Hvordan vise en bildemappe med rask titt i Mac Os X

Mac-operativsystemet er fullpakket med små perler for å gjøre livet ditt enklere. En av disse er den lite kjente Quick Look-funksjonen.

Anta at du har en mappe full av bilder som sitter på skrivebordet eller på en tommelstasjon, og at du vil se dem raskt, eller at du leter etter et enkelt bilde du mente å sende en venn til en venn og ikke husker hvor du la det.

Det er en innebygd funksjon for rask visning av bilder (og annet innhold) på Mac-maskiner. Du trenger ikke å åpne Bilder eller installere tredjepartsprogramvare for å se en miniatyrindeks eller en rask lysbildefremvisning av bildene dine - uten å åpne bildene. Bare bruk den innebygde Quick Look-funksjonen.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder datamaskiner som kjører Mac OS 10.8 Mountain Lion eller nyere. Det vises her i macOS Mojave (10.14).


Hvordan åpne Quick Look

  1. Dobbeltklikk på en bildemappe eller bruk Finder til å finne og åpne mappen med bilder du vil se. Bildene kan være i alle slags medier - harddisk, CD, flash-stasjon eller minnekort.

  2. Velg bildene du vil se. Hvis du vil ha hele mappen, bruker du hurtigtasten Kommando+A for å velge alle filene.

  3. Press Alternativ+Mellomrom for å åpne nytt vindu med bildene i. Det første bildet i utvalget fyller vinduet. Hvis du ikke vil ha fullskjermvisning, trykker du på dobbeltpilikonet nederst på bildet for å gå til vindusvisning. Dette er Quick Look-funksjonen til Mac-operativsystemet.


Bruke Quick Look

Når du først bruker Quick Look, åpnes bildene som standard i fullskjerm, med en kontrollinje nederst på hver og en på svart bakgrunn. De fungerer i lysbildefremvisningsmodus, og går langsomt fra ett bilde til det neste, med mindre du trykker på Play / Pause kontroll nederst på skjermen for å stoppe på et bilde.

Som du kanskje forventer, kan du bruke Høyre pil på kontrollpanelet eller tastaturet for å gå videre i gruppen av bilder eller Venstre pil for å bevege seg bakover, enten i spill- eller pausemodus.

Hvis du ikke vil se bildene i fullskjermmodus, trykker du på dobbel pil ikonet på kontrollinjen nederst på bildet. Noen alternativer er imidlertid ikke tilgjengelige med mindre du er i fullskjermmodus.


Indeksark i rask titt

Ikke interessert i å bremse skanningen av bildene via en lysbildefremvisning? Velg Indeksark ikon (fire bokser) nederst på et hvilket som helst bilde i Quick Look for å se en fullskjerm av de valgte bildene på svart bakgrunn.

Trykk på et bilde i indeksvisningen for å gå til det i hurtig titt.

Deling fra rask titt

Når du finner bildet du leter etter, klikker du på Deling ikonet nederst på bildet.

Du kan sende bildet, AirDrop til en enhet i nærheten, legge det til Bilder-appen, en merknad, påminnelse eller melding.

Klikk på for å avslutte Quick View ESC på tastaturet eller Lukke på bildestyringslinjen.

En annen måte å åpne Quick Look er å velge innholdet i mappen og klikke filet > Quick Look i Mac-menylinjen eller trykk Kommando+Y på tastaturet.

Utover bilder

En siste merknad. Quick Look fungerer ikke bare med bilder. Den kan brukes med en mappe som inneholder dokumenter og andre medier, for eksempel video. Bare husk å åpne mappen og velg filene inni før du klikker Alternativ+Mellomrom.


Legg igjen en kommentar