OVA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .OVA-filtypen er sannsynligvis en Open Virtual Appliance-fil, noen ganger kalt en Open Virtual Application-fil eller en Open Virtualization Format Archive-fil. De brukes av virtualiseringsprogrammer for å lagre forskjellige filer tilknyttet en virtuell maskin (VM).

En Open Virtual Appliance-fil lagres i Open Virtualization Format (OVF) som et TAR-arkiv. Noen av filene du kan finne i den inkluderer diskbilder (som VMDKs), en XML-basert OVF-deskriptor-tekstfil, ISO-er eller andre ressursfiler, sertifikatfiler og en MF-manifestfil.

Siden OVF-formatet er en standard, kan det brukes av et virtuelt maskinprogram for å eksportere VM-datafilene slik at det kan importeres til et annet program. VirtualBox kan for eksempel eksportere en av sine virtuelle maskiner til en arkivpakke med .OVA-filtypen som inkluderer en OVF- og VMDK-fil.

OVA-filer.

Octava Musical Score-filer bruker også OVA-filtypen til musikalske partiturer opprettet med Octava-programmet. Alternativer for scoreformatering som barer, staber og notater lagres i OVA-filen.

Andre teknologibetingelser bruker også OVA-forkortelsen, men ingen av dem har noe å gjøre med filformatene på denne siden. Noen eksempler inkluderer Outlook Voice Access, Original Video Animation og Office Validation Assistant.


Hvordan åpne en OVA-fil

VMware Workstation og VirtualBox er to virtualiseringsapplikasjoner som kan åpne OVA-filer.

Noen andre lignende programmer som støtter OVF inkluderer VMwares OVF-verktøy, IBM SmartCloud, Microsoft System Center Virtual Machine Manager og Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

Siden OVA-filer er arkiver som inneholder andre data, kan du trekke ut innholdet eller bla gjennom dem med et filutpakningsprogram som 7-Zip.

Octava åpner OVA-filer som er Octava Musical Score-filer.


Hvordan konvertere OVA-filer

Det er liten grunn til å konvertere en faktisk OVA-fil, men flere grunner til at du kanskje vil konvertere en eller flere filer fra OVA-arkivet. Husk det når du bestemmer hvilket format du vil at den virtuelle maskinen skal ende opp med.

For eksempel trenger du ikke å konvertere en OVA-fil til OVF eller VMDK for å få disse filene ut av arkivet. Du kan i stedet bare pakke den ut fra OVA-filen ved hjelp av et av filutpakningsprogrammene som er nevnt ovenfor.

Det samme gjelder hvis du vil konvertere VMDK-filen til Hyper-V VHD; du kan ikke bare konvertere OVA-arkivet til VHD. I stedet må du trekke VMDK-filen ut av OVA-filen og deretter konvertere VMDK til VHD ved hjelp av et program som Microsoft Virtual Machine Converter.

Å konvertere en OVA-fil som skal brukes med VMware Workstation er like enkelt som å eksportere VM til en OVA-fil. I VMware bruker du deretter filet > Åpen menyen for å bla etter OVA-filen, og følg deretter instruksjonene i VMware Workstation for å sette opp den nye VM.

Hvis VM-programmet du bruker ikke eksporterer til en OVA-fil, kan VMware fremdeles åpne annet VM-relatert innhold som OVF-filer.

QCOW2-filer er QEMU Copy On Write Versjon 2 Disk Image-filer som ligner på andre virtuelle maskinens harddiskfiler. Se denne veiledningen på Edoceo for å lære hvordan du konverterer OVA-filen til QCOW2 for bruk med QEMU.

Du kan også lete etter en OVA til ISO-omformer, men det ville være mer hensiktsmessig å konvertere de virtuelle harddiskfilene (som er inne i OVA-arkivet) til et bildeformat (omtrent som VHD-eksemplet ovenfor), som er ute av omfanget av denne artikkelen.

VMware OVF Tool er et kommandolinjeverktøy som lar deg importere og eksportere OVA-filer til og fra andre VMware-produkter. VMware vCenter Converter fungerer også.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes med forslagene ovenfor, må du dobbeltsjekke at du faktisk har å gjøre med en fil som slutter med ".OVA". Dette er ikke alltid tilfelle, siden det er lett å forvirre filformater som bruker lignende stavede filtyper.

For eksempel er OVR og OVP begge stavet nesten nøyaktig som OVA, men er i stedet Overlay-filer som brukes med et program som heter The Overlay Maker. Hvis du prøver å åpne begge filformatene med virtualiseringsverktøyene nevnt ovenfor, kommer du ikke noe sted.

I likhet med Octava Musical Score-filer er Overture Musical Score-filer som bruker OVE-filtypen. Det ville være lett å forveksle disse to filformatene, men sistnevnte fungerer bare med Overture-applikasjonen.

Legg igjen en kommentar