INDD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med INDD-filtypen er en InDesign Document-fil som oftest er opprettet av og brukt i Adobe InDesign. Filen lagrer sideinnhold, formateringsinformasjon, filer og mer.

InDesign bruker disse filene når de produserer aviser, bøker, brosjyrer og andre profesjonelle oppsett.

Noen InDesign-dokumentfiler bruker bare tre bokstaver i filtypen, som .IND, men de er fortsatt i samme format.

INDD-filer.

IDLK-filer er InDesign Lock-filer som genereres automatisk når INDD-filer brukes i InDesign. De ligner på INDD-filer, men er ment å være InDesign malfiler, som brukes når du vil lage flere like formaterte sider.


Hvordan åpne en INDD-fil

Adobe InDesign er den primære programvaren som brukes til å jobbe med INDD-filer. Du kan imidlertid også se en med Adobe InCopy og QuarkXPress (med ID2Q-plugin).

WeAllEdit er en annen seer som du kan registrere deg for å se og gjøre endringer i en INDD-fil via deres nettside. Denne er imidlertid ikke gratis.

InDesign støtter ikke bare INDD og INDT, men også InDesign Book (INDB), QuarkXPress (QXD og QXT), InDesign CS3 Interchange (INX) og andre InDesign-filformater som INDP, INDL og IDAP. Du kan også bruke en JOBOPTIONS-fil med dette programmet.


Hvordan konvertere en INDD-fil

Ved å bruke en INDD-visning eller redaktør ovenfra kan du konvertere INDD-filen til et annet format, men som du ser nedenfor, krever noen konverteringer litt mer arbeid.

Den vanligste filtypen å konvertere en INDD-fil til er PDF. Både InDesign og WeAllEdit kan gjøre det.

Også innen InDesign, under filet > Eksport menyen, er muligheten til å eksportere INDD-filen til JPG, EPS, EPUB, SWF, FLA, HTML, XML og IDML. Du kan velge hvilket format du vil konvertere INDD-filen til ved å endre alternativet "Lagre som type".

Hvis du konverterer INDD til JPG, vil du se at det er noen egendefinerte alternativer du kan velge mellom, som om du bare vil eksportere et utvalg eller hele dokumentet. Du kan også endre bildekvaliteten og oppløsningen. Se Adobes Eksport til JPEG-formatveiledning for å få hjelp til å forstå alternativene.

Du kan også konvertere INDD-filen til et Microsoft Word-format som DOC eller DOCX, men formateringsforskjellene vil sannsynligvis få resultatet til å se litt av. Men hvis du vil gjøre dette, bør du først eksportere INDD til PDF (ved hjelp av InDesign) og deretter koble PDF-en til en PDF til Word-omformer for å fullføre konverteringen.

InDesign har ikke et spesifikt INDD til PPTX eksportalternativ for bruk av dokumentet med PowerPoint. Imidlertid, i likhet med det som er forklart ovenfor for hvordan du bruker filen med Word, begynner du med å eksportere den til PDF. Åpne deretter PDF-filen med Adobe Acrobat og bruk Acrobats filet > Lagre som annet > Microsoft PowerPoint Presentasjon menyen for å lagre den som en PPTX-fil.

Hvis du trenger at PPTX-filen skal være i et annet MS PowerPoint-format som PPT, kan du bruke PowerPoint selv eller en gratis dokumentkonverterer til å konvertere filen.

iXentric SaveBack konverterer INDD til IDML hvis du trenger å bruke filen i InDesign CS4 og nyere. IDML-filer er ZIP-komprimerte Adobe InDesign Markup Language-filer som bruker XML-filer til å representere InDesign-dokumentet.

Hvis du bruker Mac, kan filen konverteres til PSD for bruk i Adobe Photoshop. Du kan imidlertid ikke gjøre dette med InDesign eller noen av de andre programmene som er nevnt ovenfor. Se Slik lagrer du InDesign-filer som lagdelt Photoshop-filer for informasjon om et Mac-skript som kan få dette til.

Du kan kanskje reparere en korrupt INDD-fil med Stellar Phoenix InDesign Repair. Det skal hjelpe deg med å gjenopprette lag, tekst, objekter, bokmerker, hyperkoblinger og lignende.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av programmene nevnt ovenfor lar deg åpne filen du har, er det mulig at den er i et annet format og bare ser ut som en INDD-fil.

For eksempel deler PDD og IDX noen av de samme filtypenes bokstaver, men de har helt forskjellige filformater. Bare fordi de ser ut som INDD, betyr det ikke nødvendigvis at de kan åpnes med de samme programmene.

Mange andre eksempler kan gis, men ideen er den samme: sørg for at filtypen faktisk leser som "INDD" og ikke bare noe som ligner eller deler noen av de samme filtypenes bokstaver.

Hvis du ikke har en INDD-fil, kan du undersøke den virkelige utvidelsen for filen for å lære mer om formatet og programmet (e) som kan åpne den.

Legg igjen en kommentar