Hvordan overføre bilder fra hvilken som helst telefon til datamaskinen

Det spiller ingen rolle om du bruker en Android- eller iOS-smarttelefon med en PC eller Mac; å overføre bilder fra telefonen til datamaskinen din er vanligvis en smertefri prosess.

La oss komme i gang.


Hvordan overføre bilder fra en Android-telefon til en Mac

Avhengig av alderen på Apple-datamaskinen din, er det første du trenger en ledning som konverteres fra mikro-USB til hvilken inngang datamaskinen din godtar. 

Android File Transfer er et solid alternativ, levert av Android, for overføring arkivert fra en Android-telefon til en Apple-datamaskin.

Dette kan variere alt fra vanlige USB-porter til Thunderbolt til de nyeste USB-C-modellene. For USB-C-enheter kan du bruke den eksisterende ledningen og bare kjøpe en ganske billig adapter som er kompatibel med USB.

Merknader: Billigere forbindelser kan påvirke forbindelsene dine negativt. Amazon har generelt det du trenger, men hvis du har problemer med å finne riktig maskinvare, må du kanskje kjøpe en proprietær adapter direkte fra Apple.

Når du har fått riktig ledning, krever det bare noen få trinn å overføre bilder fra Android-telefonen din til en Mac eller annen Apple-datamaskin:

Gå til applikasjonsmappen fra et Finder-vindu, og finn programvaren du lastet ned for å overføre bilder.

 1. Last ned Android File Transfer og følg installasjonsinstruksjonene. Du kan også bruke Samsung Smart Switch.
 2. Koble enheten til datamaskinen.
 3. Hvis programmet ovenfor ikke starter automatisk, går du til Finder > applikasjoner og klikk på programvaren du nettopp har installert.
 4. Nå ser du alle telefonens filer og kan fritt dra dem til Finder eller skrivebordet på Mac-datamaskinen din.

Samsung Smart Switch for Apple-datamaskiner lar deg koble til Android-telefonen din.


Hvordan overføre bilder fra en Android-telefon til en PC

Du trenger ikke spesiell programvare her, du kan enkelt overføre bilder fra Android-telefonen din til en PC ved hjelp av ledningen som fulgte med telefonen.

Trykk på Tillat med telefonen ulåst for å gi datamaskinen tilgang til telefonens filer.

 1. Lås opp telefonen med passordet eller fingeravtrykket.
 2. Koble Android-telefonen din til datamaskinen din ved hjelp av en mikro-USB til USB-ledning. Ideelt sett er dette den samme som fulgte med telefonen din.
 3. Telefonen din viser en melding som ber om å gi den tilkoblede datamaskinen tilgang til dataene (se skjermbildet ovenfor). Trykk på Allow.
 4. Velg popup-vinduet som vises på din PC (se skjermbildet nedenfor). Deretter blir du presentert for et nytt vindu med flere alternativer. Herfra kan du importere alle bildene og videoene dine, eller bla nedover for å bare åpne telefonen for å finne hvilke individuelle bilder du vil ha.
 5. Velg hvordan du vil importere bilder.

Se etter popup-vinduet som bekrefter at Android-telefonen din er koblet til.

Tips: Telefonens bilder finnes vanligvis i DCIM > Kamera i telefonens mapper.


Hvordan overføre bilder fra en iPhone til en Mac

Som du kanskje forventer, har iOS-enheter en tendens til å leke fint med hverandre. Slik overfører du bilder fra en iPhone til en Mac-datamaskin.

Du kan flytte bilder manuelt ved å klikke på enheten i et Finder-vindu.

 1. Koble iPhone til datamaskinen med ledningen den fulgte med. Husk at hvis du har en nyere Apple-datamaskin, trenger du kanskje en adapter.
 2. Lås opp telefonen, og trykk på hvis det vises en melding Stol for å bekrefte at enheten du er koblet til er trygg.
 3. Bilder-appen din bør automatisk. Hvis ikke, åpne den ved å klikke på Bilder ikonet i docken din, Finder-vinduet eller Launchpad. Velg hvordan du vil importere bilder og / eller videoer.
 4. Alternativt kan du dra bilder mellom mapper i et Finder-vindu for å flytte dem til din Mac.

Tips: Når du er tilkoblet, kan du når som helst åpne et Finder-vindu og klikke iPhone (eller hva du har kalt enheten din) for å få tilgang til bildene og andre filer.


Slik overfører du bilder fra iPhone til en PC

Heldigvis er det ikke så vanskelig å flytte bilder fra en iPhone til en PC, men det er et par ekstra trinn.

Det er overraskende enkelt å flytte bilder fra iPhone til PC, så lenge du har alt klart til å gå.

