Kan du få FaceTime for Windows og PCer?

Nei, Windows-brukere kan ikke bruke FaceTime på Windows-maskiner (eller på Android for den saks skyld). FaceTime er en videochattjeneste for enheter laget av Apple. For Windows-brukere er det ingen måte å bruke FaceTime på Windows-PCer.

Imidlertid er det mange passende alternativer til FaceTime for Windows som gjør det mulig å videochatte med venner og familie fra datamaskinen, telefonen eller nettbrettet.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle PC-er og mobile enheter som kjører Windows-operativsystemet.


Hvorfor kan du ikke få FaceTime for Windows?

Da vi introduserte FaceTime på selskapets verdensomspennende utviklerkonferanse i 2010, sa Apple-sjef Steve Jobs til deltakerne: "Vi skal gjøre FaceTime til en åpen industristandard", noe som vil bety at hvem som helst kan lage programvare som er kompatibel med FaceTime. Dette ville ha åpnet dørene for tredjepartsutviklere for å lage FaceTime-apper for Windows og Android.

Derek Abella / Web

Ikke lenge etter at den debuterte på iPhone, la Apple til FaceTime-støtte for Mac, slik at brukere kan ringe videosamtaler mellom iOS-enheter og Mac-maskiner. Siden den gang har det vært lite diskusjon om å gjøre FaceTime til en åpen standard, noe som betyr at det ikke er noen måte for noen som bruker Windows å ringe FaceTime til noen som bruker en iOS-enhet eller en Mac.


Alternativer til FaceTime for Windows og PCer

Selv om Apple FaceTime ikke fungerer på Windows, er det programmer som tilbyr lignende videochat-funksjoner, og disse programmene fungerer på tvers av mange operativsystemer. Så lenge du og personen du vil ringe begge har disse programmene, kan du ringe videosamtaler til hverandre uansett hvilken type enhet du bruker.

Det er også mange alternativer for videochatapp til FaceTime for Android.

  • Zoom: Zoom er en fantastisk videochat-app som brukes av bedrifter og enkeltpersoner. Det fungerer på Windows, macOS, Android og iOS også via alle større nettlesere.
  • Skype: En av de mest brukte videochatappene, Skype fungerer på macOS, iOS, Windows, Android, Linux og andre plattformer. Programvaren er gratis å bruke, og du kan ta opp Skype-samtaler uten ekstra kostnad. Det er også mulig å ringe langdistanse telefonnumre direkte mot ekstra avgifter.
  • WeChat: Med over en milliard brukere er WeChat en videochat-app med internasjonal appell. Selv om det ikke er like kjent i USA, er WeChat populært i Kina, så du kan trenge denne appen for å kommunisere med folk der.
  • Google Hangouts: Google Hangouts er en chatplattform som tilbyr tekst- og videochattstøtte for Android, Chome OS, iOS, macOS og Windows. Siden det integreres med Googles økosystem, kan du ringe videosamtaler fra Gmail-grensesnittet.
  • Glide: I tillegg til videosamtaler og tekstmeldinger, kan du bruke Glide til å ta opp korte videoklipp og sende dem til venner for å se dem senere. Den støtter også gruppechatter med opptil 50 personer. Glide fungerer på de fleste Android-, iOS- og Windows-enheter.
  • imo: Denne populære appen for teksting og videosamtaler kjører på Android, iOS og Windows. Bruk imo når du vil kryptere kommunikasjon for større sikkerhet.
  • iMovicha: I likhet med FaceTime fungerer iMovicha over 3G og 4G LTE mobildatanettverk, ikke bare Wi-Fi. Den er tilgjengelig for iOS, Windows Phone, Android, macOS og Windows.
  • Viber: Viber hevder å ha over 500 millioner brukere over hele verden. Denne appen er en ideell måte å få kontakt med mennesker internasjonalt. Den har ikke annonser og støtter dusinvis av språk.

Legg igjen en kommentar