American Express-svindel-e-post: Hva det er og hvordan du kan beskytte deg mot det

American Express-kunder mottar forskjellige e-poster som etterligner den virkelige avtalen, men blir advart; det er en svindel! Disse sofistikerte hoaxene er designet for å få deg til å klikke på en lenke som umiddelbart infiserer datamaskinen din med et virus eller skadelig programvare. Enda verre, mange av dem lurer deg til å legge inn personlige data, som deretter brukes til å stjele identiteten din. 


Hva er American Express Email Scam?

American Express e-svindel har eksistert en stund, med varianter som dukker opp til forskjellige tider. Noen av e-postene er åpenbart falske, men nyere rapporter om velskrevne versjoner er mye vanskeligere å få øye på og unngå. Svindlere bruker American Express-logoer og merkevarebygging i e-postmeldinger designet for å lure kunder til å klikke på en lenke og besøke et nettsted for å legge inn personlig kontoinformasjon. Noen ser veldig overbevisende ut, men med nøye undersøkelse og noen nye taktikker kan du unngå å bli fanget av denne svindelen. 

 Web / Theresa Chiechi


Hvordan fungerer American Express Email Scam?

Svindlere bruker e-post for å prøve å få American Express-kunder til å overlevere kredittkortnummer, fødselsdato, personnummer og annen personlig informasjon slik at de kan bruke den til å stjele identiteten deres. 

En phishing-e-post fra American Express er en som er formatert slik at den ser ut og høres ut som den kom fra American Express. De bruker vanligvis skremmetaktikk, og meldingen inneholder en følelse av haster med vage trusler om å låse eller lukke kredittkortkontoen din hvis du ikke overholder umiddelbart. Noen ganger ber disse e-postmeldingene deg om å "bekrefte bruker-IDen din." Noen e-postmeldinger inneholder til og med legitime utseende transaksjonsdetaljer og hevder at de kommer fra avdelingen for oppdagelse av svindel, og ber deg svare raskt på anklagene. I noen tilfeller bruker svindlere terminologi som høres ut som kortinnehavere får en oppgradering til kontoen sin. De bruker forskjellige teknikker for å lokke deg inn enten ved å skremme deg eller tilby noe verdifullt, og til gjengjeld må du oppgi dine personlige kontodetaljer.

Det har til og med vært rapporter om en American Express-tekstsvindel der kunder mottar tekstmeldinger som ber dem om å bekrefte spesifikke detaljer om kontoen sin. 


Hvordan finner American Express e-svindlere ofre?

Nettkriminelle får e-postadresser gjennom forskjellige kilder. I noen tilfeller kan de sende ut masse-e-post til tusenvis av mennesker, og håper at noen av dem er American Express-kunder som tar agnet. Noen bruker roboter for å lete etter internett etter e-postadresser; andre svindlere kjøper målrettede lister over e-postabonnenter på det mørke nettet. 

Hvordan unngår jeg å bli involvert i denne svindelen?

Den beste måten å unngå å bli hekta av denne svindelen er å vite nøyaktig hva du skal se etter i e-postene og hva du skal gjøre hvis du mottar en. Sjekk først e-postadressen "fra". De kan forfalskes, men sjekk e-postoverskriftene dine for å bekrefte at e-posten kom fra en legitim konto med American Express.

De eneste e-postadressene American Express bruker til e-postkunder er: @ americanexpress.com, @ aexp.com, @ welcome.aexp.com, @ americanexpress.co.uk, @ email.americanexpress.com, @ welcome.americanexpress.com og @ aexpfeedback.com.

Tipsene nedenfor er ting du må se etter når du oppdager en svindel:

  • Hvis du mottar en e-post som hevder å være fra American Express, og den ikke kommer fra et av domenene som er oppført ovenfor, er den falsk. Ikke åpne den, ikke klikk på noen lenker, og slett den umiddelbart.
  • Se etter grammatikkfeil og merkelig setninger. Disse tegnene kan indikere at det ikke er legitimt. 
  • Hvis e-postmeldingen presser deg med presserende meldinger om å iverksette tiltak, ellers kan kontoen din være stengt, begrenset eller låst, er det sannsynligvis falsk. 
  • Klikk aldri på en lenke i en e-post. Åpne alltid en ny nettleserside, logg inn på kontoen din derfra og se om noe trenger din oppmerksomhet.
  • Ikke åpne noen vedlegg fra noen du ikke kjenner.
  • Hold musen over lenker for å se hvor de går. 
  • Send aldri personlig informasjon via tekstmelding til noen du ikke kjenner. 
  • Se etter https i URL-er før du legger inn informasjon på et nettsted som ser ut som American Express eier det. Hvis du ikke ser et låsesymbol, kan det være et falskt nettsted. 
  • Gi aldri ut personlige opplysninger til noen som ber om det, med mindre du startet utvekslingen.

Banker og kredittkort ber aldri kunder om å bekrefte personnummer, kontonumre, fødselsdatoer eller andre personlige opplysninger via e-post eller internett. 


Jeg er allerede et offer. Hva burde jeg gjøre?

Hvis du mottok en av disse e-postmeldingene og klikket på en lenke, åpnet et vedlegg eller besøkte et nettsted og deretter skrev inn kontonumrene eller andre personlige detaljer, inkludert påloggingen din, tar du trinnene nedenfor for å motvirke eventuelle skader. 

  • Kontakt American Express på telefon (gå til hjemmesiden deres for å få telefonnummeret eller se på baksiden av kortet ditt) og forklar hva som har skjedd. De vil endre kontonummer og sikkerhetsdetaljer.
  • Endre passord og PIN-kode på påloggingskontoen din med American Express.
  • Hvis du oppga bankinformasjon eller annen personlig informasjon, kan du kontakte institusjonene for å sikre kontoene og endre kortnummer og pålogginger. 
  • Oppdater antivirusprogramvaren på datamaskinen din og kjør en full skanning for å sikre at ingenting ondsinnet ble installert på maskinen din.
  • Kontakt kredittbyråene for å sette opp kredittovervåking eller sette en kredittfrysing på kontoen din, slik at ingen nye kontoer kan åpnes i ditt navn uten din tillatelse. 

Videresend e-posten til phishing-e-postadressen til American Express, som er: [email protected]. Ikke ta med kontonummeret ditt eller personlige opplysninger; bare send det til dem og slett det deretter fra e-postkontoen din. 

Hvordan unngår jeg å bli målrettet mot e-post-svindel fra American Express?

Den beste måten å beskytte seg mot American Express-svindel er å holde øynene åpne for denne typen e-post. Før du reagerer, bør du undersøke dem nøye. Du kan alltid kontakte American Express på telefon hvis du føler at det er et legitimt problem med kontoen din. Noen andre forholdsregler å ta er: 

  • Klikk aldri på lenker eller åpne vedlegg i e-post.
  • Hold alltid antivirusprogramvaren oppdatert og kjør skanninger ofte.
  • Bytt passord for nettbank og kredittkortkontoer ofte og bruk komplekse kombinasjoner av bokstaver, tall og symboler.
  • Sjekk kredittrapporten din for å skanne etter uautorisert aktivitet. 
  • I tvilstilfelle, kontakt American Express direkte via telefon for å spørre om e-posten er ekte eller falsk.
  • Gi aldri ut personlig informasjon til noen med mindre du vet nøyaktig hvem de er og formålet med det. 

Vær oppmerksom på e-poster som høres presserende eller truende ut, og vær bevisst på hva du gjør med dem for å være trygg. 


Legg igjen en kommentar