Spiller ikke Chrome video? Hvordan fikse

Hva å vite

  • Den enkleste og raskeste måten å fikse Chrome som ikke spiller av videoer, er å sikre at Chrome er fullstendig oppdatert og startet på nytt.
  • Hvis oppdatering ikke fungerer, kan du prøve å tømme hurtigbufferen og aktivere Adobe Flash eller Javascript.
  • Hvis alt annet mislykkes, og Chrome fremdeles ikke spiller av videoer, må du kanskje tilbakestille Chrome-nettleseren din fullstendig.

Når videoer slutter å virke, kan det være frustrerende. Hvis din versjon av Chrome ikke spiller av videoer fra nettsteder som YouTube eller Vimeo, kan du feilsøke den, med de enkleste og vanligste metodene.

Denne veiledningen er for Chrome-brukere på datamaskiner som bruker den mest oppdaterte versjonen av nettleseren. Hvis du ikke er sikker på om du bruker den gjeldende versjonen, kan du se det første feilsøkingstipset nedenfor.

Elly Walton / Getty Images

  1. Sjekk om du trenger å oppdatere Chrome. Nettleseren får regelmessige oppdateringer, og ofte vil videonettsteder oppdateres sammen for å overholde Chrome's nye standarder.

    Oppdatering av Chrome krever vanligvis omstart av nettleseren, så lagre alt arbeidet du har gjort før du starter oppdateringen.

  2. Se om videoen er offentlig tilgjengelig. Hvis du har fått en lenke av en venn til en video, kan den videoen ha begrensninger for hvem som ser den, eller det kan være verktøy som en "aldersgrense" på plass, som ber om fødselsdato for å se innhold.

    Skriv inn navnet på videoen i Google eller vertsnettstedets søkefelt og se om et resultat dukker opp. Hvis du ikke finner det, er det sannsynligvis bare tilgjengelig for noen få utvalgte personer.

  3. Aktiver JavaScript. For sikkerhets skyld kan Chrome eller ekstern programvare noen ganger deaktivere programtillegg som JavaScript. Dette gjelder spesielt hvis du har vært utsatt for et hack-forsøk eller et ondsinnet nettsted.

    Slik aktiverer du JavaScript på nytt:

    1. Klikk på den stiplede menyknappen øverst til høyre i Chrome-nettleseren.
    2. Plukke ut innstillinger.
    3. Plukke ut Personvern og sikkerhet fra venstre rute.
    4. Velg Nettstedinnstillinger fra høyre side.
    5. Rull litt ned og velg Javascript
    6. Velg knappen ved siden av blokkert slik at JavaScript er aktivert. Teksten endres til Lov.
    7. Start Chrome på nytt, og prøv å laste inn videoen igjen.
  4. Aktiver Adobe Flash i Chrome. Google og andre nettleserutviklere har faset Adobe Flash ut siden det er et eldre program med noen sikkerhetsproblemer. Noen nettsteder har imidlertid ikke oppdatert videoene sine. Hvis Flash ikke fungerer, kan du prøve noen få løsninger.

    Flash kan være risikabelt og har flere sikkerhetsproblemer. Du bør bare aktivere den for nettsteder du stoler på.

  5. Kjør en hastighetstest. Videoer er bredbåndsintensive, og hvis forbindelsen din har avtatt av en eller annen grunn, kan den legge igjen videoer uendelig. Det er flere nettsteder som kan gjøre dette, og bør fortelle deg om det er et problem med internetthastigheten din. 

  6. Tøm hurtigbufferen. Å gjøre det kan løse mange problemer. Før du tømmer hurtigbufferen, kan du prøve å bruke et inkognitovindu for å bekrefte at det er problemet.

    For å teste dette:

    1. Kopier nettadressen til videoen du vil se.
    2. Velg tre vertikale prikker øverst til høyre, og velg deretter Ny inkognito-vindu. Alternativt kan du trykke Ctrl + Shift + N.
    3. Pasta nettadressen i nettleserfeltet og se om videoen fungerer.
  7. Deaktiver utvidelsene og plugin-modulene dine en etter en. Hvis tømming av hurtigbufferen ikke fungerte, og videofunksjonene i inkognitomodus, kan en utvidelse være synderen.

  8. Deaktiver maskinvareakselerasjon. Noen ganger bruker Chrome datamaskinens grafikkbehandlingsenhet, eller GPU, til å gjengi nettsider. Hvis GPUen din brukes til andre oppgaver, hvis driverne må oppdateres, eller hvis den rett og slett ikke er kompatibel med videoformatet, kan det være vanskelig å spille av videoer på nettet.

    Deaktivering av maskinvareakselerasjon kan påvirke hvor raskt Chrome laster inn ressurskrevende nettsider. Det kan være lurt å vurdere å aktivere maskinvareakselerasjon på nytt etter at du har sett videoen.

    Hvis deaktivering av maskinvareakselerasjon fungerer, kan du bruke et gratis driveroppdateringsverktøy o se om en ny driver er tilgjengelig for grafikkortet ditt. Det kan løse problemet.

  9. Tilbakestill Chrome-nettleseren. Hvis alt annet mislykkes, kan du tilbakestille Chrome helt. Dette kan være nødvendig hvis programmer eller utvidelser har endret innstillinger, og du ikke lett kan nå dem.


Legg igjen en kommentar