ONEPKG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen ONEPKG er en Microsoft OneNote Package-fil. En fil som denne fungerer som en type arkivfil for MS OneNote-programmet.

ONEPKG-filer inneholder flere OneNote Document (.ONE) filer og kan produseres i Microsoft OneNote ved å sikkerhetskopiere en notatbok full av sider.

En annen fil i en ONEPKG-fil er en Microsoft OneNote-innholdsfortegnelsesfil (.ONETOC2) som lagrer organisasjonsinformasjonen om hvordan de forskjellige delene av dokumentet er arrangert.


Hvordan åpne en ONEPKG-fil

ONEPKG-filer åpnes av Microsofts OneNote-verktøy. Du kan laste ned OneNote gratis fra Onenote.com.

Du kan sikkerhetskopiere dine egne .ONE-filer til en .ONEPKG-fil gjennom OneNote's filet > Eksport > bærbare menyvalg. Bare velg å eksportere notatboken til en OneNote-pakke filen.

Kom i gang med OneNote med 9 enkle trinn

Når du åpner ONEPKG-filen, spør OneNote hvor du vil trekke ut innholdet. Mappen du velger vil da bli brukt til å holde alle .ONE-filene som var inneholdt i ONEPKG-filen.

Hvis du ikke har OneNote installert, men du fortsatt vil trekke ut .ONE-filene, kan du bruke et gratis filutpakningsverktøy som 7-Zip. Å åpne det på denne måten er i utgangspunktet det samme som ved bruk av OneNote, men du trenger fortsatt OneNote-programmet installert for å åpne .ONE-filene.

Et annet alternativ for å åpne ONEPKG-filen som et arkiv er å bare gi nytt navn til .ONEPKG-utvidelsen til .ZIP. I Windows kan du enkelt åpne den nye ZIP-filen uten ekstra programvare. Når du er åpen, ser du alle .ONE-filene.

ONEKPG-filer er et unntak når det gjelder å gi nytt navn til filtypen og fortsatt ha filen som den gjør. De fleste filtyper kan ikke bare omdøpes til noe annet og fungerer fortsatt normalt i programmet som åpner det. DOCX-filer, for eksempel, kan ikke omdøpes til PDF og forventes å bli åpnet og lesbare i en PDF-leser.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ONEPKG-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ONEPKG-filer, se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en ONEPKG-fil

ONEPKG-filer i seg selv kan ikke konverteres til noe annet format. De er i utgangspunktet bare beholdere for å holde andre OneNote-filer, så det er rett og slett ingen grunn til å konvertere dette arkivet til et annet arkivformat.

Du kan imidlertid konvertere spesifikke OneNote-dokumenter (ikke .ONEPKG-filen) til PDF-, XPS- og MHT-filer gjennom filet > Eksport meny i OneNote.

Hvis du ønsker å "konvertere" en ONEPKG-fil til en ONE-fil, kan du bruke informasjonen ovenfor for å trekke ut ONE-filene fra arkivet. Det er ikke nødvendig med noen filkonverteringsverktøy for at dette skal finne sted.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke vil åpne med OneNote, er det en veldig god sjanse for at du leser feil filtypen. Hvis dette skjer, åpnes ikke filen din normalt i OneNote fordi den sannsynligvis er i et helt annet filformat.

For eksempel kan PACKAGE-filer ved første øyekast se ut til å være relatert til ONEPKG-filer, men de er virkelig Electronic Arts Games Package-filer som brukes av Electronic Arts-spill. Du kan ikke bruke et med et Microsoft-program, de vil ikke fungere med OneNote, og de er ikke relatert til noen populære notatapp.

PKG er lik, men det er filtypen som er reservert for andre ikke-relaterte formater som Symbian Package, Mac OS X Installer Package, PlayStation Store Downloaded Package og andre.

Hvis filen din ikke ender med ONEPKG, kan du undersøke den virkelige filtypen for å lære mer om programmet du trenger på datamaskinen din for å åpne den, konvertere den til et annet format eller redigere den.


Legg igjen en kommentar