Hvordan se Amazon Prime Video på Apple TV

Med titalls millioner Amazon Prime-brukere i USA og suksesshows som Vikings, Mr. Robot og Veep å glede seg over, er mange Apple TV-eiere ivrige etter å få tilgang til Amazons Prime Video-tjenester ved hjelp av deres valgte enhet. 

Amazon gjorde Prime Video-apper tilgjengelige ikke bare for iPhone og iPad, men også for Apple TV, noe som gjør det enkelt å se Amazons innhold på TV-en din utstyrt med en Apple TV. Du må installere Amazon Prime Video-appen, enten direkte på Apple TV eller på din iOS-enhet.

Maddy Price / Web


Før du kommer i gang

Amazon Prime-videoer er bare tilgjengelige hvis du har et Amazon Prime-abonnement. Mens Amazon-brukere kan nyte noen gratis show uten å trenge et abonnement, krever mye av det du finner på Prime Video-appen et betalt abonnement.

Du må ha en tredje generasjon Apple TV-enhet. Alt eldre enn det, selv om du har en gyldig Amazon Prime-konto, støtter ikke Prime Video.

Hvis du mottar gratis to-dagers frakt som en del av Prime-medlemskapet ditt, men ikke får tilgang til Prime Video, er det fordi kontoinnehaveren ikke har gitt deg tillatelse. Hvis du er en del av en familie der en person betaler for Amazon Prime og inkluderer deg som en del av avtalen, må Prime-kontoinnehaveren dele Prime-fordelene med deg før du kan dra nytte av Prime-videoer. Når to personer blir en del av en Amazon-husstand og deler betalingsmåter, kan de begge bruke Prime Video.


Slik får du Amazon Prime Video-appen på Apple TV

Den enkleste måten å se Amazon Prime-videoer på Apple TV er å laste ned appen direkte til Apple TV.

Apple TV (3. generasjon) har ikke en appbutikk, men Amazon Prime Video er forhåndsinstallert på sitt nyeste operativsystem.

 1. Slå på Apple TV og gå til hovedmenyen.

 2. Velg App Store ikonet på skjermen.

 3. Søk etter Amazon Prime Video i tvOS App Store. Hvis du ikke ser det, velger du Søk øverst på skjermen eller trykk på mikrofonen på fjernkontrollen for å starte et talesøk. 

 4. Klikk på Amazon Prime Video ikonet når du finner det for å åpne et informasjonsskjermbilde.

 5. Velg Install for å legge til Amazon Prime Video-appen på Apple TV.


Bruke Prime Video på en iPhone eller iPad

Hvis du heller vil bruke en iOS-app for å se Amazon Prime-videoer, kan du få appen på iPhone eller iPad. Etter at du har installert appen, kan du bruke den til å streame Amazon Prime-videoer til Apple TV, samt bla, se og leie deg gjennom den tilgjengelige katalogen.

 1. Trykk på App Store-ikonet på iPhone eller iPad og last ned Amazons Prime Video.

 2. Åpne Amazon Prime Video-appen og logg på med Amazon Prime-kontoen og passordet ditt. Du kan umiddelbart få tilgang til Prime Video-innholdet på iPhone eller iPad.


Se Prime Video på Apple TV fra en iOS-enhet

Når du vil spille av filmene dine på Apple TV i stedet for iOS-enheten din, bruker du AirPlay-funksjonen på iPhone eller iPad for å lede videoene til Apple TV.

 1. Forsikre deg om at iOS-enheten din er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV.

 2. Start Prime Video app og logg inn på kontoen din på mobilenheten din.

 3. Velg filmen du vil se, og trykk på Spille på appen.

 4. Trykk en gang på avspillingsvideoen, og du vil se AirPlay-ikonet øverst til høyre.

  Sveip oppover fra bunnen av iPad-skjermen i tidligere versjoner av iOS (eller ned fra øverste høyre hjørne i iOS 11 og nyere) for å vise kontroll~~POS=TRUNC, hvor du også kan finne AirPlay-kontrollen.

 5. Trykk på AirPlay -knappen, som ligner en oppoverpekende trekant med et rektangel som ser ut som en TV.

  Hvis du ikke ser AirPlay-knappen, må du først aktivere den og deretter prøve igjen. Trinnene for å slå på AirPlay er like på iPhone og iPad.

 6. Velg Apple TV du vil streame filmen til (hvis du har mer enn en), og trykk på navnet i dialogboksen.

 7. Amazon Prime-filmen eller TV-showet skal nå spilles på Apple TV.

Stream Prime Video fra en Mac til din Mac

Du kan også streame Amazon Prime Video fra din Mac til Apple TV så lenge den kjører macOS 10.11 eller nyere.

 1. Fra nettleseren din velger du filmen eller TV-showet du vil se fra Amazons nettsted.

 2. Når filmen begynner, trykker du på AirPlay -knappen øverst til høyre på Mac-menylinjen (til venstre for volumikonet) og velg Apple TV du vil streame innholdet til.

 3. Mac-skrivebordet vises på TV-skjermen. Trykk på fullskjermknappen i videoen slik at hele bildet vises på Apple TV.


Legg igjen en kommentar