Hva er en .MD fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • De fleste MD-filer er Markdown Documentation-filer.
  • Åpne en med MarkPad, Visual Studio Code eller en annen teksteditor.
  • Konverter til HTML, DOCX, TXT, PDF og andre med disse programmene eller andre som Dillinger.

Denne artikkelen beskriver hva MD-filer er, hvordan du åpner de forskjellige typene (det er flere), og hva du trenger å gjøre for å konvertere en til et annet format.


Hva er en MD-fil?

En .MD- eller .MARKDOWN-fil kan være en Markdown Documentation-fil. Det er en ren tekstfil som bruker Markdown-språket for å beskrive hvordan du formaterer dokumentet. README.md er en vanlig MD-fil som inneholder tekstinstruksjoner.

SEGA Mega Drive ROM-filer bruker også MD-filtypen. De er en digital representasjon av et fysisk spill fra SEGA Mega Drive-konsollen (kalt SEGA Genesis i Nord-Amerika). Emuleringsprogramvare bruker MD-filen til å spille spillet på en datamaskin.

Et annet filformat som bruker MD-filtypen, er Moneydance Financial Data. MD-filen lagrer transaksjoner, budsjetter, aksjeinformasjon, bankkontoer og andre relaterte data for Moneydance-finansieringsprogramvaren. Nyere versjoner av programmet bruker imidlertid .MONEYDANCE-filer i stedet.

Når en eller flere filer komprimeres med MDCD-komprimering, kalles resultatet et MDCD-komprimert arkiv, og slutter også med MD.

Nok en type MD-fil er reservert for maskinbeskrivelsesfiler. Dette er programmeringsfiler som brukes på noen Unix-systemer for å kompilere programvarer.

SharkPort Saved Game-filer lagres også med MD-filtypen. De er lagrede PlayStation 2-spill opprettet av SharkPort-enheten og brukes til å kopiere lagrede spill til en datamaskin.

MD-filer.

Tatt i betraktning kortfattigheten av denne filtypen, er det også en forkortelse for en rekke teknologibetingelser - mini-plate, microdrive, maskinavhengig og produsent som er utgått, er noen få eksempler. Kommandopromptkommandoen md (make directory) er en annen. Imidlertid har ingen av disse begrepene noe å gjøre med filformatene som er beskrevet på denne siden.


Hvordan åpne og konvertere MD-filer

Som du kan se ovenfra, er det flere forskjellige filformater som bruker MD-filtypen. Det er viktig å kjenne igjen hvilket format filen din er i før du bestemmer hvilket program du trenger for å åpne eller konvertere den.

Markdown dokumentasjonsfiler

Siden disse MD-filene bare er vanlige tekstdokumenter, kan du åpne en med hvilken som helst teksteditor, for eksempel Notisblokk eller WordPad i Windows. Vi har en liste over andre gratistekstredigerere du kan bruke i stedet.

MarkPad er en annen redaktør / visning som åpner MD-, MDOWN-, MARKDOWN- og MKD-filer.

MarkPad.

Du kan konvertere MD til HTML med et program som heter Markdown. Den er utgitt av skaperen av Markdown-språket, John Gruber. En annen MD til HTML-omformer er tilgjengelig gjennom Markdown Preview Plus-utvidelsen for Chrome-nettleseren.

Konverter MD til PDF med den gratis online Markdown-omformeren på Markdowntopdf.com.

Dillinger er en online MD-redaktør som kjører i nettleseren din. Den konverterer også markdown-filer til HTML og PDF.

Bruk CloudConvert til å lagre MD-filen i DOCX MS Word-format. Andre tekstbaserte formater støttes også, som HTML TXT, RTF og PDF.

En annen online Markdown-omformer du kan prøve, er tilgjengelig på pandoc. Den støtter mange formater, inkludert DocBook v5, ICML, LaTeX, S5 og MediaWiki.

SEGA Genesis / Mega Drive ROM-filer

MD-filer i dette formatet kan konverteres til BIN (Sega Genesis Game ROM-filformat) ved hjelp av SBWin. En gang i det formatet kan du åpne ROM med Gens Plus! eller Kega Fusion.

Moneydance Financial Data Files

Moneydance åpner MD-filer som er opprettet i det programmet. Programmet oppretter MONEYDANCE-filer som standard, men siden det erstatter det eldre formatet, er det fortsatt i stand til å åpne MD-filer.

For å konvertere MD-filen til et format som gjør den brukbar i annen programvare som Intuit Quicken eller Microsoft Money, bruker du filet > Eksport meny i Moneydance. De støttede eksportformatene inkluderer QIF, TXT og JSON.

Microsoft Money har blitt avviklet siden 2009, men du kan ha hell med å konvertere MD-filen til et format som kan brukes av Microsofts erstatning for programvaren, kalt Money Plus Sunset, som har filtypen .MNY.

MDCD komprimerte arkivfiler

Kommandolinjeprogrammet mdcd10.arc for filkomprimering / dekompresjon kan åpne MDCD-komprimerte filer.

Når filene er hentet ut, kan du komprimere dem igjen i et nytt format som ZIP, RAR eller 7Z, ved å bruke de fleste filkomprimerings- og pakkeverktøy. Dette er egentlig hvordan du kan "konvertere" denne typen MD-fil.

Maskinbeskrivelsesfiler

MD-filer som er maskinbeskrivelsesfiler ligner på Markdown Documentation-filer som er nevnt ovenfor, fordi de er vanlige tekstfiler som kan leses med hvilken som helst teksteditor. Du kan bruke hvilken som helst av disse tekstredigererne som er koblet til for å åpne slike MD-filer.

Det er sannsynligvis liten grunn til å konvertere en maskinbeskrivelsesfil til et annet format, men hvis du trenger det i et annet tekstbasert format, vil tekstredigererne sikkert gjøre det.

SharkPort lagrede spillfiler

PS2 Save Builder brukes til å åpne MD-filer som er SharkPort Saved Game-filer. Det kan også åpne en rekke andre lignende filformater som PWS, MAX, CBS, PSU, NPO, SPO, SPS, P2M, XPO og XPS.

PS2 Save Builder-verktøyet kan også brukes til å konvertere MD-filen til noen av de samme formatene.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det skal være lett nok å få filen til å åpne i et av programmene ovenfor, gitt at det er flere filformater som bruker en MD-fil. Men hvis du leser feil filtypen, er det veldig mulig at ingen av disse programmene fungerer med filen din.

Les filtypen igjen, og pass på at du ikke forveksler den med en som bare er stavet på samme måte. MDB-filer fungerer for eksempel ikke med programvaren ovenfra, siden de er i Microsoft Access-filformat. Det samme gjelder for andre som MDW-, MDD-, DM-, MDF-, MDX-, MDI-, MNY-, MDJ- og ND-filer.

Undersøk de faktiske bokstavene og / eller tallene som er lagt til på slutten av filen for å finne ut mer om filformatet, inkludert hvilke programmer som kan åpne / spille av / lese filen og hvordan du kan konvertere filen til et annet format .


Legg igjen en kommentar