Å fikse datamaskinen din: En komplett FAQ

Å bestemme seg for å fikse datamaskinen din av en profesjonell kan virke som det enkle valget fremfor å løse problemet selv, men det betyr ikke at det kommer uten bekymring.

Datasikkerhet, tid og kostnad for tjenester og alvoret i problemet er de vanligste spørsmålene vi får fra leserne når de bestemmer seg for å fikse datamaskinene sine.

golubovy / iStock

De fleste av de mer spesifikke spørsmålene vi har fått gjennom årene er nedenfor, sammen med svarene mine:


"Jeg trenger tilgang til filene mine NÅ! Hvordan får jeg dem av? Er de enda der?"

Dette er lett det vanligste og helt forståelige spørsmålet jeg får. Uansett hva planene dine er angående hvordan eller hvor du skal fikse datamaskinen, er viktige data prioritert.

Det viktigste å forstå er at de fleste datamaskinproblemer ikke påvirker lagrede filer, slik som det du fortsetter med nettopp oppdatering, eller papiret du trenger for klassen i morgen tidlig. Så bortsett fra den relativt sjeldne situasjonen med et fysisk harddiskproblem, er filene dine sannsynligvis fine - akkurat utenfor rekkevidde for øyeblikket.

Til "hvordan du får dem av" -delen faller de fleste dataproblemer som begrenser tilgangen til filene dine i to leirer, hver med sin egen løsning:

Hvis datamaskinen din ikke er helt uføre, kan du prøve å starte den i sikkermodus. Når du er der, kan du til og med kunne bruke datamaskinen din midlertidig, men hvis ikke, kan du i det minste kopiere filene du trenger til en flash-stasjon eller plate, slik at du kan bruke dem fra en annen datamaskin.

Hvis datamaskinen din ikke en gang starter i sikkermodus, eller til og med ikke slår seg på i det hele tatt, kan du fortsatt få filene dine av, men du trenger hjelp fra en annen datamaskin og et relativt billig verktøy.

Se Hvordan få data fra en gammel harddisk for å få hjelp til å gjøre det. Dette er ikke spesielt lett for en nybegynner å gjøre, men det er veldig mulig hvis du følger instruksjonene som er lenket her. En datamaskinreparasjonstjeneste vil gjøre akkurat denne oppgaven for deg hvis du vil, mot et gebyr selvfølgelig.


"Er dette problemet til og med løst, eller er det så ille at jeg trenger en ny datamaskin?"

Åpenbart har svaret på dette spørsmålet nesten 100 prosent å gjøre med problemet med datamaskinen, noe du sannsynligvis ikke vet ennå siden det ikke har blitt sett på.

Generelt sett er imidlertid de fleste datamaskinproblemer løst, noe som betyr at en ny del og noe reparasjonstid er mer sannsynlig utfallet enn å trenge en helt ny datamaskin. Som jeg nevnte i svaret på det siste spørsmålet, er det relativt sjelden at et dataproblem påvirker filene dine.

Alt som er sagt, og selv om du kanskje ikke vet årsaken til problemet med datamaskinen din, er det vanligvis noen ledetråder om hvor ille problemet er og hva som kan være løsningen når alt er sagt.

Hvis du har noen form for datamaskin, men den slås på og Windows i det minste prøver å starte, er det en anstendig sjanse for at dette er et programvareproblem, ikke et maskinvareproblem. Programvareproblemer er lettere å løse og involverer vanligvis bare litt tid med en datareparasjonsteknologi.

Hvis du har en bærbar PC eller nettbrett som ikke kommer på hele veien, eller i det hele tatt, kan du være heldig og bare trenge et nytt batteri eller strømadapter. Hvis det ikke gjør det, kan det hende du har å gjøre med en annen type maskinvareproblem, noe som betyr at du kanskje trenger en ny datamaskin. Dessverre har disse typer datamaskiner ikke mange utskiftbare deler.

Hvis du har en stasjonær datamaskin som ikke vil slå på i det hele tatt, kan noe av maskinvaren ha skylden, men sjansen er stor for at den enkelte maskinvaren kan byttes ut, noe som løser problemet.

