Slik bruker du Spotify på Windows 10-PCer og nettbrett

Å lytte til Spotify-musikken din via den offisielle Windows 10 Spotify-appen er en praktisk måte å nyte favorittlistene og sporene dine uten noen ekstra enheter.

Her er alt du trenger å vite for å få Spotify til å kjøre på Windows 10-datamaskinen eller nettbrettet, og hva du skal gjøre når du har installert appen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Slik laster du ned Spotify Windows 10-appen

Mens den offisielle Spotify Windows-appen opprinnelig måtte lastes ned fra Spotify-nettstedet, har den siden blitt oppgradert til en moderne Windows 10-app som er tilgjengelig for nedlasting fra Microsoft Store.

I tillegg til å være enklere for den gjennomsnittlige brukeren å finne, har den moderne Spotify-appen også nytte av Microsoft Store-teknologi, slik at den automatisk kan laste ned oppdateringer for seg selv i bakgrunnen og holde seg oppdatert.

Slik installerer du Spotify-appen på Windows 10-enheten din:

  1. Åpne Microsoft Store app store ved å velge ikonet i Start-menyen. Det ser ut som en hvit handlepose med fire fargede firkanter på fronten.

  2. Skriv inn i Microsoft Store Spotify inn i søkefeltet øverst til høyre, og trykk deretter på Enter På tastaturet ditt.

  3. Du blir vist en rekke apper som et resultat av søket ditt. Velg det grønne ikonet Spotify Musikk.

  4. Velge Spotify Musikk tar deg til butikksiden i Microsoft Store. Velg den blå for å laste ned Spotify-appen.

  5. Windows 10 vil automatisk installere appen og varsle deg via et systemvarsel når den er klar til bruk. Installasjonen bør bare ta noen minutter.


Slik logger du på Spotify Windows 10-appen

Spotify for Windows lar deg logge på med den samme Spotify-kontoen du bruker på andre enheter, for eksempel en iPhone eller Android-enhet. Når du logger på med den samme kontoen, får du tilgang til all musikken din og Spotify-spillelistene, og lar deg også redigere spillelistene og favorittsporene dine.

  1. Åpne Spotify Music-appen på Windows 10-enheten din.

  2. Appen viser deg et skjermbilde med muligheten til å enten registrere deg eller logge på. Velg Logg Inn.

    Hvis du ennå ikke har en Spotify-konto, velger du Registrer deg gratis og opprett en ny konto før du fortsetter.

  3. Det neste skjermbildet gir deg muligheter til å logge på via Facebook, Spotify-e-postadressen eller brukernavnet og passordet ditt. Hvis du tidligere har koblet Spotify-kontoen din til Facebook-kontoen din, velger du Logg inn med Facebook. Ellers skriver du inn brukernavnet eller den tilknyttede e-postadressen og passordet ditt, og deretter velger du det grønne Logg Inn.


Hvordan lage en ny konto i Spotify-appen

Hvis du ikke har brukt Spotify før, eller hvis du vil ha en egen konto når du bruker appen på din Windows 10-datamaskin eller nettbrett, kan du opprette en ny Spotify-konto gratis i appen. Dette er hvordan:

Hvis du allerede har koblet Facebook-kontoen din til en tidligere Spotify-konto, vil du ikke kunne bruke dette alternativet.

  1. Åpne Windows 10 Spotify-appen.

  2. Du får en velkomstskjerm. Velg det grønne Registrer deg gratis.

  3. Skriv inn din e-postadresse, passord, kallenavn, fødselsdato og kjønn, og velg deretter det grønne Bli med i Spotify. Hvis du har en Facebook-konto, kan du velge Bli med Facebook for å opprette en Spotify-konto i stedet.


Hva er Spotify Premium?

Spotify er gratis å bruke, men de som ønsker en mer problemfri opplevelse, vil kanskje prøve å oppgradere kontoen sin til Spotify Premium.

Spotify Premium er et betalt månedlig abonnement som koster $ 9.99 per måned; noen av fordelene inkluderer:

  • Ingen bannerannonser i appen eller lydreklame mens du lytter til musikk på Spotify.
  • Muligheten til å laste ned musikk for offline lytting.
  • Ubegrenset sanghopp.
  • Høyere lydkvalitet.

Det er en lenke for å oppgradere til Spotify Premium i Spotify-appen for Windows 10. Brad Stephenson

Velg for å oppgradere til Spotify Premium fra Windows 10-appen Oppgradere øverst på skjermen ved siden av navnet ditt. Du åpner Spotify Premium-nettsiden i Microsoft Edge-nettleseren på enheten din, som gir mer informasjon om Premium-tjenesten og har muligheten til å velge det månedlige betalte abonnementet.


Windows 10 Spotify Cortana talekommandoer

Med Windows 10s virtuelle assistent, Cortana, kan du kontrollere Spotify med stemmen din og til og med be Cortana om informasjon om sangen som spilles.

Her er kommandoprompten Cortana vil forstå og svare på.

Hvis du ikke har noen andre musikkapper på Windows 10-enheten din, kan du kanskje si disse setningene uten å legge til "på Spotify."

  • "Spill (sjanger) musikk på Spotify."
  • "Spill litt (artistnavn) på Spotify."
  • "Spill av spillelisten min (spillelistenavn) på Spotify."
  • "Hei, Cortana, hva spiller?"
  • "Spill sporene mine på Spotify."
  • "Spill musikk (stemning / følelse) på Spotify."

Slik avinstallerer du Windows 10 Spotify-appen

Avinstallering av Spotify-appen på Windows 10 gjøres på samme måte som å avinstallere andre apper:

  1. Trykk på Windows på tastaturet for å åpne Start-menyen.

  2. Plukke ut Alle apps øverst til venstre. Dette åpner en liste over alle apper som er installert på Windows 10-datamaskinen eller nettbrettet.

  3. finne Spotify høyreklikk den med listen for å trekke opp en alternativmeny. Alternativt kan du også trykke på Spotify-appikonet i flere sekunder med fingeren eller pennen hvis enheten din har en berøringsskjerm.

  4. Plukke ut Avinstaller.

  5. Du blir bedt om å bekrefte avinstallasjonen av Spotify-appen. Plukke ut Avinstaller nok en gang.

  6. Windows 10-enheten din vil nå avinstallere Spotify-appen. Det skal ikke ta lenger enn et minutt eller to.


Legg igjen en kommentar