HFS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HFS-filtypen er en HFS Disk Image-fil. HFS står for hierarkisk filsystem og er filsystemet som brukes på en Mac-datamaskin for å beskrive hvordan filer og mapper skal struktureres.

En HFS-fil organiserer deretter data på samme måte, bortsett fra at alle filene er inneholdt i en enkelt fil med .HFS-filtypen. Noen ganger blir de sett lagret i DMG-filer.

HFS-filer ligner på andre diskbildefiler ved at de brukes til å lagre og organisere mye data i en håndterbar fil som lett kan overføres og åpnes etter eget ønske.

HFS er også en forkortelse for en gratis webserver kalt HTTP File Server, men HFS-filer har ikke nødvendigvis noe å gjøre med den serverprogramvaren.


Hvordan åpne en HFS-fil

Du kan åpne HFS-filer på en Windows-datamaskin med hvilket som helst populært komprimerings- / dekompresjonsprogram. To av favorittene våre er 7-Zip og PeaZip, som begge kan dekomprimere (trekke ut) innholdet i en HFS-fil.

HFSExplorer er en annen måte du kan åpne en HFS-fil på Windows. Dette programmet lar til og med Windows-brukere lese Mac-formaterte harddisker som bruker HFS-filsystemet.

Mac OS X 10.6.0 og nyere kan lese HFS-filer, men kan ikke skrive til dem. En vei rundt denne begrensningen er å bruke et program som FuseHFS. Hvis du omdøper .HFS-filen på en Mac til .DMG, bør operativsystemet umiddelbart montere filen som en virtuell disk når du åpner den.

Linux-brukere skal kunne gi nytt navn til .HFS-filen slik at den har .DMG-filtypen og deretter montere den med disse kommandoene (erstatter banenavnene med din egen informasjon):

mkdir / mnt / img_name
monter /path_to_image/img_name.dsk / mnt / img_name -t hfs -o loop

Selv om det er lite sannsynlig med HFS-filer på datamaskinen din, er det mulig at mer enn ett program du har installert, støtter formatet, men det som er angitt som standardprogram, er ikke det du vil bruke. Hvis ja, se hvordan du endrer filtilknytninger i Windows for instruksjoner om hvordan du endrer programmet.


Hvordan konvertere en HFS-fil

Mange filformater kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men vi vet ikke om noen som er i stand til å lagre en HFS Disk Image-fil til noe annet format.

En ting du kan gjøre, er imidlertid å "konvertere" filene manuelt. Dette betyr bare å trekke ut innholdet i HFS-filen ved hjelp av et filutpakningsverktøy som er nevnt ovenfor. Når alle filene er lagret i en mappe, pakker du dem om i et annet arkivformat som ISO, ZIP eller 7Z ved hjelp av et av komprimeringsprogrammene ovenfor.

Hvis du ikke prøver å konvertere HFS-filen, men i stedet filsystemet HFS, til et annet filsystem som NTFS, kan du ha hell med et program som Paragon NTFS-HFS Converter.

Legg igjen en kommentar