Hvordan bruke Ubuntu til å konvertere DVDer til MP4

Denne guiden viser hvordan du konverterer DVDer til MP4-filformatet i operativsystemet Ubuntu / Linux. Denne prosessen er ofte kjent som ripping.

LdF / E + / Getty Images


Juridiske hensyn når du ripper DVDer

Du må kjenne dine lokale lover når det gjelder opphavsrett. I mange land kan du ikke lovlig konvertere DVD-er til et digitalt format hvis DVD-en har copyright-beskyttelse. Ikke alle DVD-er har imidlertid copyright. For eksempel blir skolespill og bryllup ofte filmet av en profesjonell og distribuert på en DVD. Det er lite sannsynlig at noe hindrer deg i å lovlig konvertere innholdet på DVDen til et digitalt format.

Sett opp Ubuntu og installer håndbrems

Installer programvaren Handbrake, Ubuntu Restricted Extras og Libdvd-pkg før du ripper en DVD.

Håndbrems er inkludert i standard Ubuntu-repositoriene, men det er en sjanse for at pakken er utdatert. For å få den siste utgivelsen, gå til den offisielle Ubuntu PPA.

  1. Åpne et terminalvindu og skriv inn følgende kommando for å legge til PPA i systemet:

    sudo add-apt-depot ppa: stebbins / handbrake-utgivelser

  2. Oppdater pakkedatabasen din, og installer deretter Handbrake. Dette installerer programvaren for videodekoding for å konvertere DVDer til MP4.

    sudo apt oppdatering
    sudo apt installer håndbrems-gtk

  3. Skriv inn følgende kommando ved terminalprompten for å installere den begrensede ekstrapakken. Dette installerer en samling kodeker.

    sudo apt installer ubuntu-limited-extras

  4. Under installasjonen vises en lilla skjerm med lisensavtale. trykk Tab for å markere Ok alternativet for å godta avtalen, og trykk deretter på Enter.

  5. Installer libdvd-pkg for å installere et bibliotek som spiller DVDer i Ubuntu ved å skrive inn følgende kommando:

    sudo apt installer libdvd-pkg

  6. Under installasjonen blir du bedt om å godta en avtale. trykk Tab for å velge Ok alternativet, og trykk deretter på Enter.

  7. På slutten av prosessen kan det hende du får en melding om at du må kjøre en annen apt-get-kommando for å fortsette å installere pakken. Hvis du får denne meldingen, skriver du inn følgende kommando:

    sudo dpkg-omkonfigurere libdvd-pkg

  8. La installasjonen fullføre, og kjør deretter håndbremsen ved å trykke på supernøkkel for å få opp dashbordet og søke etter håndbrems eller ved å kjøre følgende kommando i terminalen:

    håndbrems &

  9. Du er nå klar til å konfigurere DVD-enheten og filformatet.


Velg DVD-enhet, og angi filnavn og formatinnstillinger

Etter at du har installert og startet håndbremsen i Ubuntu, setter du en DVD i diskstasjonen.

  1. Trykk på i håndbremsen Open Source øverst til venstre på skjermen.

  2. Velg den i den nye filleseren Oppdagede DVD-enheter rullegardinmenyen, velg DVD-spilleren din fra listen, og velg deretter OK. Du kan også velge DVD fra menyen til venstre hvis den vises der. Det skannes for å importere informasjon om DVDen.

  3. Velg Sammendrag kategorien for å vise detaljer for DVDen du har tenkt å rippe sammen med innstillingene. For å endre utdataformatet, velg dannet rullegardinmenyen og velg blant de tilgjengelige alternativene. Det vanligste formatet er MP4, men MKV er også vanlig.

  4. Lagre som felt, skriv inn et navn for den konverterte filen, og angi plasseringen der du vil lagre filen.

  5. Velg Forhåndsinnstilt rullegardinmenyen og velg et videooutputformat og -oppløsning.

  6. I tillegg velger du en forhåndsinnstilling for koding av DVD i det beste formatet for bestemte enheter som iPod og Android-nettbrett. Du kan velge å kode hele DVDen eller en rekke kapitler. Du kan også optimalisere utdataene for å sette den endelige videoen på nettet.


Bilde- og videoinnstillinger

De dimensjoner fanen er ikke spesielt nyttig med mindre du vil beskjære videoens dimensjoner.

De video kategorien kan du velge videokoderen og bestemme kvaliteten på den endelige utgangen. De tilgjengelige koderne inkluderer H.264, H.265, MPEG-4 og MPEG-2.

Du kan også velge mellom en konstant og en variabel framerate. I de fleste situasjoner velger du en konstant framerate i stedet for en variabel framerate.

Andre innstillinger inkluderer muligheten til å velge kvalitet, profil og nivå. Standardverdiene er tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Imidlertid, hvis du konverterer tegneserier og bruker H.264-koderen, er det en Tune alternativ kalt animasjon, og dette er bedre enn standardalternativet.

Den beste måten å få mest mulig ut av håndbremsen er med prøving og feiling. Disse innstillingene fungerer bra for de fleste DVDer, men du kan prøve forskjellige innstillinger for å se hva som fungerer for deg.


Innstillinger for lyd og undertekster

En DVD kan være kodet på forskjellige språk. Du kan velge språk du vil bruke på Standardinnstillinger for lyd kategorien. Velg individuelle språk ved å velge Legg knapp og fjerne ikonet til høyre for oppføringen.

Som standard er AAC-koderen valgt for å rippe lyden fra DVD-en. Det er verdt å legge til en ny koderen for MP3, hvis maskinen som spiller den rippede filen ikke er i stand til å spille AAC-kodede filer.

De teksting kategorien lar deg velge språk som skal brukes til undertekster. Det fungerer på samme måte somlyd kategorien. Hvis du ikke vil ha undertekster, velger du none som valgatferd.

Merker for videoen din

De kapitler kategorien har en liste over DVD-kapitlene. Du kan navngi hvert kapittel for å gjøre det mer minneverdig under avspilling.

De Tags kategorien kan du legge til informasjon om videoen, for eksempel tittelen, skuespillerne, regissøren, utgivelsesdato, kommentarer, sjanger, beskrivelse og detaljer om handlingen.

Riv DVDen din

Når du er ferdig med å justere innstillingene for videoen, starter du rippeprosessen. Plukke ut Start øverst på skjermen. Prosessen kan ta en stund, avhengig av lengden på DVDen. Når prosessen er fullført, kan du finne den rippede videofilen på stedet du valgte den.


Legg igjen en kommentar