Slik bruker du Gmail: Kom i gang med den nye kontoen din

Du kan motta, sende, slette og arkivere meldinger i Gmail akkurat som du ville gjort med andre e-post tjenester. Gmail gir også praktiske metoder for arkivering, funn og merking av meldinger. Lær hvordan du kommer i gang med en ny Gmail-konto.


Hva er Gmail?

Gmail er en gratis e-post tjeneste som drives av Google. Den integreres med andre Google-tjenester som Google Dokumenter, Google Disk og YouTube. Google tilbyr også premium-tjenester til bedrifter gjennom G Suite. Det er også en HTML-versjon av Gmail kalt Gmail Basic og en Gmail-mobilapp.

Hvis du aldri har hatt en e-postkonto før, er Gmail et godt sted å starte. Den er pålitelig og gratis, og den kommer med 15 GB lagringsplass for meldingene dine. E-postadressen din lagres online, slik at du får tilgang til den fra hvilken som helst enhet som kan koble til internett.

Hvis du har en annen e-postkonto hos en annen leverandør, kan du kanskje koble den til Gmail slik at du kan lese alle innkommende meldinger i en innboks.


Hvordan få en Gmail-konto

For å opprette en ny Gmail-konto, må du først opprette en ny Google-konto.

  1. Gå til Gmail.com og velg Opprett konto.

  2. Hvis andre Google-kontoer har blitt brukt med nettleseren din, kan du bli bedt om å velge en konto. Plukke ut Bruk en annen konto nederst for å komme til påloggings skjermen.

  3. Plukke ut For meg selv.

  4. Tast inn ønsket informasjon, og velg deretter neste.

    Det er mulig å endre navnet som vises i fra: etter at du har konfigurert Gmail-kontoen.

  5. Du kan bli bedt om å oppgi et telefonnummer for å bekrefte identiteten din. Skriv inn telefonnummeret ditt og velg neste. Google sender deg en tekst med en kode som du må oppgi på neste side.

    Telefonnummeret ditt er ikke lagret. Du må oppgi telefonnummeret ditt på nytt i neste trinn for å koble det til Gmail-kontoen din.

  6. Tast inn ønsket informasjon, og velg deretter neste.

    Å gi informasjon om konto gjenoppretting er valgfritt, men det kan være nyttig hvis du ved et uhell glemmer passordet ditt.

  7. Les Googles personvern informasjon og velg Jeg er enig.

  8. Trykk på neste.

  9. Velg et layout for visning av meldingene dine, og velg deretter OK.

    Dette kan endres senere.

Du blir automatisk ført til Gmail for å konfigurere den nye kontoen din. Du ser en melding fra Google i innboksen din, som inneholder viktig informasjon om bruk av Gmail.

Du kan bruke den nye påloggings informasjonen for Google for å få tilgang til YouTube, Google Dokumenter og alle andre Google-tjenester.


Hvordan sette opp Gmail

Etter å ha gjennomgått den innledende informasjonen, kan du tilpasse kontoen din. For eksempel velge Endre profil bilde for å legge til et bilde som vil være synlig for andre Gmail-brukere. Hvis du vil endre fargene og utformingen av Gmail-grensesnittet, velger du Velg et tema. Hvis du har en annen e-postkonto, velger du Importer kontakter og e-post for å koble den til den nye Gmail-kontoen din.

Hvordan bruke Gmail

Velg for å sende en ny Gmail-melding komponer.

Velg Stjerne ved siden av en melding for å merke den som viktig.

For å fjerne meldinger fra innboksen, merker du av i avmerkings boksen ved siden av meldingen og velger deretter Arkiv (mappen med pil ned) eller Trash (Søppel bøtte).

Å sende en melding til søpla i Gmail sletter den ikke automatisk. Hvis du vil slette en melding permanent, velger du Trash fra venstre rute for å åpne papirkurven, og velg deretter Tøm papirkurven nå.

For å logge av Gmail, velg profil ikonet ditt (eller bildet) øverst til høyre og velg deretter Logg av.

Hvordan lage etiketter

Gmail-etiketter gjør det enklere å administrere innboksen din. Mens du ser på en melding, velger du Etiketten ikonet og velg blant alternativene, eller velg Skape ny å lage tilpassede etiketter.

Hvordan finne e-post i Gmail

I tillegg til å bruke etiketter, kan du søke etter meldingen ved hjelp av søkefeltet over innboksen din. Du kan også bruke Gmail-kontaktene dine til å finne all korrespondanse med visse personer.


Legg igjen en kommentar