 1. Du må ha iTunes installert på datamaskinen din. Forsikre deg om at den er installert og er den mest oppdaterte versjonen.
 2. Koble iPhone med en USB-kabel, og bruk en adapter om nødvendig.
 3. Lås opp iPhonen din.
 4. Det kan vises en melding som spør om du stoler på den tilkoblede datamaskinen. Hvis den gjør det, trykk på Stol.
 5. På Windows 10 eller Windows 8 åpner du Photos-appen ved å velge Start knappen (den som ser ut som en Windows OS-logo), og velg deretter Bilder. Velg deretter import > Fra en USB-enhet. Velg telefonen som kilde til overføringen.
 6. For Windows 7, kobler du telefonen og venter på at AutoPlay-ledeteksten vises. Plukke ut Importer bilder og videoer ved å bruke Windows, velg deretter hvilke bilder du vil importere, eller velg Velg Alle, Og velg deretter import.

Hvordan bruke Airdrop til å overføre bilder fra iPhone til en Mac-datamaskin

Det er et ekstra trådløst alternativ for Apple-brukere: du kan bruke Airdrop til å overføre bilder mellom enheter.

Forsikre deg om at Airdrop er aktivert på din Mac før du overfører bilder.

 1. Åpne en ny på din Mac Finder vinduet ved å klikke på Finder-ikonet i kaien (den som ser to ansikter overlappende).
 2. Klikk Airdrop i venstre navigasjon. Hvis Bluetooth ikke allerede er aktivert, klikker du Slå på Bluetooth.
 3. Du vil nå se alle Airdrop-aktiverte enheter på din Mac. Merk at du kanskje må klikke
 4. Åpne Photos-appen på iPhone og finn bildene du vil overføre til datamaskinen din. Klikk på Aksjeark ikonet (ser ut som et rektangel med en pil som peker oppover) og herfra kan du velge flere bilder du vil dele og hvordan du vil dele dem.
 5. Et Airdrop-ikon vises rett under de valgte bildene dine. For enheter som er aktivert for å dele, klikker du bare på enhetsnavnet, og bildene overføres med en gang.
 6. Hvis Airdrop ikke er aktivert på iPhone, blir du bedt om å aktivere den fra denne skjermen, eller gå til innstillinger > general > Airdrop. Herfra kan du aktivere og deaktivere Airdrop, og kontrollere hvem som kan se enheten din.

Hvordan overføre bilder fra telefonen til datamaskinen ved hjelp av e-post

Du kan også bruke e-postappen du ønsker på telefonen til å sende deg bilder på datamaskinen din. Dette eliminerer behovet for ledninger eller funky adaptere. Denne metoden fungerer imidlertid bare hvis du overfører ett eller to bilder. Din e-post vil ha en størrelsesgrense for vedlegg, som bilder raskt kan overstige:

Merknader: Hvis du bruker Gmail, kan du legge ved så mange du vil. Gmail oppretter automatisk en Google Disk-mappe med alle bildene dine hvis størrelsen blir for stor.

 1. Åpne e-postappen du ønsker.
 2. Legg til din egen e-postadresse som mottaker.
 3. For emnelinjen, bruk noe relatert til det du sender, slik at du vet hvilken e-post du skal se etter.
 4. Velg binders ikonet for å legge ved et bilde. Finn riktig bilde i galleriet og bekreft at det er det du vil sende.
 5. Send e-posten, ettersom det ikke er behov for tekst i brødets e-post.
 6. Gå til e-posten din på datamaskinen din og finn e-posten du nettopp har sendt deg selv.
 7. Hold markøren over bildet og velg Last ned eller nedlastingsikonet (ser vanligvis ut som en pil som peker nedover), og velg deretter hvor du vil lagre bildet på datamaskinen. Dette er nesten det samme uansett om du bruker Mac eller PC.

Hvordan overføre bilder fra telefonen til datamaskinen ved hjelp av trådløse apper

Det er andre alternativer tilgjengelig hvis du foretrekker å unngå ledninger og den kjedelige arten av å sende deg bilder via e-post.

Hvis du går fra Android til Mac, kan du prøve AirDroid-appen. Du trenger en AirDroid-konto, enhetene du overfører bilder mellom for å være på samme Wi-Fi-nettverk, og har AirDroid installert på begge enhetene.

For iPhone til Mac-overføringer er metoden enkel hvis du har iCloud aktivert. Dette lagrer alle bildene dine i skyen, og alle enhetene dine som er koblet til Apple-kontoen din, får tilgang til dem.

Hvis du overfører bilder fra enten iOS- eller Android-telefoner til en PC, trenger du Windows 10 for å bli trådløs. Du må laste ned og konfigurere Microsoft Phone Companion-appen og følge instruksjonene her.


Legg igjen en kommentar