appen er installert på enhetene dine, er du klar til å streame. Sørg for at datamaskinen er slått på og koblet til internett, og at du kan streame til hvilken som helst av enhetene dine når du vil.

Streaming med Plex fungerer best på høyhastighets hjemmenettverk. Hvis internettforbindelsen hjemme kan laste opp data med høy nok hastighet, kan du bruke Plex til å streame utenfor hjemmenettverket.

Legg igjen en kommentar