OpenTok: Bygg din egen gratis videochat-app

Opentok ble tidligere kalt TokBox. Ikke bare navnet var annerledes, men også tjenesten - du hadde en app for videokonferanser og en tjeneste som mange andre tilbyr. I 2011 ble selskapet omdøpt til OpenTok, og fokuserte bare på å tilby et API for å tillate brukere å utvikle sine egne videochat-applikasjoner og plassere dem på sine nettsteder.

Du trenger ikke å være veldig dyktig for å bygge noe; instruksjonene er gitt og API er laget så enkelt som mulig slik at brukerne ikke trenger å bry seg om det tekniske ved primitivene. Bare følg en rekke trinn i veiledningene etter at du har registrert deg, så vil du være i gang om 15 minutter.


Hva kan du gjøre med OpenTok?

OpenTok-apper lar deg delta i ubegrenset og gratis videochatt på en-til-en-basis. Flere brukere kan legges til, med opptil 5 som er visuelt og vokalt aktive når som helst. Se kostnadene nedenfor for mer informasjon om det.

OpenTok får deg ikke bare til å kommunisere, men lar deg også få andre til å kommunisere. Ved å bygge og plassere videochat-widgeter på nettstedet ditt, kan du bygge og administrere et helt fellesskap av kommunikatorer. Dette gir stor kraft til nettstedet ditt og til deg (eller ditt firma), og gir deg plattformen til å forene mennesker for kommunikasjon og samarbeid, og gir et konkurransefortrinn til nettstedet ditt som gjør at det skiller seg ut. Her er eksempler der du kan bruke OpenTok:

  • Sett opp møter med dine ansatte, forretningspartnere eller kunder på nettstedet ditt.
  • Gi direkte online hjelp på nettstedet ditt, og tilby støtte for en tjeneste.
  • Få venner til å koble sammen for en prat, og her kan temaet være alt fra sport til glamour.
  • Hold student studiekretser eller syndikater.
  • Ha chat-funksjonalitet på nettstedet ditt for å få det til å skille seg ut fra andre og deretter tiltrekke trafikk.
  • Hold forelesninger med studenter som lytter og ser, i sammenheng med online-kurs.
  • Send deg selv direkte til et publikum.
  • Og så mange ting mer som lar deg dra nytte av VoIP.

Hva koster OpenTok?

API og abonnement er gratis, men du trenger tjenesten for å få videoen til å fungere. Det interessante er at OpenTok har en grunnleggende tjeneste som er gratis. I den får du bygge appen din og snakke 1 til 1 gratis, ubegrenset. Du kan også ha 50 personer i chatterommet ditt (det vil si chat-økt), men bare 5 personer kan snakke og bli sett om gangen.

Med den gratis tjenesten kan du til og med ha et publikum på 1000 personer i chatterommet ditt, men bare to av dem kan snakke og bli sett på. Dette fungerer bare for åpne forelesninger. Deretter kommer den betalte tjenesten (til $ 500 i måneden) for noen oppgraderinger. For eksempel kan 10 personer snakke om gangen, med et stille publikum på 50. Dette er bra for bedriftsmøter. Du kan også få videochatappene dine skreddersydd etter dine behov, til tilsvarende pris.


Komme i gang

For å komme i gang trenger du en API-nøkkel og API. Dette gir deg tilgang til utviklingsmiljøet og bygger appene dine. Du må selvfølgelig vite hvordan du gjør dette. OpenTok gir god dokumentasjon på nettstedet. 

Krav

Brukere som vil chatte med OpenTok-appen din, må ha følgende:

  • En nettleser med Flash Player 10.3 eller nyere installert.
  • Operativsystem: Windows XP, Windows 7 eller Mac OSX 10.4 eller nyere;
  • Et webkamera, mikrofon og høreapparat.
  • En god internettforbindelse med minst 160 kbps båndbredde for hver deltaker.

Brukere trenger ikke å laste ned eller installere noen applikasjoner på datamaskinene sine. De trenger bare å kjenne nettadressen til nettstedet ditt og gå dit ved hjelp av nettleserne.


Legg igjen en kommentar