Craigslist-e-postsvindel: Hva det er og hvordan du kan beskytte deg selv

Craigslist-brukere kommuniserer vanligvis med hverandre via e-post. Selv om nettstedet implementerer toveis e-post-videresending ved å gi hver bruker en anonym e-postadresse for å beskytte dem mot uønskede eller voldelige e-poster, har svindlere funnet ut alle slags forskjellige måter rundt det.


Hva er Craigslist Email Scam?

Craigslist e-postsvindel kommer i mange former og former, men generelt er en Craigslist e-postsvindler kjent for å gjøre minst en av følgende ting:

  • Be om din virkelige e-postadresse av en eller annen grunn.
  • Insister på å kommunisere kun via e-post (ved hjelp av Craigslist-e-postadressen din eller den virkelige e-postadressen din).
  • Send deg falske e-post om kjøpsbeskyttelse som ser ut til å være fra Craigslist selv.

Web / Theresa Chiechi


Hvordan fungerer Craigslist Email Scam?

Craigslist-e-postsvindelen fungerer på flere forskjellige måter, avhengig av om svindleren prøver å skaffe personlig informasjon, penger eller verdifulle ting. Det avhenger også av om svindleren er kjøper eller selger.

Be om din virkelige e-postadresse

Svindlere kan be deg om din virkelige e-postadresse av en av følgende årsaker:

  • Svindleren hevder at de vil sende betaling via PayPal. Svindlere som stiller seg som kjøpere, kan prøve å få deg til å godta betalinger på nettet, for eksempel via PayPal. Når du først har oppgitt PayPal-e-postadressen din til svindleren, kan de imidlertid enkelt sende deg en falsk PayPal-bekreftelses-e-post for å få deg til å tro at de betalte når de virkelig ikke gjorde det.
  • Svindleren hevder de bruker en tredjepart for å håndtere betalingen på en sikker måte. I likhet med PayPal-scenariet ovenfor kan en svindler (som utgjør enten en kjøper eller en selger) be om din virkelige adresse, slik at de kan sende en falsk e-post som ser ut til å komme fra en offisiell tredjepart. Denne typen e-post er vanligvis smart utformet for å se ut som om de gir en garanti på transaksjonen, sertifiserer selgeren eller informerer deg om at betalingen vil bli håndtert på en sikker måte av tredjepart.
  • Svindleren har til hensikt å sende deg flere svindel- og spam-meldinger. En svindler som ber om den virkelige e-postadressen din, kan lage en liste over ofre de målretter mot for å hacke personlig informasjon. De kan planlegge å sende deg phishing-svindel, penger eller lotterisvindel, undersøkelsessvindel eller til og med svindel på sosiale nettverk.

Insistere på å kommunisere helt via e-post

Svindlere kan insistere på å snakke utelukkende via e-post av en av følgende årsaker:

  • Svindleren kan ikke snakke med deg via telefon eller møte personlig. Mange Craigslist-svindlere opererer utenlands og snakker ikke engelsk som førstespråk. Derfor foretrekker de å gjøre alt via e-post. Hvis de poserer som en selger, har de nesten ikke varen du prøver å kjøpe, og prøver bare å få pengene dine.
  • Svindleren følger et skript og har en omfattende personlig historie å dele. Svindlere bruker skript slik at de kan svindle flere personer. Hvis de stiller som en kjøper, kan de referere til "varen" i stedet for å si hva varen egentlig er. Siden engelsk vanligvis ikke er de fleste svindlers første språk, og de opererer over hele verden, er det veldig vanlig at de feilstaves eller bruker feil grammatikk. Og til slutt, for å sikkerhetskopiere hvorfor de ikke kan møte eller trenger betaling umiddelbart, vil de beskrive i detalj alle problemene de for øyeblikket står overfor / har møtt for å få deg til å sympatisere med dem.
  • Svindleren ønsker å presse deg til å betale, eller ønsker å sende en kassertsjekk. Ved å bruke sin forseggjorte historie kan svindleren som utgjør seg som selger be deg om å gjøre et innskudd via en tredjepart som PayPal, Western Union, en sperretjeneste eller noe annet. De kan til og med overbevise deg om å foreta flere betalinger over en periode, og ønsker å hente ut så mye penger fra deg som mulig før du innser at du ikke får det du betaler for. På den annen side kan svindleren som stiller som en kjøper, tilby å sende en kassertsjekk, som sannsynligvis vil bli oppdaget som falske dager eller uker senere.

Vokt dere for alle som forteller deg at de er i militæret. Dette er et sterkt tegn på svindel.

Sende falske kjøpsbeskyttelses-e-poster

Svindlere har vært kjent for å sende beskyttelsesplan e-post som ser ut til å være fra Craigslist. Selvfølgelig støtter Craigslist ingen transaksjoner som skjer gjennom nettstedet, så e-postmeldinger du mottar som hevder å verifisere eller beskytte kjøpene dine via Craigslist, er helt falske.

Svindlere har også vært kjent for å dra nytte av eBays beskyttelsesprogram, så hvis noen du driver forretninger med på Craigslist nevner noe om eBay, kan du ta det som et stort tegn på en alvorlig svindel.


Hvordan finner Craigslist e-svindlere ofre?

Svindlere som poserer som kjøpere, ser vanligvis etter Craigslist-annonser som inneholder verdifulle ting. De kan også tiltrekkes mer av annonser som inneholder ekte e-postadresser i beskrivelsen.

Svindlere som poserer som selgere, tar nesten alle potensielle kjøpere som kontakter dem. Jo mer uvitende eller mindre forsiktige de er, desto mer sannsynlig vil de overlate sin virkelige e-postadresse hvis svindleren ber om det.

Hvordan unngår jeg å bli involvert i denne svindelen?

Det viktigste du kan gjøre for å unngå å bli involvert i Craigslist-e-postsvindelen, er å aldri gi bort din virkelige e-postadresse til noen du snakker med fra Craigslist.

For det andre, hvis du ser noen av svindeltegnene som er diskutert ovenfor i Craigslist-e-postmeldinger du mottar (ikke klarer å møte personlig, press til å betale med tredjepartstjeneste, forseggjorte historier osv.), Så kan du flagge det ved å bla nedover til bunnen av e-postmeldingen, velg deretter lenken under "Vennligst flagg uønskede meldinger (pam, svindel, annet):" for å varsle Craigslist-moderatorer og forhindre svindleren å nå deg igjen.


Jeg er allerede et offer. Hva burde jeg gjøre?

Hvis du har blitt utsatt for en Craigslist-e-postsvindel, kan du gjøre følgende:

  • Flagg Craigslist-e-postmeldingen.
  • Blokker andre e-postadresser relatert til Craigslist-svindleren.
  • Endre passordene dine for personlige kontoer som kan ha blitt kompromittert.
  • Skann datamaskinen og / eller mobilenheten din etter virus eller skadelig programvare.
  • Rapporter svindelen til myndighetene.

Hvordan unngår jeg å bli målrettet mot Craigslists e-postsvindel?

Siden alle bruker e-post, som også er den tryggeste og enkleste måten å begynne å kommunisere med noen på Craigslist, er det nesten umulig å unngå å bli målrettet av en Craigslist e-postsvindler. Hvis du legger ut en annonse på Craigslist, må du sørge for å ikke inkludere den virkelige e-postadressen din i beskrivelsen og velge Craigslist e-postavspilling i kontaktinformasjonsalternativene.

Hvis du foretrekker å ikke bruke Craigslist e-postrelé, kan du vurdere å opprette et e-postalias og bruke det til å godta svar på Craigslist-annonsen.


Legg igjen en kommentar