Hvis du er klar for det, har vi en omfattende feilsøkingsguide som kan hjelpe deg med å finne ut, eller til og med løse, et problem som forhindrer datamaskinen din i å starte. Se hvordan du løser en datamaskin som ikke vil slå på for mer om det.

En annen ting å vurdere er reparasjonskostnad mot ny datamaskinkostnad. Hvis datamaskinen din har et stort problem, eller du uansett har vurdert en ny datamaskin, eller kanskje begge deler, er det noen smarte valg å velge å ikke ha datamaskinen løst.

Bør du oppgradere eller bytte ut den bærbare datamaskinen?


"Hvor lang tid vil det ta å få løst dette problemet og hvor mye kan det koste?"

Svaret på disse spørsmålene avhenger nesten helt av problemet og er et av de aller første spørsmålene du kan stille enhver reparasjonstjeneste du vurderer å gjøre forretninger med.

Se våre viktige spørsmål for å stille en datamaskinreparasjonstjeneste for mer om disse og relaterte spørsmålene du trenger for å sikre at du får svar på.

Også nyttig her er hvordan vi beskriver problemet ditt til en profesjonell guide for PC-reparasjoner. Å vite hvordan du kan kommunisere problemet er den beste måten å få et nøyaktig tilbud på tid og kostnader for tjenester.


"Hva om de må installere alt på datamaskinen min for å fikse det? Vil jeg ikke miste alle filene mine ?!"

Absolutt ikke. Sikkerhetskopiering av filene dine er, eller bør være, reparasjonsteknikerens første prioritet når datamaskinen din vises. Tatt i betraktning hvor viktig filene dine er, bør dette absolutt være en av tingene du spør om, bare for å være sikker.

Misforstå meg ikke, hvis problemet forårsaket tap av noen eller alle filene dine, det er det som skjer med alvorlige harddiskproblemer, ville ikke filene dine være rundt for å lagre. Imidlertid, hvis filene dine kan kopieres trygt, kan de være og bør være.

Etter at du har fikset datamaskinen din, selv om det var nødvendig med en fullstendig installering av Windows og programvaren på nytt, bør du få en plate eller flash-stasjon med filene dine, eller fortalt hvor på datamaskinen dine tidligere filer nå er lagret.


"Hvis jeg ender opp med å trenge en ny datamaskin, mister jeg filene mine, eller kan de overføres til den nye datamaskinen min?"

Ja, filene dine kan overføres fra den gamle datamaskinen til den nye datamaskinen. Hvis du tilfeldigvis kjøper den nye datamaskinen din fra samme sted som du fikk den gamle, kan de til og med gjøre det gratis for deg.

Hvis du vil eller trenger å takle dette på egenhånd, inkluderer noen nyere versjoner av Windows noe som heter Windows Easy Transfer som gjør prosessen veldig enkel.

Hvordan flytte data og programmer til en ny harddisk

"Lurer datamaskinreparasjonsteknologier seg gjennom filene de finner på en datamaskin? Jeg kan ikke forestille meg å betale noen for å bryte personvernet mitt!"

Har dette noen gang skjedd? Jeg garanterer deg at svaret er ja.

Er dette et voldsomt problem? Nei, det tror jeg ikke. Jeg har eid og jobbet i datamaskinverksteder i mange år, og jeg har aldri sett et bevisst brudd på personvernet.

Bortsett fra å velge en best mulig verksted du kan (se neste spørsmål), og håper at et flott verksted betyr ærlig forretningsskikk og et flott personale, er det lite du kan gjøre med dette potensielle problemet.

Hvis du er heldig nok til å ha full tilgang til filene dine før du slipper datamaskinen, kan du alltid kopiere filene til en flash-stasjon eller plate og deretter fjerne dem fra datamaskinen. Ærlig talt risikerer du sannsynligvis en større risiko for å ved et uhell slette noe viktigere enn å være offer for identitetstyveri eller brudd på personvernet.


Legg igjen en kommentar