Mercari-svindel: Er dette lovlig på nettet?

eBay, Craigslist og andre nettbutikker er svært populære fordi de tillater folk å kjøpe eller selge produkter av alle slag, vanligvis med store rabatter. Andre nettsteder inkluderer en mobilapp som heter Mercari. Hvis du lurer på om Mercari er en legitim virksomhet eller ikke, er svaret ja.

Web / Theresa Chiechi 

Folk vil ofte finne en måte å gjøre selv uskyldige salgsaktiviteter på nettsteder som disse til en svindel. Det er flere måter å beskytte deg selv på et teknisk trygt nettsted som Mercari.


Hva er Mercari-svindelen?

Det er ingen enkelt svindel knyttet til Mercari. Imidlertid er det mange forskjellige klager fra selgere og kjøpere som bruker nettstedet, delvis fordi Mercari holder tilbake penger fra selgere til kjøperne er fornøyde med kjøpet.

Det er også store restriksjoner på hvilke typer produkter som selges, som selgere en gang uten å vite det bryter med. Hvis de gjør det, kan hele transaksjonen bli kansellert eller selgers konto kan bli suspendert eller tilbakekalt. I tillegg er det flere regler og gebyrer som ser ut til å frustrere både kjøpere og selgere, inkludert et vurderingssystem som ligner på eBay. Også useriøse selgere besøker nettstedet akkurat som useriøse kjøpere.

Mercari er en mobilapp for iOS- og Android-brukere. Det japanske selskapet ble grunnlagt med ideen om å skape en mobil markedsplass for kjøpere og selgere. Nye, brukte og håndlagde varer selges på nettstedet.

Kombinasjonen av disse faktorene har ført til flere klager på tvers av fellesskapsfora på internett, med noen som generelt henviser til nettstedet som svindel. Andre insisterer på at deres spesifikke situasjon må være en del av svindel.

Selv om alle klager kan være ekte, refererer ordet svindel til en uredelig ordning utført av en uærlig person, gruppe eller selskap i et forsøk på å skaffe penger eller noe annet av verdi. Denne generelle beskrivelsen ser ikke ut til å beskrive Mercari selv, selv om den kan beskrive mange av aktivitetene brukerne hevder at skjer på nettstedet mellom kjøpere og selgere.


Hvordan fungerer Mercari-svindelen?

I tilfelle Mercari er svindel vanligvis i form av en selger som prøver å selge produkter som enten er falske eller ødelagte; eller involvere kjøpere som ikke har til hensikt å betale for produkter de kjøper, så de hevder falske skader eller andre problemer i et forsøk på å få varer gratis.

Midler frigjøres ikke til selgere før kjøperen har bekreftet at varen ankom som beskrevet og fullfører kjøpet ved å rangere selgeren. Når denne handlingen er fullført, kan selgeren deretter rangere kjøperen.


Hvordan finner svindlere Mercari-ofre?

Svindelselgere vil tilby falske eller falske varer til salgs. De finner deg ganske enkelt ved å liste opp disse artiklene til salgs til for gode priser eller ved å skrive produktbeskrivelser som får disse til å virke ekte og derfor verdt hver krone til en veldig høy pris. Siden de ikke blir betalt før kjøperen godkjenner kjøpet, er det ikke lett for selgere å svindle kjøpere.

Scam-kjøpere vil kjøpe varer og forsøke å bruke betalingsmåter som ikke er godkjent gjennom Mercari, tilby sob-historier for å lokke selgere til lavere priser, hevde at produkter ankom skadet, sende tilbake varer som er skadet når selgere har sendt ut uskadede varer osv.

Mulighetene for svindel er like uendelige som det er mennesker, selv om Mercari har en rekke regler om salg og retur.


Hvordan unngår jeg å bli involvert i en Mercari-svindel?

På et hvilket som helst online shoppingområde er det viktig å undersøke nøye ikke bare hva du kjøper, men hvem du kjøper det fra. Selgere har færre alternativer fordi de ikke kan nekte å selge til noen.

selgere

  • Ta flere bilder av alle produktene du sender.

  • Forsikre deg om at du overholder salgsreglene.

  • Hold tilbakemeldingene dine så høye som mulig.

Kjøpere

  • Gjør din forskning for å bekrefte at ting er legitime.

  • Sjekk selgerens tilbakemeldinger og poeng igjen av andre kjøpere.

  • Still spørsmål ved hjelp av det private meldingssystemet.


Jeg er allerede et offer. Hva burde jeg gjøre?

Standardtiltaket for et offer for en Mercari-svindel er å sende inn en klage gjennom Mercari-kundeservice. Hvis du føler at nettstedet i seg selv har opprettholdt problemet på en eller annen måte, kan du slutte å bruke nettstedet.

Ytterligere handlinger kan omfatte innlevering av politirapport og, avhengig av omstendigheter, til og med innlevering av erklæring om svindeloffer til de tre store kredittbyråene.

Hvordan rapportere Internett-svindel eller svindel

Hvordan unngår jeg å bli målrettet mot en Mercari-svindel?

Det beste alternativet er å være proaktiv og være årvåken. Selv om selve Mercari-nettstedet er en ekte virksomhet, er det mange nettsteder som er falske fra starten. Du kan oppdage svindelnettsteder hvis du følger nøye med, men en stor anelse å vurdere er hvordan du landet på nettstedet: Omdirigerte nettleseren din deg plutselig til et ukjent nettsted, eller oppsøkte du det med vilje?

Svindelnettsteder kan ofte være en del av et datavirus, så det er viktig å alltid holde antivirusprogramvaren oppdatert. Disse programmene er designet for å hjelpe deg med å oppdage falske nettsteder eller oppdage mistenkelig aktivitet på datamaskinen din.

I tillegg vet du hvordan phishing-svindel og andre e-post-svindel ser ut, slik at du ikke tilfeldigvis havner på et svindelnettsted. Pharming-svindel er også en bestemt type svindel som henviser brukere til falske nettsteder spesielt for å stjele personlig og økonomisk informasjon.

Topp 10 online svindel å se etter


Legg igjen en kommentar