Alt om meldinger, iPhone`s SMS-app

Tekste-apper er de mest brukte appene på smarttelefoner over hele verden - og de blir større hele tiden. Og det er ikke rart: Foruten tekstmeldinger, kan du sende bilder, videoer, animasjoner, klistremerker, musikk og mer. Apples tekstmeldingsapp heter Messages, og den er innebygd i hver iOS-enhet og hver Mac.

Apple Inc.


Meldinger og iMessage

Meldinger er standard appen for iOS på alle iPhone, iPod touch og iPad. Appen lar deg gjøre alle de grunnleggende tingene du kan forvente: Sende meldinger, bilder, emojier og alle de andre standard tekste-tjenestene.

På den andre siden er iMessage et Apple-spesifikt sett med funksjoner og verktøy som er bygget oppå Meldinger. De avanserte funksjonene som brukes i Meldinger kommer fra iMessage. Du kan bruke andre apper til å sende meldinger fra iPhone, men hvis du vil bruke alle funksjonene til iMessage, er det eneste alternativet å bruke Messages-appen.

IMessage-funksjonene er aktivert som standard. For å deaktivere iMessage, trykk på innstillinger > Meldinger. Flytt iMessage-glidebryteren til Av/ På.


Må du ha en iPhone for å bruke iMessage?

IMessage-tjenesten fungerer på alle enheter som kjører iOS 5 og nyere, inkludert iPod touch og iPad. Den er også innebygd i Messages-appen som følger med alle Mac-maskiner som kjører Mac OS X 10.7 og nyere.

Betyr iMessage at du ikke kan sende tekstmeldinger til de som ikke har iPhone?

Med Meldings-appen kan du sende tekstmeldinger til alle, dersom enheten kan motta standard tekstmeldinger, inkludert personer som bruker Android og andre telefoner. Hvis disse menneskene ikke har iMessage, vil de imidlertid ikke kunne bruke noen av iMessages funksjoner. Alle iMessage-spesifikke ting du sender, som animasjoner, fungerer ikke på enhetene deres.


Hvordan kan du vite når du sender en iMessage istedenfor en tekstmelding?

I Meldinger-appen er det tre måter å vite om en melding ble sendt med iMessage:

  1. Ordballongene dine er blå.
  2. Sende knappen er blå.
  3. Tekstoppføringsboksen lyder iMessage før du har skrevet det inn.

Avhengig av mottakerens meldingsinnboks, vil noen iMessages også si Levert under dem.

På den annen side har SMS-tekstmeldinger sendt til enheter som ikke er fra Apple:

  1. Grønne ordballonger.
  2. En grønn Send knapp.
  3. Tekstmelding i tekstinnføringsområdet.

Hva koster iMessage?

Det er gratis å sende en iMessage til en annen iMessage-bruker. SMS-meldinger koster fremdeles så mye som det står i abonnementet ditt, selv om tekstmeldinger er gratis med de fleste abonnement i disse dager.

Hvilket multimedia kan du sende ved hjelp av meldinger?

Alle typer multimedia som du kan sende med vanlige SMS-meldinger, kan sendes ved hjelp av Meldinger, inkludert bilder, videoer og lyd.

I iOS 10 og nyere gjør noen tilleggsfunksjoner i iMessage det å sende medier enda mer nyttig. Hvis du for eksempel sender en video eller en lenke til YouTube, kan mottakeren se videoen rett i Meldinger, uten å gå ut til en annen app. Koblinger åpnes i Meldinger i stedet for Safari. Hvis du deler en Apple Music-sang, kan mottakeren streame sangen rett i Meldinger.

Enten du bruker iMessage eller SMS, hvis du har problemer med å sende tekstmeldinger, kan du lære å fikse det i iPhone-tekstmeldinger som ikke sendes? Slik løser du det.

Kan du bruke meldinger på forskjellige enheter?

En stor fordel med iMessage er at alle kompatible enhetene dine er synkronisert, slik at du kan fortsette samtaler på tvers av enheter.

