Monkeys lyddefinisjon: Hva er APE-formatet?

Monkey's Audio, som er representert med .ape-filtypen, er et tapsfritt lydformat (også kjent som APE-kodek, MAC-format). Dette betyr at den ikke forkaster lyddata som tapte lydformater som MP3, WMA, AAC og andre. Det kan derfor opprette digitale lydfiler som gjengir den originale lydkilden under avspilling.

Ventis Media Inc.


Kompresjonsnivåer

Mange lydfiler og musikkfans som ønsker å bevare sine originale lyd-CDer (CD-ripping), vinylplater eller kassetter (digitalisering), favoriserer ofte et tapsfritt lydformat som Monkeys lyd for deres første generasjons digitale kopi.

Når du bruker Monkey's Audio til å komprimere en original lydkilde, kan du forvente å få omtrent 50 prosent reduksjon på den originale ukomprimerte størrelsen. Monkey's Audio oppnår bedre enn gjennomsnittlig tapsfri komprimering sammenlignet med andre tapsfrie formater som FLAC (som varierer mellom 30 prosent og 50 prosent).

Lydkompresjonsnivåene som Monkey's Audio bruker for øyeblikket er:

  1. Rask (modusbryter: -c1000).
  2. Normal (modusbryter: -c2000).
  3. Høy (modusbryter: -c3000).
  4. Ekstra høy (modusbryter: -c4000).
  5. Vanvittig (modusbryter: -c5000).

Når lydkompresjonsnivået øker, øker nivået av kompleksitet. Dette resulterer i langsommere koding og dekoding. Du må tenke på kompromissen mellom hvor mye plass du sparer i forhold til koding og dekodingstid.


Fordeler og ulemper ved Monkey's Audio

Som ethvert lydformat er det fordeler og ulemper som er verdt å veie opp før du bestemmer deg for om du vil bruke det eller ikke. Her er en liste over de viktigste fordelene og ulempene ved å kode de originale lydkildene i Monkey's Audio-format.

Fordeler

  • Bevaring av den originale lydkilden: En av fordelene med å bevare originalmusikk ved hjelp av Monkey's Audio (som andre tapsløse formater), er at hvis en original lyd-CD for eksempel er skadet eller går tapt, kan du lage en perfekt kopi fra din første generasjon digitalt kodede APE-fil.

  • God tapsfri kompresjon: Monkey's Audio oppnår vanligvis bedre tapsfri komprimering enn andre konkurrerende formater som FLAC.

  • God programvare mediespillerstøtte: Det er en rekke gratis plug-ins tilgjengelig for å muliggjøre avspilling av .ape-filer på programvaremediaspillere. Populær jukebox-programvare (med relevant plugin) inkluderer Windows Media Player, Foobar2000, Winamp, Media Player Classic og andre.

Ulemper

  • Avkoding er ressurskrevende: En av ulempene med å kode lyd ved hjelp av Monkey's Audio er at komprimeringssystemet er CPU-intensivt. Dette betyr at det tar mye prosessorkraft å spille av lyd. På grunn av dette støttes Monkey's Audio-format bare på et lite antall PMP- og MP3-spillere som har kraftige CPUer.

  • Begrenset plattformstøtte og lisens: Monkey's Audio er foreløpig bare offisielt tilgjengelig på Microsoft Windows-operativsystemplattformen. Selv om Monkeys lydlisensavtale tillater at komprimeringssystemet kan brukes fritt, er det ikke åpen kildekode. I motsetning til dette er FLAC-prosjektet åpen kildekode og har blitt utviklet mye mer på grunn av det store samfunnet av aktive utviklere.


Legg igjen en kommentar