Hvordan overføre bilder og videoer fra iPhone til en datamaskin

IPhone-kameraet er blant de mest imponerende funksjonene, en som ser ut til å forbedres eksponentielt med hver nye modell som Apple lanserer. Takket være bilder og videoer av høy kvalitet den er i stand til å ta, kan vanlige lukkerfugler ta profesjonelle stillbilder og klipp med minimal erfaring.

Når du har lagret disse dyrebare minnene på smarttelefonen din, kan det være lurt å overføre dem til datamaskinen din. Å flytte bilder og videoer fra iPhone til en Mac eller PC er en ganske enkel prosess hvis du vet hvilke trinn du skal ta. Vi har skissert dem nedenfor for begge plattformene.


Last ned bilder og videoer fra iPhone til en PC

Følg disse instruksjonene for å importere bilder og videoer fra en iPhone til Windows-datamaskinen.

  1. Last ned og installer iTunes hvis det ikke allerede er på PCen. Hvis iTunes allerede er installert, må du sørge for at du har den nyeste versjonen ved å starte applikasjonen og se om det vises en melding som informerer deg om at en ny oppdatering er tilgjengelig. Hvis du mottar denne typen varsel, følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen.

  2. Når iTunes er i gang, kobler du iPhone til PC-en din ved hjelp av en USB-kabel, for eksempel den som er koblet til telefonens standardlader. En popup-dialogboks skal nå vises og spør om du vil la datamaskinen få tilgang til informasjon på iOS-enheten. Plukke ut Fortsett.

  3. En popup vises på iPhone og spør om du vil stole på denne datamaskinen. Plukke ut Stol.

  4. Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det.

    På et eller annet tidspunkt i løpet av denne prosessen kan du også bli spurt av Windows-operativsystemet om du stoler på den nye enheten (din iPhone). I så fall velger du Stol.

  5. Gå tilbake til PCen og sørg for at iPhone nå vises under Enheter i menyruten til venstre i iTunes-grensesnittet. Hvis iTunes fremdeles ikke gjenkjenner iPhone, følg Apples feilsøkingsråd.

  6. Når du er bekreftet, åpner du appen Photos, som er tilgjengelig fra Windows Start menyen eller via søkefeltet i oppgavelinjen.

  7. På Windows 10 velger du import, øverst til høyre i Photos-appgrensesnittet. På Windows 8 høyreklikker du hvor som helst i appen og velger import.

  8. Når rullegardinmenyen vises, velger du Fra en USB-enhet.

  9. Alle bilder og videoer på iPhone skal nå oppdages av Photos-appen, noe som kan ta flere minutter hvis du har et stort album. Når du er ferdig, vises et vindu merket der du blir bedt om å velge elementene du vil importere. Du kan velge bestemte bilder eller videoer i dette grensesnittet ved å merke av medfølgende avkrysningsrute (r). Du kan også velge å merke grupper av bilder eller videoer for å importere via Velg nytt or Velg alle koblinger funnet mot toppen av skjermen.

  10. Når du er fornøyd med valgene dine, velger du Importer valgt. Importprosessen begynner nå. Når du er ferdig, vil bildene og videoene som er overført til harddisken vises i Samling delen av Bilder-appen.


Last ned bilder og videoer fra iPhone til en Mac ved hjelp av Photos-appen

Ta følgende trinn for å overføre bilder og videoklipp fra iPhone til macOS ved hjelp av Photos-appen.

  1. Åpne iTunes på macOS-enheten din ved å velge iTunes-ikonet i kaien. Hvis du blir bedt om å oppdatere iTunes til en nyere versjon, følger du instruksjonene på skjermen og fullfører oppdateringen før du fortsetter.

  2. Når iTunes er i gang, kobler du iPhone til Mac-en din ved hjelp av en USB-kabel, for eksempel den som er koblet til enhetens standardlader. Plukke ut Fortsett når dialogboksen vises.

  3. En popup vises på telefonen din og spør om du vil stole på denne datamaskinen. Plukke ut Stol.

  4. Skriv inn iPhone-passordet ditt når du blir bedt om det.

  5. MacOS Photos-appen skal også være åpen og vise en importskjerm som inneholder bilder og videoer fra telefonens kamerarulle. Hvis du ikke ser dette skjermbildet som standard, velger du import funnet nær toppen av Photos-appgrensesnittet.

