Komme i gang med smartklokken

Hvis du leser dette, antar jeg at du har kjøpt en smartklokke som er kompatibel med smarttelefonen din og er klar til å komme i gang med det bærbare på håndleddet. Denne artikkelen vil lede deg gjennom noen viktige første trinn for å tilpasse klokken din og etablere et fantastisk arsenal av apper for å gjøre livet ditt enklere (og morsommere).

Mens Wear OS (tidligere Android Wear), Apple Watch, Pebble og andre plattformer alle har sine egne spesifikke oppsettprosedyrer, er følgende tips ment for alle brukere. Glad smartklokke!


Førstegangs oppsett

Ha med oss ​​mens vi dekker det grunnleggende. Etter at du har tatt den skinnende, nye smartklokken ut av esken, kan det hende du må koble enheten til den medfølgende laderen slik at du begynner med fullt batteri. Forutsatt at det blir tatt vare på, vil neste trinn være å laste ned riktig app for å koble smartklokken din med telefonen. For Wear OS-brukere betyr dette å hente Wear OS-appen fra Google Play Store.

Pebble-brukere kan laste ned appen sin fra App Store eller Google Play, avhengig av hvilken plattform smarttelefonen bruker. Apple Watch-brukere vil i mellomtiden finne Apple Watch-appen allerede på telefonene sine når de har oppgradert til iOS 8.2. Hvis smartwatch-plattformen ikke er dekket i denne delen, kan du se i håndboken som fulgte med enheten for instruksjoner. Du bør lett kunne finne den nødvendige appen i appbutikken din.

Når du har installert smartklokke-appen din, er det på tide å koble enheten til telefonen din via Bluetooth. Aktiver Bluetooth på telefonen din, og du bør se smartklokken dukke opp som en tilgjengelig enhet. Velg den for å koble til, så er du nesten klar.

En siste rengjøringsvare før vi kommer til de morsomme tingene: Ta deg tid til å sørge for at varsler er aktivert på klokken din. I utgangspunktet vil du sørge for at meldinger og andre innkommende oppdateringer til telefonen blir levert til smartklokken din.


Tilpasse utseendet og følelsen

Forhåpentligvis har du slått deg ned på en smartklokke som passer din stil, det være seg den sporty Pebble eller Moto 360 med sin runde skjerm. For å legge til litt mer personlighet kan du laste ned et nytt urskive. Pebble-brukere kan velge fra en enorm samling på My Pebble Faces-nettstedet, mens Wear OS-brukere kan søke på Google Play, hvor mange gratis og betalte alternativer er tilgjengelige. På samme måte støtter Apple Watch en rekke ansikter, fra analoge design til ansikter som viser det aktuelle været i tillegg til tiden.

Husk at de fleste smartwatch-produsenter selger flere stroppalternativer, så hvis du blir lei av standardalternativet, kan du kjøpe et bånd i stål, lær eller en annen farge.


Laste ned noen må-ha-apper

Bortsett fra tekstvarsler og Google Nå-oppdateringer (for Wear OS-brukere), vil apper dominere smartklokkeopplevelsen din. Du vil oppdage at mange av favorittappene dine allerede er kompatible med smartklokker; for eksempel vil Twitter og Instagram fungere på Apple Watch, mens IFTTT og iHeartRadio er kompatible med Wear OS. Google Play har en egen Wear OS-seksjon, og App Store har en Apple Watch-kategori når gadgeten blir solgt 24. april. Pebble-brukere vil finne kompatible apper via Pebble-appen på telefonen sin.

Hvis du trenger noen ideer for å starte deg, bør du vurdere å laste ned en treningsapp for å spore treningsøktene dine, en vær-app og en noteringsapp som Evernote. Når du har noen gode nedlastinger, kan du spesifisere hvilke varsler du vil motta på smartklokken din. Det er da du virkelig får glede av å ha en mini-datamaskin på håndleddet!


Legg igjen en kommentar