Hvilken versjon av Internet Explorer (IE) har jeg?

Vet du hvilken versjon av Internet Explorer du har installert? Vet du hvorfor det er viktig å vite hvilken IE-versjon du bruker?

Å vite hvilket versjonsnummer av Internet Explorer du har, er nyttig, slik at du ikke kaster bort tiden din på å oppdatere hvis du ikke trenger det.

Det er også nyttig å vite hvilken versjon av IE som er installert på datamaskinen din, slik at du vet hvilke veiledninger du skal følge når du prøver å diagnostisere et problem, eller kanskje slik at du kan kommunisere det versjonsnummeret til noen som hjelper deg med å løse et problem med IE .

Det er to måter å sjekke versjonsnummeret til Internet Explorer på. Den første er gjennom Internet Explorer selv, og er mye enklere enn den andre metoden som bruker ledeteksten.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, 8.1, 8, 7 og Vista.


Finn versjonsnummeret med Internet Explorer

Den enkleste måten å finne ut hvilken versjon av IE du bruker, er å sjekke versjonsnummeret fra Om Internet Explorer dialog:

 1. Åpne Internet Explorer. 

  Hvis du bruker Windows 10 og faktisk leter etter versjonsnummeret til Edge-nettleseren, kan du se delen helt nederst på denne siden for instruksjoner om hvordan du gjør det.

 2. Velg tannhjulikonet eller trykk på Alt + X hurtigtast.

  Eldre versjoner av Internet Explorer, samt nyere versjoner av IE som er konfigurert på en bestemt måte, viser i stedet en tradisjonell meny. I så fall velger du Hjelp i stedet.

 3. Velg Om Internet Explorer.

 4. Den største versjonen av IE, som Internet Explorer 11, er åpenbart tydelig takket være den store Internet Explorer-logoen som har versjonen lagt til.

 5. Det komplette versjonsnummeret til IE du kjører, finner du ved siden av Versjon under den store Internet Explorer-logoen.


Bruk en kommando for å finne IE-versjonsnummeret

En annen metode er å skrive inn følgende kommando i ledeteksten for å sjekke hva Windows-registret sier om Internet Explorer-versjonen:

reg spørring "HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Internet Explorer" / v svcVersion

Resultatet skal lese noe slikt, der i dette eksemplet er 11.706.17134.0 versjonsnummeret:

HKEY_LOCAL_MACHINE Programvare Microsoft Internet Explorer
svcVersion REG_SZ 11.706.17134.0

Hvordan sørge for at IE er oppdatert

Nå som du vet hvilken versjon av Internet Explorer du har, må du avgjøre om oppdatering av IE er neste trinn.

Se hvordan du oppdaterer Internet Explorer for mer om dette, inkludert informasjon om den nyeste versjonen av IE, hvilke versjoner av Windows som støtter hvilke versjoner av Internet Explorer, og mye mer.

Internet Explorer er ikke bare en nettleser, det er også måten Windows selv kommuniserer med internett til for eksempel nedlasting av oppdateringer som skal installeres via Windows Update.

Det er viktig å holde IE oppdatert, selv om du ikke bruker den til å surfe på nettet.


Hva med Microsoft Edge?

Husk at Microsoft Edge ikke er det samme som Internet Explorer. Slik kontrollerer du versjonsnummeret til Edge:

 1. Velg de tre punktene (...) øverst til høyre.

 2. Gå til Hjelp og tilbakemeldinger > Om Microsoft Edge.

 3. Se etter Microsoft Edge-versjonsnummeret på høyre side av skjermen.

En annen måte å komme til dette skjermbildet er fra innstillingene. Søk etter versjon for raskt å finne Edge sitt fulle versjonsnummer.

Legg igjen en kommentar