MTS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .MTS-filtypen er sannsynligvis en AVCHD-videofil, men det kan også være en MEGA Tree Session-fil eller til og med en MadTracker-prøvefil.

AVCHD-videofiler lagres i HD MPEG Transport Stream-videoformat og opprettes ofte med Sony- og Panasonic HD-videokameraer. Videoen er Blu-ray-kompatibel og støtter 720p og 1080i-video. Noen ganger bruker disse filtypene M2TS-filtypen og kan sees lagret ved siden av MPL-filer.

MEGA Tree Session-filer lagrer fylogenetiske trær som Molekylær evolusjonær genetikkanalyse (MEGA) -programmet kan brukes til å analysere artsgenetikk for å bestemme forfedres forhold. Versjoner etter 5.05 bruker .MEG (MEGA Data) filtypen.

MadTracker Eksempelfiler som bruker MTS-filtypen er lydfiler som fungerer som eksempler på et instrument eller en annen lyd.

MTS er også et akronym for andre teknologibetingelser, men ingen av dem har noe å gjøre med et MTS-filformat. Noen eksempler inkluderer Microsoft Transaction Server, meldingsoverføringssystem, Microsoft Terminal Services, multi-threaded server og media transcoding server.


Hvordan åpne MTS-filer

I tillegg til programvaren som følger med Sony og Panasonic HD-kameraer, kan en rekke andre videospillere åpne MTS-filer som er i AVCHD Video-filformat. Noen eksempler inkluderer Windows Media Player, GOM Player og VLC.

VLC Åpne en MTS-fil.

For å enkelt dele MTS-filen på nettet eller for å åpne den fra nettleseren eller Chromebooken, laster du den opp til Google Disk. Vær imidlertid oppmerksom på at MTS-videoer vanligvis er veldig store, så opplastingsprosessen kan ta en stund.

Hvis du ønsker å redigere MTS-videofilen, kan du prøve EDIUS Pro, MAGIX Movie Edit Pro eller CyberLink PowerDirector. Alt dette er kommersielle programmer, så du må kjøpe programmet for å bruke det til redigering (noen kan være tilgjengelige som gratis prøveperioder i en begrenset periode)

MTS-filer som er i MEGA Tree Session-filformatet åpnes med den gratis MEGA-programvaren.

MadTracker er applikasjonen som trengs for å åpne MadTracker prøvefiler. Du kan gjøre det fra Eksempel > Laste menyen.

Hva er en TS-fil, og hvordan åpner du en?


Hvordan konvertere en MTS-fil

Siden det er tre forskjellige filformater som bruker MTS-filtypen, er det viktig å først gjenkjenne hvilket format filen din har i før du prøver å konvertere den. Hvis du prøvde å koble MTS-filen til en omformer som har et annet format enn filen din, kan du for eksempel prøve å konvertere en videofil til et fylogenetisk tre, som tydeligvis ikke er mulig.

AVCHD-videofiler er selvfølgelig videofiler, så for dem vil du sørge for at du jobber med en videofilkonverterer. For å spille MTS-filen din på en telefon eller med en bestemt videospiller, kan du bruke en av disse videokonvertere til å konvertere MTS til MP4, MOV, AVI eller WMV, eller til og med direkte til en DVD-plate.

Du kan også ha hell med å konvertere MTS-filen med VLC. For å prøve det, gå til Media > Konverter / lagre og deretter importere videofilen fra filet fane. Å velge Konverter / lagre og velg hvilket format du vil konvertere MTS-filen til.

Freemake Video Converter er et annet eksempel på en gratis MTS-omformer. Den kan lagre videoen på en DVD eller et ISO-bilde, samt konvertere den til flere forskjellige videofilformater eller trekke ut lyden fra videoen.

Hvis MEGA Tree Session-filer kan konverteres til et hvilket som helst annet format, er det sannsynligvis bare mulig gjennom MEGA-programmet nevnt ovenfor. Programvaren kan også konvertere andre filformater til et kompatibelt med MEGA, for eksempel ALN-, NEXUS-, PHYLIP-, GCG-, FASTA-, PIR-, NBRF-, MSF-, IG- og XML-filer.

MadTracker kan kanskje lagre en MTS-fil i sitt eget format til WAV, AIF, IFF eller OGG gjennom Eksempel > Spar menyen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan få filen din til å åpne, dobbeltsjekker du filtypen og sørger for at den faktisk leser ".MTS", ellers har du kanskje å gjøre med en helt annen filutvidelse som bare ser ut som MTS.

Som du kan se ovenfor, bruker noen filformater nøyaktig den samme filtypen, selv om formatene har lite eller ingenting å gjøre med hverandre. Det samme gjelder filutvidelser som er stavet på samme måte; det betyr ikke nødvendigvis at formatene er relaterte, eller at filene kan åpnes med det samme programmet.

For eksempel deler MAS-filer to av de samme filtypenes bokstaver som MTS-filer, men er tilknyttet programmer som Microsoft Access og Image Space rFactor. For å gjøre dette enda mer komplisert, er MAS-filer faktisk også kompatible med MEGA (de er MEGA Alignment Sequence-filer)!

MST-filer deler imidlertid alle de tre samme bokstavene, men er unike fordi de enten er Windows Installer Setup Transform-filer som brukes av Windows OS eller en malfil som kan åpnes med Corel Presentations-programmet.

Hvis du ikke egentlig har en MTS-fil, kan du undersøke den virkelige filtypen for å lære mer om formatet og se hvilke programmer som kan åpne / konvertere filen.


Legg igjen en kommentar