Hvordan koble iPhone til Mac

Hvis du har flere Apple-enheter, må du vite hvordan du kobler iPhone til Mac. Å koble til disse enhetene sikrer ikke bare at de har de samme dataene, men det låser også opp noen kule produktivitetstriks. Du tror kanskje at alt du trenger for å opprette tilkoblingen er en kabel, men det er kraftigere og fleksible alternativer.

Denne artikkelen dekker iPhones som kjører iOS 11 og iOS 12, og Mac-maskiner som kjører macOS 10.13 og 10.14.


Hvordan koble iPhone til Mac ved hjelp av iTunes

En av de enkleste måtene å koble iPhone til Mac er iTunes. Synkronisering av enheter ved hjelp av iTunes lar deg flytte musikk, video, bøker, filer og annet innhold. Det er to måter å synkronisere ved hjelp av iTunes:

  • Koble iPhone til Mac med en kabel. Bare ta kabelen som fulgte med iPhone, koble den ene enden til telefonen og den andre til en USB-port på din Mac. Deretter kan du synkronisere iPhone til datamaskinen din.
  • Synkroniser iPhone til Mac via Wi-Fi. Dette er et enkelt alternativ til å bruke en kabel. Hvis Mac-en og iPhone-en din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket, kan de synkroniseres trådløst.

bildekreditt: heshphoto / Image Source / Getty Images


Hvordan koble iPhone til Mac ved hjelp av iCloud

Hvis du foretrekker trådløs synkronisering, klipper du iTunes ut av ligningen og bare bruker iCloud. Bare sørg for at Mac og iPhone er logget på den samme iCloud-kontoen og har de samme synkroniseringsinnstillingene. Deretter blir enhver endring av dataene på den ene enheten synkronisert til iCloud og deretter ned til den andre enheten, slik at de alltid er synkronisert.

Logg på iCloud ved hjelp av Apple-ID-en din. Du gjorde sannsynligvis dette når du konfigurerte iPhone og Mac, men hvis ikke, følg disse trinnene.

Logge på iCloud på iPhone

  1. Gå til innstillinger.

  2. Trykk på navnet ditt øverst på skjermen.

  3. Pek iCloud.

  4. Logg på med ditt Apple ID brukernavn og passord

Logge på iCloud på Mac

  1. Klikk på Apple-menyen i øverste venstre hjørne.

  2. Klikk system~~POS=TRUNC.

  3. Klikk iCloud.

  4. Logg på med ditt Apple ID brukernavn og passord.

  5. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere iCloud.

Alternativer for iCloud-synkronisering

Data som kan synkroniseres ved hjelp av iCloud inkluderer Apple News, kalendere, kontakter, e-post, Homekit-data, notater, påminnelser, Safari-bokmerker og filer, Siri-data, Aksjer og brukernavn og passord fra nøkkelringen. (Du må også bruke Apples forhåndsinstallerte apper for disse datatypene.)

Når begge enhetene er logget på iCloud, gir du de samme synkroniseringsinnstillingene. For eksempel, for å bruke iCloud for å holde kontaktene dine synkroniserte, følg de tre første trinnene ovenfor og sjekk kontakter boksen på Mac og flytt kontakter glidebryteren til på / grønn på iPhone.

iCloud kan også synkronisere bilder mellom enhetene dine og slå på Photo Stream og iCloud-deling av bilder. Dette er flott, men alternativene for fotosynkronisering er mer komplekse enn for andre typer data.


Hvordan koble iPhone til Mac ved hjelp av kontinuitet

En av de gode tingene med Apple-enheter er hvor godt de fungerer sammen. Apples kontinuitetsfunksjoner lar deg gjøre ting som å svare på iPhone-samtaler ved hjelp av Mac-en, eller skrive en e-post på en Mac og sende den fra iPhone.

bilde copyright Apple Inc.

For å bruke kontinuitet, må du:

  1. Vær logget på den samme iCloud-kontoen på alle enheter.

  2. Ha alle enhetene koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

  3. Slå på Bluetooth på begge enhetene.

  4. Slå på Handoff på begge enhetene. Gå til på en Mac system~~POS=TRUNC > general > sjekk Tillat Handoff Mellom denne Mac og iCloud enheter eske.

  5. Gå til på en iPhone innstillinger > general > Overlever > flytt Overlever glidebryteren til på / grønn.

Kontinuitetsfunksjoner

Tre av de kuleste kontinuitetsfunksjonene som kobler iPhone til Mac er:

  • Overrekke. Dette lar deg, vel, dele ut ting mellom enhetene dine. Det kan la deg: overføre en webside du ser på din Mac til iPhone; begynn å skrive en e-post på den ene enheten, og fullfør den og send den til den andre; få veibeskrivelse i Mac Maps-appen og send dem til iPhone for bruk mens du kjører.
  • Ringe og svare på telefonsamtaler. Hvis iPhone er i et annet rom, kan du svare på samtalene ved hjelp av Mac-en. For å aktivere dette alternativet, gå til på iPhone innstillinger > telefon > Kaller andre enheter > flytt Tillat anrop på andre enheter glidebryteren til på / grønn. For å velge hvilke av enhetene dine som kan ringe og motta disse samtalene, flytt glidebryterne i listen nedenfor til på / grønn.
  • Universal utklippstavle. Når du kopierer tekst, bilder og andre data, kan hver enhet som er logget på iCloud-kontoen din lime den inn. Så hvis du kopierer tekst på iPhone, kopieres den også automatisk til din Mac og kan limes inn der.

Kontinuitet og Handoff kjøres på iOS 8 og nyere, og macOS 10.10 Yosemite og oppover. Universal Clipboard krever macOS 10.12 Sierra eller nyere.


Andre måter å koble iPhone og Mac på

Synkronisering er ikke den eneste måten å koble til iPhone og Mac. Begge enhetene inneholder funksjoner for deling av tjenester og innhold for å gjøre det digitale livet ditt enklere. Noen eksempler inkluderer:

  • Personlig hotspot. Dette gjør iPhone til et Wi-Fi-hotspot og deler internettforbindelsen med din Mac.
  • Airdrop. Trenger du raskt å bytte noen få filer mellom enhetene? Bruk dette raske trådløse filoverføringsverktøyet.
  • iMessage. Visste du at du kan sende og motta iMessages fra din Mac? Bare åpne Meldinger på Mac og logg på iMessage-kontoen din.
  • iCloud Music Library. Hvis du abonnerer på Apple Music eller iTunes Match, eller kjøper musikk på iTunes Store, kan alle enhetene dine ha samme musikk ved hjelp av iCloud Music Library. Bare aktiver alternativet på iPhone (innstillinger > musikk > flytt iCloud Music Library glidebryteren til på / grønn) og Mac-en (åpne iTunes> iTunes meny> Preferanser > general > sjekk iCloud Music Library eske).

Legg igjen en kommentar