Hvordan kartlegge en nettverksstasjon på en Mac

Det er vanlig å kartlegge en nettverksstasjon på Mac- eller Windows-datamaskiner i bedriftsmiljøet, men du kan også sette opp en i et hjemmemiljø med flere enheter som trenger tilgang til samme informasjon.

Instruksjonene i denne artikkelen illustrerer hvordan du kartlegger en nettverksstasjon på macOS. Selv om trinnene kan variere litt avhengig av versjonen av macOS du bruker, bør de generelt være de samme i alle versjoner av operativsystemet.


Hvordan kartlegge en nettverksstasjon på Mac

I stedet for å laste ned eller kopiere de samme dataene til alle enhetene dine, vil du lagre disse dataene i en enkelt mappe og deretter dele denne mappen med andre enheter. Når du har delt plasseringen av disse dataene via en UNC-bane, kan du kartlegge nettverksstasjonen til alle enhetene dine med noen få enkle trinn.

  1. Start Finder.

  2. Klikk Go > Koble til serveren.

  3. Angi banen for nettverksstasjonen du vil kartlegge, og klikk Koble.

  4. Hvis du blir bedt om en bekreftelse, klikker du Koble.

    Kontoer som ikke har tillatelse til å få tilgang til denne filen / mappen, kan ikke opprette en forbindelse til nettverksstasjonen.

  5. Når nettverksstasjonen er kartlagt, vises den under skrivebordet som en montert stasjon eller under Lokasjons-menyen i ethvert Finder-vindu.

    Siden kartlagte stasjoner vises som monterte stasjoner på macOS-enheten din, kan du koble fra dem ved å løse ut stasjonen.


Slik monterer du en nettverksstasjon automatisk på macOS

Hvis du vil sikre at den tidligere tilordnede stasjonen forblir etter en omstart, må du aktivere automatisk montering via påloggingselementer under dine brukerkontoinnstillinger.

  1. Klikk på Apple Logo > system~~POS=TRUNC.

  2. Klikk Brukere og grupper.

  3. Velg brukernavnet som har tilgang til nettverksstasjonen.

  4. Velg påloggings~~POS=TRUNC fanen.

  5. Naviger til varen du vil legge til. Klikk en gang for å velge den, og klikk deretter Legg.

Legg igjen en kommentar