Alt du trenger å vite om Facebook-grupper

En Facebook-gruppe er et sted for gruppekommunikasjon og for folk å dele sine felles interesser og uttrykke sin mening. De lar folk komme sammen om en felles sak, sak eller aktivitet for å organisere, uttrykke mål, diskutere problemer, legge ut bilder og dele relatert innhold. Hvem som helst kan sette opp og administrere sin egen Facebook-gruppe, og du kan til og med bli med i opptil 6,000 andre grupper.

Grupper, som diskutert nedenfor, er ikke det samme som private gruppemeldinger som brukes i Facebook Messenger.


Raske fakta om Facebook-grupper

Her er noen korte ting om hvordan Facebook-grupper fungerer:

  • Enhver Facebook-bruker kan lage en gruppe
  • Noen grupper lar alle bli med, men andre kan være private
  • Når du blir med i en gruppe, enten det er privat eller offentlig, kan Facebook-vennene dine kanskje se at du har blitt med i den
  • Noen grupper er hemmelige og kan ikke søkes etter. I så fall må et kvalifiserende gruppemedlem invitere deg
  • Å forlate en gruppe vil ikke varsle de andre medlemmene
  • Bare skaperen av gruppen og alle de lager en administrator har makten til å invitere noen til en gruppe
  • Du kan opprette hendelser, laste opp bilder / video og dele filer i en gruppe
  • Grupper kan slettes ved å fjerne alle medlemmene

Facebook-sider mot grupper

Grupper på Facebook har gjennomgått endringer siden de først ble implementert. Det var en tid da grupper som en bruker var medlem av, ville vises på sin egen personlige side. Så hvis du var i en gruppe kalt "Fotballfans", ville alle som kunne se profilen din vite dette om deg.

Nå er imidlertid disse typene åpne fora kjent som Pages, opprettet av selskaper, kjendiser og merkevarer for å engasjere seg med publikum og legge ut interessant innhold. Bare administratorer av Pages kan legge ut innlegg på kontoen, mens de som liker siden kan kommentere innlegg og bilder.

Din personlige profil er det du bruker til å engasjere deg med andre brukere av sider og grupper. Når du legger ut noe, legger du ut med navn og bilde av profilen din.


Typer Facebook-grupper

I motsetning til Facebook-sider som alltid er offentlige, trenger ikke en Facebook-gruppe å være det. Hvis du kommenterer eller liker en side, vil all informasjonen din være tilgjengelig for alle på Facebook som ser på den siden.

Så hvis noen skulle besøke NFL på CBS Facebook-side, kunne de se alle som kommenterte et bilde eller diskuterte en artikkel. Dette kan forårsake personvernhensyn, spesielt hvis du ikke har en solid forståelse av hvordan du kan beskytte din personlige profil.


Lukkede Facebook-grupper

En gruppe kan være mer privat enn en side siden skaperen har muligheten til å gjøre den stengt. Når en gruppe er stengt, er det bare de som er invitert til gruppen som kan se innholdet og informasjonen som deles i den.

Et eksempel på en gruppe kan være teammedlemmer som jobber med et prosjekt sammen og ønsker å kommunisere med hverandre mer effektivt.

Ved å opprette en gruppe får teamet et privat forum for å dele ideer om prosjektet og legge ut oppdateringer, akkurat som med en side. Likevel deles all informasjon bare med dem i konsernet når den er lukket. Andre vil fremdeles kunne se at gruppen eksisterer og hvem som er medlemmer, men de vil ikke kunne se noen innlegg eller informasjon i den lukkede gruppen med mindre de blir invitert.


Hemmelige Facebook-grupper

Enda mer privat enn den lukkede gruppen er den hemmelige gruppen. Denne typen grupper er akkurat det du forventer at den skal være - hemmelig. Ingen på Facebook kan se en hemmelig gruppe enn de i gruppen.

Denne gruppen vises ikke hvor som helst på profilen din, og bare de i gruppen kan se hvem medlemmene er og hva som er lagt ut. Disse gruppene kan brukes hvis du planlegger en hendelse du ikke vil at noen skal vite om, eller hvis du bare vil ha en sikker plattform for å snakke med venner.

Et annet eksempel kan være en familie som ønsker å dele bilder og nyheter med hverandre på Facebook, men uten at andre venner ser alt.

Offentlige Facebook-grupper

Den tredje personvern innstillingen for en gruppe er offentlig, noe som betyr at alle kan se hvem som er i gruppen og hva som er lagt ut. Likevel er det bare medlemmer av gruppen som har muligheten til å poste i den.

Se denne tabellen fra Facebook som viser noen andre detaljer om hvordan disse personvern innstillingene er forskjellige for hver type Facebook-gruppe.

Nettverk av grupper mot sider

En annen måte Grupper er forskjellige fra Pages, er at de jobber i mindre nettverk enn hele Facebook-nettverket. Du kan begrense gruppen din til nettverket for høyskolen, videregående skole eller firma, samt gjøre den til en gruppe for medlemmer av ethvert nettverk.

Selv om en side kan samle så mange likes som mulig, må en gruppe holdes på 250 medlemmer eller lavere. Dette tvinger Facebook-grupper umiddelbart til å være mindre enn Pages.

En gang i gruppen fungerer Facebook bare litt annerledes enn profilen din. En gruppe bruker ikke tidslinjen, men viser snarere innlegg i direkte kronologisk rekkefølge, på samme måte som før tidslinjen.

Gruppemedlemmer kan også se hvem som har sett et innlegg, noe som er en unik funksjon for gruppe kontoer. Så hvis du legger ut en ny ide for gruppens prosjekt eller publiserer noe til familiens Facebook-gruppe, kan du lese kvitteringene for å se hvem som har sett det.

En annen forskjell mellom å bli med i en gruppe og å like en side er antall varsler du mottar. Når du er i en gruppe, får du beskjed hver gang noen legger ut, kommenterer eller liker. Med en side er det imidlertid bare når noen liker kommentaren din eller merker deg i en kommentar at du vil bli fortalt om den, omtrent som med vanlige kommentarer og likes på Facebook.

Hvilke sider har gruppene ikke

En unik funksjon som bare tilbys på Pages er Page Insights. Dette gjør at administratorene på siden kan se hvilken aktivitet siden har mottatt i løpet av en periode, selv i en grafisk fremstilling.

Dette er bare en av de mange måtene Facebook Pages lar deg overvåke publikum og hvor godt produktet eller meldingen din blir mottatt. Disse analysene tilbys eller er ikke nødvendige i grupper fordi de er ment å kommunisere med et lite, valgt antall mennesker i stedet for et bredt publikum.


Legg igjen en kommentar