Hvordan legge til musikk i en mikserstrøm

Videospill på streamingtjenester som Mixer kan være morsomme og oppslukende, med lydspor som trekker deg inn i deres verdener for et eventyr. Imidlertid har ikke alle spill et lydspor som blåser deg bort, og det kan være lurt å krydre Mixer-sendingen din med noe av favorittmusikken din i bakgrunnen. Selv om dette er litt vanskelig på grunn av lov om opphavsrett, er det måter å gjøre det på.


Hvordan legge til musikk i mikser ved hjelp av en streaming-app

Det er to streaming-apper vi anbefaler hvis du vil legge til musikk i Mixer-strømmen din: OBS Studio eller XSplit. Begge disse er gratis å laste ned og bruke, selv om noen av XSplits funksjoner er skjult bak en betalingsvegg. Hvis du er ny i streaming, er OBS spesielt en god tjeneste å prøve.

For mer informasjon, sjekk ut vår guide for streaming med OBS Studio eller streaming med XSplit. Mens begge disse guidene tilbyr detaljer om forskjellige streamingplattformer, er det stort sett det samme å sette opp appene.

Når du har funnet musikken du vil spille, er det ganske enkelt å legge til musikk i Mixer ved hjelp av en av disse streamingappene. Instruksjonene nedenfor illustrerer hvordan du kan streame musikk ved hjelp av OBS, men de fleste streamingapplikasjoner bør bruke en lignende metode for å legge til musikk i strømmen din. Både PC- og Xbox One-brukere bør bruke denne metoden. Dette betyr at Xbox One-spillere må streame ved å koble til Windows 10, eller ved å bruke et fangstkort som en Elgato.

  1. Åpne din streaming app av valg.

  2. Plukke ut innstillinger. (I OBS er denne menyen nederst til høyre i vinduet ditt.)

  3. Aktiver opptak av Desktop Audio.

  4. Start musikken du vil spille under sendingen.

    OBS-vinduet ditt skal vise aktivitet på lyddelen av mikserfeltet når du starter musikk. Dette vil indikere at den kan høre og streame det du spiller.

  5. Plukke ut Start Streaming for å starte sendingen.

  6. Kos deg med musikken du har lagt til Mixer!


Hvilken musikk kan jeg spille på en strøm?

Den eneste musikken du lovlig kan spille i bakgrunnen av en sending er musikk som faller inn under en Creative Commons-lisens, som ikke bryter med copyright.

Hvis du spiller musikk som er beskyttet av opphavsrett, risikerer du å bli suspendert, siden dette bryter med Mixers servicevilkår (TOS). Du risikerer også et krav om brudd på copyright, siden du faktisk ikke eier rettighetene til det nye Imagine Dragons-albumet, selv om du elsker å lytte til det.

Dette gjelder også musikk på strømmetjenester, som Spotify eller Pandora. Denne musikken er opphavsrettsbeskyttet, og med mindre du betaler for rettighetene til å bruke den musikken, bør den ikke være i strømmen din. Selv om du betaler for Spotify, får du bare en personlig lisens, som ikke dekker deling av musikk via kringkasting. Derfor, når du prøver å spille Spotify i bakgrunnen mens du streamer på Xbox One, vil dine følgere bare høre lyden i spillet, og ikke hva du personlig jammer til.

I visse tilfeller kan du være i stand til å spille av opphavsrettsbeskyttet musikk lovlig hvis du får forhåndstillatelse fra eieren av musikken. Du kan også være i stand til å spille musikk i henhold til lovene om rettferdig bruk. Dette er et komplisert juridisk konsept du trenger å forstå ordentlig.


Legg igjen en kommentar