Slik installerer du Plex på Apple TV

Plex er et program som kjører på mange enheter og operativsystem som muliggjør videodeling. Applikasjonen streamer videoinnhold på flere enheter.

Når du har satt opp Plex på datamaskinen din og har datamaskinen din koblet til mediebiblioteket ditt, og snart vil du kunne få tilgang til videoer, musikk og til og med bilder fra hvor som helst. Plex er spesielt dyktig til å spille innhold på lokale nettverksenheter, som smarte TV-bokser som Apple TV.

Plex fungerer best på den fjerde generasjonen av Apple TV, men med litt blod, svette og tårer (ok bare litt nerdery), kan du få Plex til å jobbe på en tredje generasjon Apple TV.


Identifisere Apple TV-modellen din

Tredje generasjons Apple TV-er og tidligere leveres ikke med Plex-appen, og flere apper kan ikke installeres på enheten. Imidlertid bør de som er villige til å gjøre litt programvarehacking, kunne få Plex til å kjøre på sin eldre Apple TV. Vi kan bruke PlexConnect-løsningen for å kjøre Plex på en tredje generasjons Apple TV, men det er litt utfordrende å få den til å gå.

Hvis du har en fjerde generasjon eller nyere Apple TV, kan du bruke tvOS App Store til å laste ned Plex-appen for Apple TV.

Apple inc

Det er ikke lett å skille de to Apple TV-ene på et øyeblikk. Begge er små sorte bokser med avrundede kanter. Fjerde generasjon Apple TV kommer med den sorte berøringsfølsomme Siri-fjernkontrollen og ble utgitt i 2015. Tredje generasjon Apple TV leveres med en sølvkontroll med kontrollhjul og ble utgitt i 2012.

Hvis du har vanskeligheter med å sortere ut hvilken som er hvilken, bruk Apples guide til å identifisere Apple TV.


Installere Plex på en fjerde generasjons Apple TV eller nyere

Sammenlignet med prosedyren for å installere Plex på en tredje generasjon Apple TV, er prosessen for en fjerde generasjon og senere Apple TV komisk enkel.

  1. Åpne App Store app på Apple TV. Søk etter Plex-appen og last den ned til Apple TV.

  2. Åpne Plex-app. Følg instruksjonene på skjermen for å koble til Plex-kontoen din ved hjelp av den medfølgende lenken og firesifrede koden.

  3. Velg Plex-serveren din fra listen og start streaminginnhold.


Installere Plex på en tredje generasjon Apple TV

Installasjonsprosedyren for tredje generasjon Apple TV er langt fra enkel. Les installasjonsprosessen fra start til slutt før du begynner å måle komfortnivået for hvert trinn.

Det krever konfigurering av vertsenheten (PC eller Mac), nettverket og Apple TV. Vi bruker Python-skript for å duplisere et eksisterende Apple TV-program, og lure det til å spille Plexs innhold. Det er en smart løsning, men det er ikke plug-and-play.

Gjør seg klar

Før du begynner, må du ha et par ting konfigurert riktig:

  • Forsikre deg om at Apple TV har støttet fastvare (versjoner 5.1, 5.2, 5.3, 6.x og 7.x støttes)
  • Forsikre deg om at du har Python 2.7.x installert på maskinen som kjører Plex-serveren din. Python 3 vil ikke fungere. Hvis du kjører en Mac, kommer den med Python 2.7 installert. Last ned og installer Python 2.7.15 eller nyere på Windows.
  • Angi en statisk IP-adresse for både Plex Media Server-enheten og Apple TV. Den enkleste måten å gjøre dette på er gjennom DCHP-reservasjoner på ruteren din.

Du vil også ha den nyeste versjonen av Plex Media Server installert på serverenheten din. Du kan oppdatere Plex Media Server gjennom oppdateringssiden på Plex-serveren.


Installer Plex Connect på serveren din

Når alt er klart, må vi installere PlexConnect-klienten på servermaskinen din. I det store og hele må du laste ned PlexConnect, få et sikkerhetssertifikat for det og starte demonen.

Installer PlexConnect på mac

  1. Last ned og pakk ut PlexConnect-arkivet fra GitHub.

  2. Flytt PlexConnect-mappen til / Programmer / på din Mac.

  3. Opprett og installer et SSL-sertifikat for Apple TV. Det er en flertrinnsprosess, så følg denne guiden for å lage SSL-sertifikater for Apple TV for å konfigurere den.

  4. Kjør følgende kommando i Terminal for å starte PlexConnect-demonen:

  5. Plex vil nå løpe.

Installer PlexConnect på Windows

  1. Last ned og pakk ut PlexConnect-filene.

  2. Flytt PlexConnect-mappen til Program Files-mappen. Bruk C: Program Files (x86) hvis eksisterer eller C: Program Files ellers.

