Er det lovlig å bruke Wi-Fi-tilkoblinger med åpen tilgang?

Wi-Fi-teknologi forenkler delingen av nettverkstilkoblinger mellom datamaskiner, mobile enheter og mennesker. Selv om du ikke bruker en ISP (internettleverandør), kan du logge på offentlige hotspots eller til naboens ubeskyttede trådløse tilgangspunkt for å komme online. Å bruke andres internettjeneste er imidlertid ikke alltid en god ide, og det kan være ulovlig.


Bruke offentlige Wi-Fi-hotspots

Mange offentlige steder som restauranter, flyplasser, kaffebarer og biblioteker tilbyr gratis Wi-Fi-tilkobling. Det er vanligvis lovlig å bruke disse tjenestene. Å bruke et hvilket som helst offentlig Wi-Fi-sone er lovlig når du har tjenesteleverandørens tillatelse og følger vilkårene for bruk. Disse vilkårene kan omfatte:

  • Begrensninger på tidspunktet for dagen når, eller steder der du har tilgang til det offentlige internett.
  • Begrensninger på mengden nettverksbåndbredde du bruker.
  • Restriksjoner på visning av upassende nettsteder eller å delta i tvilsomme aktiviteter på nettet.

Bruke en nabo Wi-Fi-tilkobling

Å bruke naboens ubeskyttede trådløse tilgangspunkt uten deres kunnskap og tillatelse, kjent som piggybacking, er en dårlig idé selv om det ikke er ulovlig i din lokalitet. Det kan ikke være lovlig selv med tillatelse. Svaret avhenger av retningslinjene til boligleverandører og planer. Hvis tjenesteleverandøren tillater det og naboen er enig, er det lovlig å bruke naboens Wi-Fi-tilkobling.

Coyote Moon, Inc.

Juridiske presedenser

Mange amerikanske stater forbyr uautorisert tilgang til datanettverk, inkludert åpne Wi-Fi-nettverk. Selv om tolkningene av disse lovene varierer, har det blitt satt noen presedenser:

  • En mann i Michigan ble bøtelagt for å ha brukt Wi-Fi-hotspot på en kafé fra bilen sin i 2007.
  • En mann i Illinois ble bøtelagt for uautorisert bruk av et lokalt byrås Wi-Fi-tilgangspunkt i 2006.
  • En mann i Florida ble utsatt for forbrytelser for å ha ryggsekk på naboens internettforbindelse uten naboens tillatelse i 2005. 

Lignende begrensninger for bruk av åpne Wi-Fi-nettverk eksisterer utenfor USA:

  • I Singapore mottok en tenåring en prøvetid for å ha trådløst tilgang til naboens internettforbindelse uten tillatelse i 2006.
  • I Storbritannia ble en ung mann bøtelagt og datamaskinen hans konfiskert for å ha brukt en lokal beboers internettjeneste ulovlig i 2005.

Akkurat som å komme inn i et hjem eller en virksomhet uten eierens tillatelse, blir ansett som inntrengende selv om dørene er ulåst, kan tilgang til trådløse internettforbindelser, til og med åpne tilganger, betraktes som en ulovlig aktivitet.

Få minst samtykke fra operatøren av et hvilket som helst Wi-Fi-tilgangspunkt før du bruker tjenesten. Les alle elektroniske vilkår for bruk nøye når du logger på, og kontakt eieren offline, om nødvendig for å sikre samsvar.


Datasvindel og misbruk

Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) fra 1986 utvidet amerikansk lov 18 USC § 1030, som forbyr tilgang til en datamaskin uten autorisasjon. Denne cybersikkerhetsregningen har blitt endret flere ganger i løpet av årene. CFAA er ikke begrenset til datamaskiner. Det gjelder også nettbrett og mobiltelefoner som har ulovlig tilgang til nettverkstilkoblinger.

Legg igjen en kommentar