Last ned og spill Original Quake

Quake er et førstepersons-skytespill-PC-spill som ble utgitt i 1996. Det ble utviklet av id Software, det samme selskapet som opprettet Doom-serien. I dag er det mange måter å laste ned Quake gratis på nettet.

Allan1080p / Wikimedia Commons / CC BY 4.0


Linker til skjelvnedlastning

Den enkleste måten å laste ned Quake på en PC er å kjøpe den på Steam. Det er også flere nettsteder som er vert for populære Quake-porter og mods som du kan spille gratis. Noen porter og mods krever også de originale Quake-spillfilene for å kunne spilles.

  • Best Old Games har den originale DOS-versjonen (episode 1 av 4) som shareware, som krever en DOS-emulator som DOSBOX for å kunne spilles.
  • QuakeOne.com inkluderer en flerspillerkomponent som bruker den originale sharewaren for å aktivere flerspillermodus.
  • GLQuake er en annen kildeport for Quake bygget ved hjelp av OpenGL-grafikkbiblioteket utviklet av id Software.

Om det originale skjelvet

I Quake tar spillerne rollen som en karakter ganske enkelt kjent som Ranger som har fått et oppdrag for å stoppe en fiende som heter Quake. Spillere teleporterer fra nåtid tilbake til en middelaldersk setting hvor de kjemper mot monstre og andre skapninger ved hjelp av en rekke våpen.

Quake inkluderer en singleplayer-kampanje og spillmodus for flere spillere. Historiens kampanje for en spiller inneholder mer enn 30 oppdrag fordelt på fire episoder. Disse 30 nivåene inkluderer 26 standardnivåer og hemmelige stadier. Det er også en siste sjefskamp.

Multiplayer-delen av Quake hjalp til med å popularisere skyttere for flere spillere og introduserte en rekke nye spill og spilleteknikker som kaninhopping. Flerspillerkomponenten inkluderer også muligheten til å spille singleplayer-kampanjen sammen.

Spillet i Quake ligner Doom, og miljøene har et gotisk utseende. Quake regnes som etterfølgeren til Doom-serien fordi den ble bygget med noe av den samme teknologien. En forbedring inkludert i Quake over Doom er full 3D-gjengivelse av grafikk.


Quake Ports

I likhet med Doom og Duke Nukem 3D har Quake blitt portet til en rekke spillsystemer, inkludert macOS, Linux og flere hjemmekonsollsystemer. Kildekoden for Quake ble også utgitt, så det er opprettet en rekke kloner / porter for PC-en som er gratis å laste ned og spille. Likevel opprettholdes opphavsretten til original og offisiell Quake, og spillet er tilgjengelig for kjøp via Steam til en rimelig pris. Dette gjør behovet for å laste ned den gamle DOS-versjonen eller porten unødvendig med tanke på at spillet koster omtrent det samme som en kopp kaffe.

Imidlertid forbedrer mange av portene som er tilgjengelige for Quake forskjellige aspekter av originalen eller inkluderer flere spillalternativer. Quake har også blitt kraftig modifisert gjennom årene, og det er en rekke tilleggsprogrammer som kanskje ikke fungerer med Steam-versjonen. En slik mod å bli født fra Quake var den opprinnelige Team Fortress. Quake modding-samfunnet er aktivt med mer enn 100 mods tilgjengelig på moddb.com.


Legg igjen en kommentar