Kjøpe renoverte produkter – hva du trenger å vite

Vi leter alltid etter gode kjøp. Det er vanskelig å motstå salg etter ferie, årsskiftet og vårklarering. En annen måte å spare penger gjennom hele året er å kjøpe oppussede produkter.

Justin Pumfrey / The Image Bank / Getty Images


Hva kvalifiserer som en renovert vare

Når de fleste av oss tenker på et oppusset element, tenker vi på noe som har blitt åpnet, revet fra hverandre og gjenoppbygd, som en ombygging av automatisk girkasse. I elektronikkverdenen er det imidlertid ikke åpenbart hva begrepet "pusset opp" betyr for forbrukeren.

En lyd- eller videokomponent kan klassifiseres som pusset opp hvis den oppfyller NOE av følgende kriterier:

Kunden returnerer

De fleste store forhandlere har 30 dagers returrett for sine produkter, og mange forbrukere, uansett årsak, returnerer produkter innen den tidsperioden. Mesteparten av tiden, hvis det ikke er noe galt med produktet, vil butikker bare redusere prisen og videreselge den som en spesialpakke. Imidlertid, hvis det er en slags mangel til stede i produktet, har mange butikker avtaler om å returnere produktet til produsenten der det inspiseres og / eller repareres, og deretter pakkes om for salg som en renovert vare.

Fraktskade

Mange ganger kan pakker bli skadet i frakt, enten på grunn av feil håndtering, elementene eller andre faktorer. I de fleste tilfeller kan produktet i pakken være helt greit, men forhandleren har muligheten til å returnere de skadede boksene (hvem vil legge en skadet eske på hyllen?) Til produsenten for full kreditt. Produsenten er forpliktet til å inspisere produktene og pakke dem inn i nye esker for salg. Imidlertid kan de ikke selges som nye produkter, så de blir ommerket som renoverte enheter.

Kosmetisk skade

Noen ganger, av en rekke årsaker, kan et produkt ha en ripe, bulke eller annen form for kosmetisk skade som ikke påvirker enhetens ytelse. Produsenten har to valg; å selge enheten med synlige kosmetiske skader eller fikse skaden ved å plassere de interne komponentene i et nytt skap eller et nytt hus. Uansett kvalifiserer produktet som renovert, da de indre mekanismene som kan være upåvirket av den kosmetiske skaden fremdeles blir kontrollert.

Demonstrasjonsenheter

Selv om de fleste forhandlere på butikknivå selger sine gamle demoer fra gulvet, vil noen produsenter ta dem tilbake, inspisere og / eller reparere dem, om nødvendig, og sende dem tilbake som pussede enheter. Dette kan også gjelde demo-enheter som brukes av produsenten på messer, returnert av produktanmeldere og internt kontorbruk.

Defekt under produksjon

I en hvilken som helst produksjonsprosess for samlebånd kan en bestemt komponent vises som defekt på grunn av en feil prosesseringsbrikke, strømforsyning, skivebelastningsmekanisme eller en annen faktor. Dette blir vanligvis fanget før produktet forlater fabrikken, men feil kan oppstå etter at produktet treffer butikkhyllene. Som et resultat av kundenes retur, inoperative demoer og overdreven produktnedbrudd i garantiperioden til et bestemt element i produktet, kan en produsent "tilbakekalle" et produkt fra en bestemt batch eller en produksjonsrunde som har samme feil. Produsenten kan velge å reparere alle de defekte enhetene og sende dem tilbake til forhandlere som oppussede enheter.

Boksen ble bare åpnet

Selv om det teknisk sett ikke er noe problem her annet enn at esken ble åpnet og ble sendt tilbake til produsenten for ompakking (eller ompakket av forhandleren), er produktet fortsatt klassifisert pusset opp fordi det ble pakket om, selv om det ikke har skjedd noen oppussing.

Varelager

Hvis en forhandler har et overlager av en bestemt vare, reduserer de vanligvis prisen og legger varen i salg eller klarering. Noen ganger, når en produsent introduserer en ny modell, vil den imidlertid "samle" gjenværende lager av de eldre modellene som fortsatt er i butikkhyllene og omfordele dem til bestemte forhandlere for et raskt salg. I dette tilfellet kan varen selges enten som "et spesialkjøp" eller kan merkes som pusset opp.

Når et elektronisk produkt sendes tilbake til produsenten, uansett årsak, der det inspiseres, gjenopprettes til original spesifikasjon (om nødvendig), testes og / eller pakkes om for videresalg, kan ikke varen lenger selges som "ny".


Tips om kjøp av pussede produkter

Det er ikke alltid klart hva den eksakte opprinnelsen eller tilstanden til et oppusset produkt er. Det er umulig for forbrukeren å vite hva årsaken er til den "pussede" betegnelsen for et bestemt produkt.

Du må se bort fra "antatt" kunnskap selgeren prøver å formidle deg om dette aspektet av produktet, fordi han / hun heller ikke har noen kunnskap om dette.

Med tanke på alle de ovennevnte mulighetene, er det flere spørsmål du må stille når du handler for et oppusset produkt.

  • Selges den oppussede enheten av en forhandler som også har autorisasjon til å selge nye produkter laget av samme selskap?
  • Har den oppussede enheten en amerikansk garanti (den skal ha 45 til 90 dagers deler og arbeid)? Noen ganger er oppussede enheter gråmarkedet - noe som betyr at de kanskje ikke opprinnelig var ment for salg i det amerikanske markedet.
  • Tilbyr forhandleren en retur- eller byttepolicy for den oppussede enheten hvis du ikke er fornøyd (15 dager eller mer)?
  • Tilbyr forhandleren utvidet garanti for varen? Dette betyr ikke at du må kjøpe en utvidet garanti - men hvorvidt de tilbyr en eller ikke indikerer deres grad av støtte for produktet. Hvis forhandleren ikke er en autorisert forhandler av produktet, vil de nøle med å tilby utvidet garanti for det.

Hvis svarene på alle spørsmålene ovenfor er "Ja", kan det være et trygt og smart å kjøpe den oppussede enheten.


Avsluttende tanker om å kjøpe fornyede varer

Å kjøpe en renovert vare kan være en fin måte å få et flott produkt til en rimelig pris. Det er ingen logisk grunn til at det å være bare merket "pusset opp" skal knytte en negativ konnotasjon til det aktuelle produktet.

Selv nye produkter kan være sitroner, og alle oppussede produkter var nye på ett tidspunkt. Når du kjøper et slikt produkt, enten det er et oppusset videokamera, AV-mottaker, TV, DVD-spiller, etc. fra enten en online eller fysisk forhandler, er det viktig å sørge for at du kan inspisere produktet, og at forhandleren tar sikkerhetskopi produktet med en slags returpolicy og garanti i den grad det er beskrevet i våre kjøpstips.

GLEDELIG HANDLING!

Legg igjen en kommentar