  3. Generer SSL-sertifikatet ved å følge denne veiledningen for å opprette Windows SSL-sertifikater.

  4. Åpne PlexConnect-mappen i Utforsker og dobbeltklikk på PlexConnect.py filen for å starte den. Når du blir bedt om å godkjenne søknaden av UAC, klikker du Tillat tilgang.

Angi DNS-innstillinger for Apple TV

Nå som vi har PlexConnect kjørt på serveren vår, er det på tide å konfigurere Apple TV. DNS-innstillingene må endres for å peke på PlexConnect-maskinen din.

Plex

  1. Hvis Apple TV er koblet til via Wi-Fi, naviger til Innstillinger> Generelt> Nettverk> Wi-Fi. Velg navnet på Wi-Fi-nettverket ditt fra menyen.

    Hvis Apple TV er koblet til via Ethernet, naviger til Innstillinger> Generelt> Nettverk> Ethernet.

  2. Endre DNS-innstillingene fra Automatisk til Håndbok.

  3. Skriv inn Plex-serverens IP-adresse, som du konfigurerte tidligere ved hjelp av DHCP-reservasjoner. Hvis du ikke husker IP-adressen, kan du finne den i ruterkonfigurasjonen.

Installer SSL-sertifikatet på Apple TV

SSL-sertifikatet vil tillate Plex-serveren din og Apple TV å kommunisere over HTTPS. Selv om dette er en sikrere protokoll enn HTTP, er det ikke det viktigste. Apple TV-er vil ikke lenger kommunisere over ukrypterte HTTP-tilkoblinger, så det kreves et SSL-sertifikat.

  1. Naviger til Apple TV-er innstillinger menyen.

  2. Plukke ut Generelt> Send data til Apple Og velg Nei.

  3. Med Send data til Apple trykk fremdeles Spille -knappen (ikke den vanlige Select-knappen) på fjernkontrollen. Dette starter prosessen med å legge til en profil på Apple TV.

  4. Gå inn i dialogboksen http://trailers.apple.com/trailers.cer nøyaktig.

Streaming med PlexConnect

Når Plex Connect kjører på serveren din, kan du nå få tilgang til Plex på Apple TV. Åpne Trailers-appen på Apple TV, så blir du koblet til Plex-applikasjonen.

Kjører automatisk PlexConnect ved oppstart

Som standard må du starte PlexConnect.py manuelt hver gang serveren starter på nytt. Hvis du vil få den til å kjøre ved oppstart enten som en demon på macOS eller en tjeneste på Windows, er det mulig. Følg instruksjonene nedenfor.

Windows

For å kjøre PlexConnect.py som en tjeneste ved oppstart, må du installere PyWin32. Denne utvidelsen av Windows-operativsystemet gjør at blant annet Python-skript kan ringes uten brukerinngang.

PyWin32 kan installeres ved å enten laste ned fra Github og bygge fra kilde, eller via pip. Hvis du kjører Python 2.7.9 eller nyere, vil pip automatisk være installert med Python. For å installere PyWin32 med pip, kjør følgende kommando i et CMD-vindu.

Hvis du ikke har pip installert, bør du oppdatere versjonen av Python til en mer moderne versjon. Hvis du ikke kan oppdatere din versjon av Python, kan du bygge verktøyet fra kilden ved å følge instruksjonene på PyWin32s Github-side. Pip kan også installeres separat.

Med PyWin32 i gang, er vi klare til å konfigurere PlexConnect.py som en tjeneste. Forsikre deg først om at PlexConnect ikke kjører for øyeblikket. Hvis det er et CMD-vindu som kjører PlexConnect, bruker du Ctrl + C hurtigtast for å slå den av.

Åpne PlexConnect-katalogen i Program Files-mappen og naviger til Support Win mappe. Der finner du fire flaggermusfiler som kan brukes til å installere og avinstallere PlexConnect som en tjeneste, samt starte og stoppe tjenesten når den er installert. Kjør install.bat filen for å installere PlexConnect.py som en tjeneste.

mac

Hvis PlexConnect kjører, avslutter du det ved å velge terminalvinduet og trykke på Ctrl + C hurtigtast.

Når PlexConnect ikke lenger kjører, åpner du et nytt terminalvindu og utfører følgende kommandoer

Disse kommandoene lastes inn PlexConnect.py som en startdemon, som starter hver gang Mac-en din starter opp.

feilsøkingstips

Hvis du får problemer når du installerer Plex på tredje generasjons Apple TV, er det best å sjekke dokumentasjonen til PlexConnect på Github. Du kan også prøve Plex-forumene for problemer som ikke dekkes av installasjonsdokumentasjonen.


Legg igjen en kommentar