Slik konfigurerer du Finder-fjærbelastede mapper

Fjærbelastede mapper er en funksjon i Mac Finder-verktøyet som lar deg se innholdet i en mappe før du forplikter filer til den.

Dette er en løsning for den vanlige taktikken med å åpne to Finder-vinduer - ett for kildefilen og ett for destinasjonen (eller potensielle destinasjon). Det omgår behovet for å åpne to mapper.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder macOS Catalina (10.15) gjennom macOS El Capitan (10.11).


Fjærbelastede mapper

Fjærbelastede mapper tilbyr en enklere måte å flytte filer mellom mapper på, da de ikke krever å åpne flere forekomster av Finder.

Med fjærbelastede mapper kan du klikke og dra en fil over en destinasjonsmappe, hvorpå mappen åpnes for å vise innholdet. Du kan raskt og enkelt bore deg ned gjennom mapper for å finne en bestemt mappe for filen din, og deretter slippe musen for å forplikte filen til det valgte målet.

Tiden musepekeren må sveve over en mappe før den springer opp, styres av en brukerinnstilling.

Du kan gå ut av en fjærbelastet mappe ved å trykke på Flukt nøkkel.


Hvordan konfigurere forsinkelsen med fjærbelastet mappe

Innstillingen for fjærbelastede mapper finnes i Systemvalg på Mac.

  1. Åpen system~~POS=TRUNC ved å klikke på ikonet i Dock eller ved å velge eple i menylinjen og velge system~~POS=TRUNC i menyen.

  2. Plukke ut tilgjengelighet i vinduet Systemvalg.

  3. I venstre rute, bla ned og velg Pekerkontroll. (I tidligere versjoner av macOS, velg Mus og styreflate i stedet.)

  4. Sett et hake i boksen foran Forsinkelse på fjærbelastning og dra glidebryteren for å justere hvor lang tid markøren svever over en mappe før mappen åpner seg.

  5. Lukk system~~POS=TRUNC vinduet.

Hvis du kjører en tidlig versjon av OS X, justerer du den fjærbelastede mappeforsinkelsen gjennom Finder selv. Velg Finder-menylinjen Finder > Preferanser > general.


Fjærbelastede mappetips

Hvis du krysser flere mapper, kan du øke hastigheten ved å holde mellomromstasten nede når markøren fremhever en mappe. Dette fører til at mappen umiddelbart åpnes uten å vente på fjærbelastet forsinkelse.

Hvis du bestemmer deg for ikke å flytte elementet til et nytt sted under midtflyttingen, kan du avbryte det fjærbelastede trekket ved å flytte markøren over den opprinnelige vareplasseringen.

Legg igjen en kommentar