  6. Du kan nå velge bildene eller videoene du vil importere til Mac-harddisken, ved å velge Importer valgt. Hvis du vil importere hvert bilde og video som ligger på iPhone, men ikke Mac, velger du Importer alle nye elementer.


Last ned bilder og videoer fra iPhone til en Mac ved hjelp av Image Capture-appen

En annen måte å overføre bilder og videoer fra iPhone til en Mac er via Image Capture, en ganske grunnleggende app som gir en rask og enkel importmekanisme. Følg disse instruksjonene for å bruke denne metoden:

  1. Åpne Image Capture-appen, tilgjengelig som standard på alle macOS-installasjoner.

  2. Når Image Capture-grensesnittet vises, kobler du iPhone til Mac-en din ved hjelp av en USB-kabel, slik som den som er koblet til enhetens standardlader.

  3. En eller flere popup-vinduer vises på både iPhone og Mac, og ber deg bekrefte at du stoler på forbindelsen mellom datamaskinen og smarttelefonenheten. Du blir også bedt om å oppgi iPhone-passordet ditt, hvis aktuelt.

  4. Etter at en pålitelig forbindelse er opprettet, har ENHETER delen i Image Capture-grensesnittet (plassert i menyruten til venstre) vises iPhone i listen. Plukke ut iPhone.

  5. Dine iPhone-bilder og -videoer vises nå i hoveddelen av Image Capture-vinduet, rangert etter dato og ledsaget av en rekke nøkkeldetaljer, inkludert navn, filtype, størrelse, bredde og høyde sammen med et forhåndsvisning av miniatyrbildet. Bla gjennom kamerarullen og velg ett eller flere elementer for å overføre dem til Mac-harddisken.

  6. Deretter endrer du verdien i Importer til rullegardinmenyen hvis du ønsker å kopiere bilder og videoer til et annet sted enn standard Bilder mappe.

  7. Velg når du er klar import for å starte prosessen med filkopiering. Du kan også hoppe over det enkelte valgstrinnet og velge Importer alle.

  8. Etter en kort forsinkelse vil alle bilder og videoer som er overført bli notert med et grønt og hvitt hake, som vist på skjermbildet ovenfor.


Overføre bilder og videoer fra iPhone til en Mac eller PC via iCloud

Et alternativ til direkte overføring av iPhones bilder og videoer til en Mac eller PC ved hjelp av en kablet tilkobling er å få tilgang til iCloud Photo Library og laste ned filene direkte fra Apples servere til datamaskinen din. For å kunne bruke denne metoden, må du ha iCloud aktivert på iPhone og sørge for at iOS Bilder appen er slått på i iCloud-innstillingene dine. Bekreft dette ved å ta følgende vei før du fortsetter: innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder.

Når du har bestemt deg for at iPhone-bildene og videoene dine faktisk blir lagret i iCloud, følger du instruksjonene nedenfor for å laste dem ned til en Mac eller Windows-PC.

  1. Åpne nettleseren din og naviger til iCloud.com.

  2. Skriv inn ditt iCloud brukernavn og passord og velg påloggingspilen, på høyre side av passordfeltet.

  3. En popup vises på iPhone og ber om tillatelse til å få tilgang til iCloud. Plukke ut Allow.

  4. En tofaktorautentiseringskode vises nå på iPhone. Skriv inn denne sekssifrede koden i feltene.

  5. Etter at du er godkjent, vises flere iCloud-ikoner i nettleservinduet. Plukke ut Bilder.

  6. ICloud Photos-grensesnittet vil nå vises, og inneholder bilder og videoer fordelt på kategorier. Det er herfra du kan velge ett eller flere bilder eller opptak for å laste ned til din Mac eller PCs harddisk. Når du er fornøyd med valgene dine, velger du Last ned, plassert nær det øvre høyre hjørnet og representert av en sky med en pil ned i forgrunnen. De valgte bildene eller videoene overføres automatisk til nettleserens standard nedlastingssted.

I tillegg til det nettleserbaserte brukergrensesnittet, lar noen innfødte macOS-apper som Photos og iPhoto deg også logge på iCloud og få tilgang til bildene dine trådløst. PC-brukere har i mellomtiden muligheten til å laste ned og installere iCloud for Windows-applikasjonen hvis de foretrekker det over den nettbaserte ruten.


Legg igjen en kommentar