Hvordan gruppere FaceTime

Hva å vite

  • Du kan starte en gruppe Facetime med Messages-appen, FaceTime-appen på mobil eller med Facetime-appen på Mac.
  • Du kan raskt legge til filtre i FaceTime-gruppen din for å legge til litt pizzazz i bildet ditt.
  • Bildefliser for hver person under samtalen utvides i henhold til hvem som snakker i en gruppe FaceTime.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan få en gruppe til å ringe FaceTime på to forskjellige måter, pluss bonustips for bruk av filtre og bytte hvilken person du ser på.


Slik starter du en gruppe FaceTime på iPhone eller iPad

Det er to måter å FaceTime med flere personer på en iPad eller iPhone: gjennom FaceTime-appen og gjennom Messages-appen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iOS 12.1.4 og nyere på iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad Mini 4 eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Eldre iOS-enheter med iOS 12.1.4 og nyere kan bare bruke Group FaceTime for lydanrop. Disse instruksjonene gjelder også macOS 10.14.3 Mojave eller nyere og den 10.14.3 supplerende oppdateringen.

Bruk FaceTime-appen

  1. Åpen FaceTime og velg I tillegg til ikon (+).

  2. Til tekstfelt, velger du I tillegg til ikon (+) for å åpne kontaktene dine. Bla gjennom og velg kontaktene du vil legge til i samtalen. Du kan også legge inn telefonnummer eller e-postadresser manuelt for å invitere deltakere.

  3. Plukke ut video for å starte en Group FaceTime-videosamtale, eller velg lyd for å gjøre det til et lydanrop.

Bruk Messages-appen

  1. Åpen meldinger og velg gruppesamtalen du vil bruke til FaceTime-samtalen for video eller lyd.

    Hvis det ikke er en relevant gruppesamtale å bruke, kan du lage en ny ved å komponere en ny tekst og legge mottakerne til den. Send en tekst til denne gruppen for å gjøre den til et levedyktig utgangspunkt for en gruppe FaceTime-samtale.

  2. Trykk på profilbildene eller avatarikonene øverst i meldingen. Hvis det viser antall personer i gruppen uten bilder, velger du det.

  3. Plukke ut FaceTime for å starte en Group FaceTime-videosamtale, eller velg lyd for å starte en gruppesamtale med FaceTime.


Hvordan gruppere FaceTime på en Mac

Det er enkelt å starte en Group FaceTime-samtale på en Mac-datamaskin.

  1. Åpne FaceTime app for macOS og logg på med din Apple ID.

  2. I søkefeltet skriver du inn navnene på personene du vil legge til samtalen. Du kan bruke navnet, e-postadressen eller telefonnummeret deres.

    På en versjon av macOS som er eldre enn Mojave 10.14.3, kan du kanskje ikke legge til flere deltakere i et FaceTime-anrop.

  3. Velg enten video or lyd for å starte en FaceTime-samtale.

Som på en iPhone og iPad kan Mac-brukere også starte et Group FaceTime-anrop fra Meldings-appen for macOS ved å bruke detaljer skjermen.


Hvordan bruke FaceTime-filtre

Du kan raskt og enkelt bruke filtre for å legge til litt pizzazz i FaceTime-samtalene dine.

  1. Trykk på hvor som helst på skjermen under en samtale, og velg deretter effekter.

  2. Velg Filter ikon, representert ved overlappende røde, grønne og blå sirkler.

  3. Velg et filter eller sveip mot venstre for å bla gjennom flere alternativer. Effekten blir brukt på bildet ditt under samtalen.

Hvordan bytte hvilken person du ser på FaceTime

I en en-til-en FaceTime-samtale vises bildet ditt i et bilde-i-bilde-vindu eller fliser, mens den andre som ringer vises i hovedvinduet. I en gruppeanrop utvides flisen til personen som snakker automatisk, og hjelper deg med å se høyttaleren bedre og følge samtalen.

FaceTime vet hvilken flis som skal utvides ved å overvåke voluminngangen til innringere. Foreløpig er det ingen måte å utvide flisene til forskjellige deltakere manuelt; brukeren må snakke eller lage støy for at flisen skal utvides.

Grupper FaceTime-alternativer

Noen plattformer, som Windows, støtter ikke FaceTime. Hvis enheten din ikke støtter FaceTime-anrop eller ikke starter en Group FaceTime-video- eller lydanrop, er det alternative apper som støtter gruppesamtaler.

Mange av disse alternativene fungerer blant annet på Android, Windows, macOS, iOS, og disse er vanligvis plattformoverskridende. Det betyr at noen med et Android-nettbrett, for eksempel, kan ringe en person med en Windows- eller iOS-enhet.

Her er noen eksempler:

  • Facebook Messenger: Se opptil 6 personer samtidig, men inkluder opptil 250 personer.
  • Google Hangouts: Gruppeanrop er begrenset til ti personer.
  • Snapchat: Gruppeanrop er begrenset til 16 personer.
  • Skype: Gruppeanrop er begrenset til 50 personer.
  • Viber: Gruppeanrop er begrenset til 5 personer.
  • WeChat: Gruppeanrop er begrenset til 9 personer.
  • Zoom: Gruppeanrop på opptil 100 personer.

Legg igjen en kommentar