Konfigurer en webkamera-webside

Nettkameraer er ikke nye på internett og er fortsatt utrolig populære. Det er lettere enn noensinne å sette opp en webkamside og bygge mot å bli et av de mange tilgjengelige webkamsidene. Alt du trenger er en datamaskin med et webkamera, en internettforbindelse og en server som er vert for nettstedet ditt. Å ta seg opp tar heller ikke så lang tid.


Hvordan sette opp et webkamera for livestreaming

Slik konfigurerer du et webkamera som fungerer sammen med nettstedet ditt:

  1. Velg en hostingtjeneste. En webvert er en server du leier på internett for å være vert for nettstedet ditt. De er vanligvis billige og krever ikke mye vedlikehold. Du kan gjøre dette med nesten hvilken som helst webvert.

  2. Koble webkameraet til datamaskinen du vil streame fra. Bruk skrivebordet eller en mindre dedikert datamaskin, som en Raspberry Pi. Forsikre deg om at webkameraet er koblet til en datamaskin som har de siste driverne installert.

  3. Velg en mediespiller. VLC er en open source mediespiller som er gratis og fungerer på Windows, Mac og Linux. VLC leveres med innebygde streamingfunksjoner.

    Gå til VLC-nedlastingssiden og last ned den nyeste versjonen av installasjonsprogrammet. Hvis du bruker Linux, kan VLC bli funnet i distribusjonens repositorier, så sjekk det først.

  4. Installer VLC. En veiviser veileder deg gjennom prosessen med å installere VLC på systemet ditt.

  5. Åpne VLC.

  6. Velg VLC på startskjermen Media.

  7. Plukke ut Strøm.

  8. Åpne medier dialogboksen, velger du Capture device fanen.

  9. Velg Navn på videoenhet rullegardinpilen og velg webkameraet ditt. Hvis du planlegger å fange lyd også, velger du Navn på lydenhet rullegardinpilen og velg lydenheten. Velg deretter Strøm.

  10. Bekreft kilden til strømmen din. VLC viser plasseringen til webkameraet ditt. Du kan spesifisere en annen strøm, men gå med standard i de fleste tilfeller.

  11. Sett opp destinasjonen for strømmen din. Velge HTTP, velg deretter Legg.

    Flere destinasjoner kan opprettes, men HTTP er alt du trenger for strømmen din.

  12. VLC oppretter en ny fane for HTTP-strømmen din. Fanen inneholder to alternativer, ett for porten og ett for banen. Med mindre du har noe annet som bruker standardporten, beholder du standard. Banen er den nøyaktige banen til strømmen din etter hoved-URL-en, og som standard er den http: // localhost: 8080 / path. I Sti tekstboks, skriv inn /strøm eller noe lignende for å holde strømmen atskilt fra alt annet du kjører.

  13. Velg kodingsprofilen for strømmen din. OGG er det enkleste og mest universelle formatet å jobbe med her. Velg Profil rullegardinpilen og velg Video - Theora + Vorbis (OGG). Bruk skiftenøkkelikonet til å endre spesifikke innstillinger, men standardprofilen fungerer i de fleste situasjoner.

  14. Velg Strøm alle elementære strømmer avkrysningsruten, og velg deretter Strøm å begynne.

  15. Strømmen din kjører nå på datamaskinen din i porten du spesifiserte. Du kan få tilgang til den i noen nettlesere og mediespillere ved hjelp av datamaskinens IP-adresse og porten og banen du spesifiserte. Når du vil gjøre dette for internett, tillater du tilgang til hjemmenettverket ditt fra internett. Det er to måter å oppnå dette på.

    • Sett opp videresending av porter fra ruteren til datamaskinen din over porten som kjører strømmen din. Sett deretter opp dynamisk DNS fra en tjeneste som No-IP.com for å sikre at hjemme-IP-adressen din ikke endres. Med denne metoden får du tilgang til kameraet på samme måte, men du bruker den eksterne URL-en fra No-IP etterfulgt av portnummer og bane. Adressen din vil se ut yourstream.no-ip.org:8080/stream.
    • Sett opp en VPN. Du kan koble både datamaskinen din og serveren som er vert for nettstedet ditt til VPN. Gjennom VPN vil de oppføre seg som om de er i samme lokale nettverk, noe som gjør strømmen din tilgjengelig og lett tilgjengelig for serveren din.
  16. Når du har tilgang til strømmen din, kan du bruke en tekstredigerer til å skrive noen grunnleggende HTML for å teste hvordan webkameraet ditt vises på siden. For noe minimalt, bruk denne koden på websiden:

    Webkamera Test

  17. Lag HTML5-videokoden i koder. Sett kildeattributtet til plasseringen av strømmen din.

     

     For å teste dette lokalt på datamaskinen din, skriv inn:

     

  18. Legg til de andre attributtene for videoen din, og begynn med ID, høyde og bredde.

  19. Legg til informasjonen om videoen. Angi typen video, kodeken og hvordan nettleseren skal spille den.

  20.  HTML-filen din skal se ut som dette eksemplet.

    Webkamera Test

  21.  Når HTML ser riktig ut, lagrer du filen.

  22. Åpne filen i en nettleser. For å teste det lokalt, høyreklikker du på filen og velger en nettleser som Chrome. Ellers kan du laste opp filen til HTML-rotkatalogen på serveren din. Webkamera-strømmen spiller på en for det meste blank side.

Det er mer du kan gjøre med webkameraet ditt. Hvis du planlegger å bygge nettstedet ditt med WordPress, installerer du en av pluginene til webkameraet. Med disse plugin-modulene er alt du trenger å gjøre å oppgi strømadressen. Hvis du bygger nettstedet selv, kan du bruke HTML5-videokoden og omgå det.


Legg igjen en kommentar