Hvordan fikse Core.dll ikke funnet eller mangler feil

Core.dll-feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av kjerne-DLL-filen.

I noen tilfeller kan core.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

En "core DLL" -fil er annerledes enn en "core.dll" -fil. Den første betyr bare en viktig, stor DLL-fil som applikasjonen er sterkt avhengig av, mens core.dll er en bestemt fil.

Feilmeldingen core.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Core.dll feil

Det er flere forskjellige måter som core.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se core.dll-feil på:

  • Core.dll ikke funnet
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi core.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
  • Kan ikke finne [PATH] core.dll
  • Filen core.dll mangler.
  • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: core.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Core.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.


Slik løser du Core.dll feil

Ikke last ned core.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av core.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av core.dll-feilen.

  1. Gjenopprett core.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" core.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

    Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet core.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette core.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

    Å gjenopprette en slettet kopi av core.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

  2. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen core.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen infeksjon med skadelig programvare på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at core.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer som filen.

  3. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at core.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

  4. Installer programmet som bruker core.dll-filen på nytt. Hvis core.dll DLL-feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

    Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir core.dll-filen på nytt, hvis mulig, er en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

  5. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til core.dll. Hvis du for eksempel mottar en feilmelding "Filen core.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

    Core.dll-filen er kanskje ikke relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

  6. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis core.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

  7. Kjør kommandoen System File Checker for å erstatte en manglende eller korrupt kopi av core.dll-filen. Hvis denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør verktøyet for systemfilkontroll gjenopprette den.

  8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Core.dll-filen kan inkluderes i en av disse oppdateringene.

  9. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt hoveddelen av feilsøking av maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake core.dll-feil når de mislykkes.

    Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

  10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte core.dll feilsøkingsrådene ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine fungerende versjoner.

  11. Bruk en gratis registerrens for å reparere core.dll-relaterte problemer i registret. Et av disse programmene kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige core.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

    Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere (se hvorfor i Registry Cleaners FAQ), men vi har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer neste.

  12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp core.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse core.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

  13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen core.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar