Bruk doble skjermer når du jobber med Microsoft Office

Å operere i en enkelt rute med Word, Excel, PowerPoint eller andre Microsoft Office-programmer fungerer bra. Office har et godt brukergrensesnitt som tilbyr spesialruter og visninger. Men å legge til et nytt vindu for å sammenligne to dokumenter kan gjøre at arbeidsområdet føles overfylt og forvirrende.

Du kan legge til en ekstra skjerm for å øke overvåkingseiendommene. Her er noen retningslinjer for å sette opp to skjermer og jobbe med Microsoft Office-programmer på flere skjermer.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder oppsett med dobbel skjerm i Windows 10, Windows 7 og Mac-datamaskiner.

Blend Images / Hill Street Studios / Getty Images


Hvordan koble to skjermer til en Windows 10-datamaskin

Denne prosessen innebærer å få en PC til å gjenkjenne mer enn en skjerm.

 1. Koble de to skjermene til datamaskinen eller enheten, og slå på strømmen for hver.

  Forsikre deg om at alle nødvendige kabler er koblet til skjermene og datamaskinen, inkludert tilkobling av strøm- og videosignaler ved bruk av VGA-, DVI-, HDMI- eller DisplayPort-kabler.

 2. Plukke ut Start innstillinger system Vise. Datamaskinen skal oppdage begge skjermene automatisk og vise skrivebordet.

  Hvis du ikke ser skjermene, velger du oppdage.

 3. på Flere skjermer Velg et alternativ fra listen for å bestemme hvordan skrivebordet skal vises på tvers av skjermene. Forleng disse skjermene anbefales for oppsett med to skjermer.

  Dupliser viser det samme skrivebordet på begge skjermene. Koble fra denne skjermen slår av den valgte skjermen.

 4. Plukke ut Hold endringer. Oppsettet for to skjermer er klart til bruk med Microsoft Office-programmer.


Hvordan koble to skjermer til en Windows 7-datamaskin

Prosessen er litt annerledes hvis PCen har Windows 7 installert.

 1. Koble de to skjermene til datamaskinen eller enheten, og slå på strømmen for hver.

  Forsikre deg om at alle nødvendige kabler er koblet til skjermene og datamaskinen, inkludert tilkobling av strøm- og videosignaler ved bruk av VGA-, DVI-, HDMI- eller DisplayPort-kabler.

 2. Press Windows-nøkkel+P.

 3. Plukke ut Utvide å bruke den andre skjermen som en utvidelse av den første.

  En alternativ metode er å høyreklikke på et tomt område på skrivebordet og velge Skjermoppløsning. Fra Flere skjermer rullegardinlisten, velg Utvid disse skjermene.


Hvordan koble to skjermer til en Mac

Å sette opp to skjermer på en Mac er en enkel prosess. Når du har koblet til en annen skjerm, velger du å bruke den som et utvidet skrivebord eller til videospeiling.

 1. For hver skjerm, koble sikkert en videokabel (og adapter, om nødvendig) fra en videoutgang på Macen til videoinngangen på skjermen.

 2. Macen skal oppdage den tilkoblede skjermen. Hvis ikke, velger du Apple-menyen  > system~~POS=TRUNC > Viser, velg deretter Viser en gang til. Å velge Oppdag skjermer.

  Du må kanskje holde nede Alternativ når du velger Oppdag skjermer.

 3. Etter at Mac har gjenkjent begge skjermene, går du til Apple-menyen > system~~POS=TRUNC og velg Viser > Ordning.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å sette opp skjermen som et utvidet skrivebord.


Optimaliser Office-programmer for to skjermer

Når konfigurasjonen for to skjermer er konfigurert som en utvidet skjerm, må du sørge for at Office-programmene er optimalisert for det nye skrivebordsområdet.

I eldre versjoner av Word, Excel og PowerPoint, gå til filet > alternativer > Avansert. Derfra, se etter Vis alle Windows i oppgavelinjen (under Display-delen). Med dette valgt, bør du se hele Word-grensesnittet i hvert vindu du kjører. (I nyere versjoner skal dette være automatisk.)

I PowerPoint kan du kjøre en presentasjon på to skjermer. Dette gir programlederen flere muligheter for å vise innhold, legge til markering i presentasjonen eller supplere kjernemeldingen med flere vinduer, for eksempel et internetsøk. Dette kan være vanskelig, så øv på forhånd.

Arbeid med forskjellige Excel-arbeidsbøker på flere skjermer ved å starte Excel og åpne filen som vanlig. Flytt dette vinduet slik at det er helt på en skjerm. Åpne deretter Excel igjen. Åpne den andre Excel-filen og minimer den slik at den ikke er i fullskjerm. Deretter kan du flytte den til den andre skjermen.

Microsoft forklarer mer om å kjøre programvare i flere skjermer i Windows 10.


Legg igjen en kommentar