Hvordan fikse en svart skjerm på FaceTime

Hele poenget med FaceTime forsvinner hvis alt du ender med er en blank eller svart skjerm. Mens lydkommunikasjon er effektiv, er det ingenting som å se andres ansikt. La oss ta en titt på hvorfor FaceTime-samtalene dine bare er en svart skjerm i stedet for venner og familie.

Elizabeth Fernández / Getty Images


Årsaker til en svart skjerm på FaceTime

Det er flere grunner til en svart skjerm på FaceTime. Noe så enkelt som en programvareinnstilling til maskinvarefeil kan være problemet. Her er noen potensielle årsaker til en svart skjerm på FaceTime:

  • Kameraet er av eller deaktivert.
  • Kameraet fungerer ikke.
  • Kameraet er i bruk av en annen app.
  • Noe hindrer kameralinsen.
  • En dårlig eller ingen internettforbindelse.

Slik løser du problemer med FaceTime Black Screen

De fleste løsningene for en svart skjerm på FaceTime er ting du kan gjøre hjemme. Med litt tid og tålmodighet, bør du kunne få FaceTime i gang igjen. La oss se gjennom noen potensielle løsninger nedenfor.

  1. Er dette et lydanrop? Kontroller at du ikke ved et uhell har valgt en lydanrop. Dette er kanskje den mest uskyldige grunnen til at du noen ganger kan se en svart skjerm når du bruker FaceTime. Når du foretar et lydanrop, ser du et FaceTime -knappen midt på skjermen når du snakker. Velg denne knappen for å bytte til en videosamtale.

  2. Er kameralinsen blokkert? Kontroller at du eller innringeren ikke blokkerer kameralinsen. Det kan noen ganger skje når en feilplassert tommel eller finger setter enhetens kamera ut av spill, og etterlater deg en svart skjerm.

  3. Hvilket kamera bruker du? Sjekk hvilket kamera som er valgt. Du kan ha frontkameraet aktivert i stedet for selfie-kameraet.

  4. Har du slått av enheten i det siste? Hvis ikke, start enheten på nytt. Ja, dette er et annet enkelt alternativ, men det fungerer i noen tilfeller, gitt at omstart lukker alle åpne apper. Det kan være det som trengs for å få FaceTime til å fungere ordentlig igjen.

  5. Er kameraet opptatt? Sjekk at enhetens kamera ikke brukes av en annen app. Noen ganger er svarte skjermer forårsaket av en annen app som er åpen på enheten og bruker enhetens kamera. Fordi denne tilleggsappen allerede okkuperer kameraet ditt, må du lukke det før du kan få videodelen av FaceTime-samtalen din til å fungere ordentlig igjen.

  6. Har du en god internettforbindelse? Sjekk internettforbindelsen din for å finne ut om forbindelsen din er sterk. En mulig årsak til at FaceTime-videoen din ikke fungerer, er at internettforbindelsen din opplever et problem eller ikke er spesielt bra. Hvis du bruker et Wi-Fi-nettverk, må du sørge for at du er så nær Wi-Fi-ruteren som mulig.

  7. Er FaceTime blokkert på mottakerens ende? Sjekk at du eller den som ringer ikke har en begrensning på FaceTime. Tilgangsbegrensninger (for eksempel foreldrekontroll) gir deg ikke en svart skjerm mens du er midt i samtalen. I stedet forhindrer begrensninger deg fra å lykkes med å ringe et videosamtale hvis mottakeren har fjernet tilgangen til FaceTime på enheten. Be derfor mottakeren om å gå til innstillinger, og sjekk deretter restriksjoner (i iOS 11 eller tidligere systemer, via general) Eller Skjermtid (i iOS 12 eller nyere).

  8. Er enheten din oppdatert? Hvis ikke, oppdater enhetens operativsystem. Oppdateringer kan løse underliggende programvareproblemer som kan forårsake en svart FaceTime-skjerm. Som sådan, hvis det er en ny versjon av iOS eller macOS tilgjengelig, er det en god ide å oppdatere iPhone, iPad eller Mac til den.

  9. Fungerte ikke løsningene ovenfor? Hvis du fortsatt har problemer, må du utføre en tilbakestilling av enheten til fabrikken. Dette er et drastisk alternativ og bør bare utføres hvis ingen av alternativene ovenfor løser problemene med FaceTime på svart skjerm. Som tidligere Web-guider for iPhone, iPad og Mac forklarer, bør tilbakestillinger fra fabrikken vanligvis bare utføres etter at du har sikkerhetskopiert enheten.

  10. Trenger du mer hjelp? Gå til en Apple Store eller et autorisert verksted. Dette er det siste alternativet som er tilgjengelig for FaceTime-problemer med svart skjerm, og bør bare tas hvis ingen av metodene ovenfor fungerte.


Legg igjen en kommentar