Hvordan åpne iPhone-e-postvedlegg i andre apper

Når det gjelder e-postvedlegg på iPhone, åpner Mail-appen dem, og det handler om det. For å redigere eller kopiere et e-postvedlegg fra telefonen din, må det først åpnes i en annen app. Når et e-postvedlegg åpnes i en annen app, kan du gjøre alt for vedlegget som tredjepartsappen støtter. Dette kan innebære redigering av et bilde, lagring av en fil i en skylagringskonto eller signering av navnet ditt på et dokument.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iOS 12-enheter, men instruksjonene bør også gjelde for eldre versjoner av iOS.


Hvordan velge hvilken app som åpner vedlegget

Å kopiere et vedlegg til en annen app enn Mail er like enkelt som å dele vedlegget med appen du vil bruke.

  1. Trykk på vedlegget i e-posten. Hvis du blir bedt om det, velger du Trykk for å laste ned.

  2. Velg Dele knapp.

    Mail forhåndsviser vedlegget hvis den vet hvordan den skal lese den filtypen. Hvis ikke, trykk på vedlegget for å åpne Dele menyen.

  3. Velg hvilken app du vil kopiere filen til. Velg for eksempel Kopier til Word for å åpne en DOCX-fil i Microsoft Word-appen, eller velg Lagre til filer for å lagre vedlegget til iCloud Drive.

    Hvis du ikke ser appen du vil, velger du Flere for å se den komplette listen over appvalg. Hvis en app ikke er på denne listen, kan den enten ikke åpne filtypen eller ikke installeres på iPhone.

  4. For et arkiv som inneholder flere filer (for eksempel en ZIP-fil): Åpne ZIP-vedlegget, velg Forhåndsvisning av innhold for å vise listen over filer, velg en fil, og del deretter filen med en ekstern app.

  5. Vent mens appen åpner e-postvedlegget.


Kan du ikke velge appen du vil ha?

Ikke alle apper kan åpne alle filtyper. For eksempel kan en 7Z-fil som inneholder feriebilder ikke åpne på telefonen, og den gjennomsnittlige fotoredigereren vet ikke hvordan denne filtypen skal håndteres.

Hvis appene som er installert på telefonen ikke åpner e-postvedlegget, må du undersøke formatet og hvordan du åpner det. Det kan hende du må åpne den på datamaskinen din og kjøre den gjennom en filkonverter, slik at den er i et kompatibelt format med en app på iPhone.

Det er mange apper for filåpner i App Store, så gjør et raskt søk der. For eksempel, for bilder som er lagret i et 7Z-arkiv, kan du prøve iZip iOS-appen. iZip godtar 7Z-formatet og er oppført med andre apper som kan bruke formatet, for eksempel Google Drive og MEGA.


Legg igjen en kommentar