Hvordan bruke Google Chrome Task Manager

En av de mest praktiske "under-the-hood" -funksjonene i Google Chrome er flerprosessarkitekturen, som gjør at faner kan kjøres som separate prosesser. Disse prosessene er uavhengige av hovedtråden, så en krasjet eller hengt webside resulterer ikke i at hele nettleseren slås av. Noen ganger henger eller opptrer Chrome underlig, eller en webside fryser, men du vet ofte ikke hvilken fane som er synderen. Det er her Chrome Task Manager kommer til nytte.

Chrome Task Manager viser ikke bare CPU, minne og nettverksbruk av hver åpen fane og plugin, den lar deg også drepe individuelle prosesser med et museklikk, i likhet med Windows Task Manager eller macOS Activity Monitor.


Hvordan starte Chrome Task Manager

Å starte Chrome Task Manager er enkelt. Følg disse instruksjonene for å åpne funksjonen.

  1. Åpne Chrome-nettleseren din.

  2. Velg Chrome meny -knappen øverst til høyre i nettleservinduet. Ikonet er indikert med tre loddrett justerte prikker.

  3. Når rullegardinmenyen vises, holder du musen over Flere verktøy alternativet.

  4. Når undermenyen vises, velger du alternativet merket Oppgavebehandling for å åpne oppgavebehandling på skjermen.


Alternative metoder for å åpne oppgavebehandling

Det finnes andre, raskere måter å åpne Chrome Task Manager. Velg på en Mac-datamaskin Vindu fra den øverste menylinjen, og velg deretter Task manager.

Det er også hurtigtaster for å åpne oppgavebehandling, avhengig av enheten du bruker:

  • Press Skift + Esc for å åpne Chrome Task Manager på en Windows-datamaskin.
  • Press Søk + Esc åpne Chrome Task Manager på en Chrome OS-enhet (Chromebook).

Slik bruker du oppgavebehandleren

Med Chromes oppgavebehandling åpen, kan du se en liste over alle åpne faner, utvidelser og prosesser. Du kan også se nøkkelstatistikker angående hvor mye av datamaskinens minne den bruker, CPU-bruken og nettverksaktivitet. Når nettleseraktiviteten din reduseres betydelig, sjekk Oppgavebehandling for å identifisere om et nettsted har krasjet. For å avslutte en åpen prosess, velg navnet og velg deretter Avslutt prosess.

Skjermen viser også minnefotavtrykket for hver prosess. Hvis du har lagt til mange utvidelser i Chrome, kan det hende at flere kjører samtidig. Vurder utvidelsene og - hvis du ikke bruker dem - fjern dem for å frigjøre minne.


Utvide oppgavebehandling

For å få mer informasjon om hvordan Chrome påvirker systemytelsen din i Windows, høyreklikker du på et element i Oppgavebehandling-skjermen og velger en kategori i popup-menyen. I tillegg til statistikken nevnt ovenfor, kan du velge å se informasjon om delt minne, privat minne, bildebuffer, skriptbuffer, CSS-hurtigbuffer, SQLite-minne og JavaScript-minne.

Også i Windows kan du velge Statistikk for nerder lenke nederst i Oppgavebehandling for å sjekke all statistikken i større dybde.

Legg igjen en kommentar