Velg en ny e-postvarslingsstil i Mac OS X Mail

Du trenger ikke å sjekke Mail-appen for innkommende e-post kontinuerlig når du er på din Mac. Du kan angi at datamaskinen skal vise et varsel når du mottar en ny melding. Stilen du velger for varsler om nye (eller viktige) e-poster i Mac OS X eller macOS Mail, har flere alternativer. Foretrekker du å ha varslene og niste til du godtar dem, og garanterer at du ikke går glipp av en? Ønsker du raske varsler som forteller deg hva som skjer når du ser på dem, men deretter skjuler alt på egen hånd? Foretrekker du kanskje bare en trøstende "ding" innimellom for å fortelle deg at e-post har kommet?

OS X og macOS Notification Center leverer sammen med Mail-applikasjonen akkurat de knuffene du trenger - i den stilen du foretrekker.

Informasjon om at denne artikkelen gjelder følgende operativsystemer: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) og OS X Lion (10.7).


Velg en e-postvarslingsstil

For å velge hvordan du vil at OS X eller macOS Mail skal varsle deg om nye meldinger:

  1. Åpne system~~POS=TRUNC applikasjonen ved å klikke på ikonet i Mac Dock eller ved å velge Systemvalg i rullegardinmenyen under Apple-ikonet øverst på skjermen.

  2. Pek Påminnelser i skjermbildet Systemvalg.

  3. Plukke ut Post i listen over applikasjoner i venstre panel.

  4. Bytt glidebryteren ved siden av Tillat varsler fra e-post til On posisjon i macOS Catalina. (Tidligere versjoner av operativsystemet krever ikke dette trinnet.)

  5. Velg stilen du vil bruke for nye meldingsvarsler i E-postvarslingsstil seksjon. Du har tre alternativer: Ingen, bannere og varsler.

  • none: Ingen popup-varsler vises på skjermen. Nylige meldinger kan fremdeles vises i varslingssenteret. Lyder kan spilles, og Mail kan fremdeles indikere antall uleste e-postmeldinger på Mail-ikonet i Dock hvis funksjonen er aktivert.
  • Bannere: Pop-up-meldinger vises kort øverst til høyre på skjermen når nye e-poster kommer. De somler seg kort og forsvinner deretter automatisk.
  • Varsler: Forgrunnsmeldinger vises øverst til høyre på skrivebordet når det kommer ny e-post. Du må bekrefte varselmeldingen ved å klikke Åpen for å åpne e-posten eller Lukke å avvise varselet.

Det tar vare på bannertypevalget, men ikke forlat dette skjermbildet uten å sjekke ut alternativene nederst på skjermen.


Alternativer for e-postvarsler

Velg hvordan du ellers vil at Mac Mail skal behandle uleste eller nye meldinger. Du kan merke av for alle eller ingen av boksene nederst på varslingsskjermen. De er:

  • Vis varsler på låseskjermen.
  • Vis forhåndsvisning av varsel: Velg Alltid or når den er ulåst, som beskytter personvernet ditt når du er borte fra skjermen.
  • Vis i varslingssenter: Plasser varselet i varslingssenteret, som er tilgjengelig som en rullegardinfunksjon øverst til høyre på Mac-en.
  • Badge-appikon: Plasser antall uleste meldinger som er tellet i et merke på e-postapplikasjonsikonet, hvis dette er satt opp i Mail.
  • Spill av lyd for varsler: Du hører et hørbart varsel for ny e-post hvis en lyd er valgt for innkommende meldinger i selve Mail.

Beslektede alternativer i e-postinnstillingene

Ikke alt kontrolleres i varslingsinnstillingene. Noen ting avhenger av hvordan du konfigurerer de generelle innstillingene i e-postprogrammet, som du får tilgang til ved å klikke Post > Preferanser i Mail-menylinjen.

Det er her du spesifiserer hvilken type e-post du vil motta varsler for. Det kan være lurt å spesifisere Bare innboks, men du kan gjøre andre valg. Alternativene dine inkluderer:

  • Bare innboks
  • VIPs
  • kontakter
  • Alle postkasser
  • I dag
  • Dagens e-poster
  • Dagens søppel

De samme valgene er tilgjengelige i rullegardinmenyen ved siden av Dock ulest antall, som kontrollerer om et merke for antall uleste e-postmeldinger er plassert på Mail-ikonet i Dock.

Lydvarslene er også spesifisert i skjermbildet Mail-preferanser. Standard er New Messages Sound, men du kan velge fra en samling andre lyder eller ingen lyd i det hele tatt.

Etter at du har konfigurert e-postvarslene, er det mye mindre sannsynlig at du går glipp av en melding. Å sette opp varsler gir deg sjelefred slik at du kan jobbe uavbrutt.


Legg igjen en kommentar