Du kan imidlertid ikke bruke telefonnummeret til iPhone som meldingsadressen din fordi iPod touch og iPad ikke har telefoner og ikke er koblet til telefonnummeret ditt. Bruk i stedet både telefonnummeret ditt og en e-postadresse. Trykk på for å konfigurere kontoene dine innstillinger > meldinger > Send motta. Forsikre deg om at alle iOS-enhetene dine bruker den samme e-postadressen. Det kan være enklest å bruke Apple-ID-en din.

Hva slags sikkerhet tilbyr meldinger og iMessage?

Den grunnleggende meldingsappen har ingen vesentlige sikkerhetsfunksjoner. Tekstmeldingene dine sendes over telefonselskapets mobilnettverk, og har derfor bare den sikkerheten telefonselskapet tilbyr.

Likevel, fordi iMessages sendes via Apples servere, er iMessage sikkert. Den tilbyr end-to-end-kryptering, noe som betyr at hvert trinn med å sende meldinger - fra enheten til Apples servere, til mottakerens enhet - er kryptert og sikker. Sikkerheten er faktisk så sterk at ikke engang Apple kan bryte den.

Når du sender noe gjennom iMessage, vil ingen fange opp og lese meldingene dine.

Bruker meldinger lest kvitteringer?

Lesekvitteringer er bare tilgjengelige når du bruker iMessage. Disse indikatorene forteller deg om noen har lest iMessage eller fortelle avsendere at du har lest deres. Trykk på for å sende lesekvitteringer til andre når du har lest meldingene deres innstillinger > meldinger flytt deretter Send lest bekreftelser glidebryteren til på / grønn.

Støtter iMessage Emoji?

Emoji er inkludert som standard i iOS og kan brukes i Meldinger. Noen nye funksjoner relatert til emoji ble introdusert i iOS 10. For det første er emoji tre ganger større og lettere å se. I tillegg foreslår Messages ord som kan erstattes med emoji for å gjøre tekstene dine morsommere.

Inkluderer meldinger som utløper meldinger i Snapchat-stil?

Med iMessage kan du sende lydmeldinger som utløper etter to minutter. Trykk på for å kontrollere den innstillingen innstillinger > meldinger trykk deretter på utløperLydmeldinger og velg deretter en tidsperiode for utløp.

Hvilke andre morsomme alternativer tilbyr meldinger?

I iOS 10 og nyere tilbyr iMessage massevis av morsomme funksjoner, inkludert et standard chat-app-verktøy med klistremerker som du kan legge til i meldinger og muligheten til å tegne på bilder før du sender dem. Du kan også bruke håndskrift i meldingene dine. Bobleeffekter er animasjoner som du bruker på meldingene dine for å gi dem mer oomph. Gjør boblen pop, animer den slik at meldingen blir vektlagt, eller bruk til og med "usynlig blekk" som krever at mottakeren trykker på meldingen for å avsløre innholdet.

Du kan nå sende bilder og animasjoner sammen med tekstmeldingene dine på iPad.

Hva er iMessage-apper?

Tenk på iMessage-apper som å være som iPhone-apper. På samme måte som du installerer apper på iPhone for å legge til ny funksjonalitet, gjør iMessage-apper det samme og legger til funksjonalitet i iMessage. Disse appene fungerer bare når du har aktivert iMessage.

Et godt eksempel på en iMessage-app er Square, som lar deg sende penger via iMessage til vennene dine. Eller du kan gjennomføre en gruppeprat med venner for å samle lunsjbestillinger og deretter sende en enkelt gruppeordre til en matleveringstjeneste. Disse appene er bare tilgjengelige i iOS 10 og nyere.

Hvordan får du iMessage-apper?

Hvis du kjører iOS 10 eller nyere, sveiper du bare opp skuffen nederst i appen, og du kan finne nye iMessage-apper å installere i App Store.

Støtter iMessage Apple Pay?

I iOS 11 kan du betale folk direkte bare ved å skrive en melding som ber om penger eller nevner å sende dem. Et verktøy dukker opp for å spesifisere beløpet. Trykk på Send, og du blir bedt om å bekrefte betalingen ved hjelp av Touch ID (eller Face ID på iPhone X og nyere). Når det er gjort, sendes penger fra betalingskontoen som er koblet til Apple Pay til den andre personen. Denne funksjonen er flott for å dele restaurantsjekker, betale husleie og andre ganger når du trenger å betale en person, ikke et selskap.


Legg igjen en kommentar