Hvordan ta et bilde på en Chromebook

Chromebook leveres med et innebygd kamera som lar deg ta bilder, lagre dem og legge dem ut på sosiale medier. Selv om det å ta bilder på denne måten kan være litt uhåndterlig sammenlignet med smarttelefoner, er det en ganske grei prosess. Vi viser deg hvordan du gjør det.


Hvordan ta et bilde med en Chromebook

For denne artikkelen vil vi anta at du har en Chromebook med et kamera, den er tilknyttet Google Drive-kontoen din, og den er koblet til en skriver.

For å ta et bilde, start Kamera app, ramme bildet ditt og trykk på Shutter ikon. Hvis du først må stille inn en tidtaker, velger du tidsur ikon. Du kan velge en forsinkelse på 3 eller 10 sekunder.

Du kan åpne Camera-appen via startikonet nederst til venstre. Du kan også bruke søkefunksjonen i Launcher-appen.

Åpne kameraappen på en Chromebook.

For å lage en video, velg video ved siden av lukkerikonet. Bruk deretter Start opptak for å starte og stoppe opptaket.

Enten du tar et bilde eller en video, er det veldig viktig å ha rikelig med belysning for bildet ditt. Hvis du ikke har nok belysning, blir bildene kornete. Den perfekte belysningen er naturlig belysning (tenk utendørs).


Hva du skal gjøre etter at du har tatt et bilde

Når du har tatt opp bildene dine, kan du se dem alle ved å velge miniatyrbildet til det siste bildet eller videoen din nederst til høyre. Herfra kan du:

  • Skriv ut bildet ditt (ikonet formet som en skriver).
  • Lagre bildet ditt (ikonet formet som en pil nedover i en rute).
  • Slett bildet ditt (ikonet formet som en søppelboks).
  • Gå tilbake til kameraappen (ikonet formet som en pil som peker mot venstre).

Noen ganger er det lettere å ta et skjermbilde på Chromebooken enn å ta et bilde. Hvis du gjør det, lagres skjermbildet på samme sted som bildene dine er.


Lagre et bilde på Chromebook

Det er her det kan bli litt forvirrende for noen. Husk at Chromebook er den ideelle skyplattformen. Og fordi Chromebooken din er tilknyttet Google-kontoen din, vil du umiddelbart anta at bilder lagres i skykontoen din. Det er ikke standardsaken. Når du lagrer et bilde du har tatt med Chromebook-kameraet, lagres det faktisk i den lokale nedlastingsmappen. Men du kan diktere hvor bildet lagres under lagringsprosessen.

Lagrer på Google Disk-kontoen din.

Slik lagrer du et bilde direkte på Google Disk:

  1. Utvid Google Disk oppføring.

  2. Plukke ut min disk.

  3. Naviger til mappe du vil lagre bildet i.

  4. Velg Åpen knapp.


Skrive ut et bilde på Chromebook

Det er enkelt å skrive ut bilder på en Chromebook. Som nevnt tidligere, må Chromebooken din være koblet til en skyvennlig skriver. Når det er tatt vare på, åpner du bildet du vil skrive ut i kameragalleriet og Skriv ut ikon.

I neste vindu velger du Endring knapp. Du får en liste over tilgjengelige skrivere. Velg skriveren, velg deretter Skrive ut.

Skriver ut på en Chromebook.

Legg igjen en kommentar