Hvordan velge standardappene dine på iPhone

Hva å vite

  • Hver iPhone leveres med et sett med innebygde apper, hvorav noen du ikke kan slette, og andre er obligatoriske standardapper.
  • Du kan ikke velge hvilke standardapper som er på iPhone, men du kan jailbreak noen av dem for å bytte til en foretrukket app.
  • MailClientDefault10 kan bytte e-postapper, MapsOpener kan angi Google Maps som standard og BrowserChooser endrer nettlesere.

Denne artikkelen forklarer i detalj hvordan standardapper fungerer og kan endres på iPhone.

Innholdet som følger gjelder iOS 12 til og med iOS 10.


Hvordan standardapper fungerer på iPhone

Ordet standard betyr to ting når det gjelder apper på iPhone. For det første betyr det apper som er installert som en del av en fabrikkoriginal iOS-installasjon. For det andre er standardapper de som alltid brukes til å gjøre en bestemt ting. Når du for eksempel trykker på en nettsidekobling i en e-post, åpnes den alltid i Safari. Det gjør Safari til standard nettleser på iPhone. Når et nettsted inneholder en fysisk adresse og du trykker på den for å få veibeskrivelse, starter Apple Maps fordi det er standard kartapp.

Det er mange apper som gjør de samme tingene. Google Maps er en alternativ app for navigering, mange bruker Spotify i stedet for Apple Music for streaming av musikk, eller Chrome for surfing i stedet for Safari. Alle kan installere disse appene på iPhone. Men hva om du alltid vil bruke Google Maps i stedet for Apple Maps? Hva om du vil at lenker skal åpnes i Chrome hver gang?


Du kan ikke endre iOS-standardapper

For de fleste som ønsker å endre standard iPhone-apper, er det ikke mulig. Du kan ikke velge standardapper på iPhone. Apple tillater ikke folk å gjøre visse typer tilpasninger. En av de blokkerte tilpasningene er å velge standardapper.

Apple tillater ikke denne typen tilpasning fordi de ønsker å sikre at alle iPhone-brukere får en lignende opplevelse, med et grunnleggende nivå av kvalitet og forventet oppførsel.

Den andre grunnen til at appene er standard er at det å gjøre det gir Apple flere brukere. Tenk på Musikk-appen. Ved å gjøre det til standard musikk-app har Apple anskaffet over 35 millioner betalende kunder for sin Apple Music-tjeneste. Det er over US $ 350 millioner i månedlig inntekt. Hvis det tillot kunder å sette Spotify som standard, vil Apple sannsynligvis miste noen prosentandel av disse kundene.

Derek Abella / Web


For Jailbreakers: Noen gode nyheter

Det er en måte å endre i det minste noen standardapper: jailbreaking. Jailbreaking fjerner noen av kontrollene Apple plasserer på iPhone.

Hvis telefonen din er jailbroken, vil du ikke kunne endre alle standardappene, men du kan endre et par ved hjelp av følgende jailbreak-apper:

  • E-post: MailClientDefault10 gjør Gmail, Outlook, Spark eller Inbox til din standard e-postapp.
  • Kart: MapsOpener angir Google Maps som standard.
  • nett~~POS=TRUNC leseren~~POS=HEADCOMP: BrowserChooser endrer standard nettleser til noe annet enn Safari.

Selv om disse alternativene kan virke tiltalende, er jailbreaking ikke for alle. Prosessen krever teknisk dyktighet, og det kan skade din iPhone eller annullere garantien, slik at Apple ikke lenger gir støtte. Jailbreaking kan til og med åpne telefonen for virus.


For fremtiden: Håp om standardapper

Apples stramme kontroll over iPhone og programvaren vil trolig aldri forsvinne helt, men den blir løsere. Mens det tidligere var umulig å slette appene som fulgte med iPhone, gjorde Apple det i iOS 10 det mulig å slette noen av disse appene, inkludert Kalkulator, Hjem, Watch, Påminnelser, Aksjer og mer.

Legg igjen en kommentar