Hvordan bruke Apple Music på Apple TV

Hvis du er blant de 20 millioner menneskene som abonnerer på Apple Music og også eier en Apple TV, har du all verdens musikk tilgjengelig å utforske, alt pakket i TV-apparatet. Her er alt du trenger for å lære for å få mest mulig ut av Apple Music på Apple TV.


Hva er Apple Music?

Apple Music er en abonnementsbasert streamingtjeneste for musikk med en katalog på over 30 millioner spor. For en månedlig avgift (som varierer fra land til land) kan du få tilgang til all den musikken, sammen med den populære Beats1 radiostasjonen, musikkanbefalinger, kuraterte spillelistesamlinger, artisten til fan-fokusert Connect-tjeneste og mer. Tjenesten er tilgjengelig på alle Apple-enheter og er også tilgjengelig for Android, Apple TV og med begrenset støtte for Windows.


Apple Music på Apple TV 4

Web / Derek Abella

Apples siste Apple TV tilbyr Music-appen.

Appen lar deg lytte til all din egen musikk gjennom iCloud Music Library i delen My Music, og lar Apple Music-abonnenter få tilgang til alle sporene som er tilgjengelige via den tjenesten, inkludert radiostasjoner.

Når du har abonnert på Apple Music, må du logge på Apple TV med den samme Apple ID-en som brukes til Apple Music-kontoen din i Innstillinger> Kontoer. Du kan deretter aktivere tjenesten på Apple TV i Innstillinger> Apper> Musikk, der du bør slå på iCloud Music Library for å få tilgang til all din egen musikk på systemet.


hjemme~~POS=TRUNC

For å lytte til musikksamlinger du allerede eier og beholde på Mac-ene og iOS-enhetene du har hjemme, må du sette opp Hjemdelingsfunksjonen.

På en Mac: Start iTunes og logg på med Apple-ID-en din, og gå deretter til Fil> Hjemmedeling for å slå på funksjonen.

På en iOS-enhet: Åpen Innstillinger> Musikk, finn Hjemmedeling og logg på med Apple ID og passord.

På Apple TV: åpen Innstillinger> Kontoer> Hjemmedeling. (På eldre Apple TV-er må du gå til Innstillinger> Datamaskiner). Slå på Deling av hjem og skriv inn Apple ID-en din.


Musikseksjonene på Apple TV

Apple forbedret navigasjonen innen Apple Music i 2016. I dag er Apple Music-tjenesten delt inn i seks viktige seksjoner:

 • Bibliotek: Musikken du allerede eier
 • For deg: Personlig tilpassede musikkanbefalinger, spillelister og mer
 • Søk: Spotlights for kunstnere, kuraterte samlinger, spillelister, nye musikksamlinger, redaksjonelt kuraterte spillelister og mer. Ytterligere lenker til ny musikk, spillelister, videoer, topplister og sjangere er alle vert i Bla gjennom-delen.
 • radio: Beats1 og en rekke automatiserte stasjons-spillelister. Hvis du ser øverst på skjermen, finner du flere undermenyer som fører deg til utvalgt innhold, viser Beats 1 og et utvalg av virtuelle stasjoner, inkludert kartlegging nå og mer.
 • Søk: Stedet for å lete etter spesifikt materiale, både i din egen samling og via Apple Music.
 • Spilles nå: Uansett musikk du spiller nå.

Du kan kontrollere Apple Music ved hjelp av Siri Remote. På Apple TV forstår Siri en rekke kommandoer, inkludert:

 • "Start en radiostasjon basert på denne sangen."
 • "Legg til dette albumet i biblioteket mitt."
 • "Spill denne sangen igjen."
 • “Legg til” Burn The Witch ”i låtsamlingen min.”

Når musikk spilles gjennom Music-appen på Apple TV, fortsetter den å spille i bakgrunnen mens du navigerer til andre apper og innhold, inkludert mens skjermsparere er aktive. Avspillingen stopper automatisk når du starter en annen app på Apple TV.


Spillelister

For å lage spillelister på Apple TV, spill av et spor du vil legge til i spillelisten, klikk mens du er i Spilles nå på skjermen og naviger på fjernkontrollen og klikk på den lille sirkelen som vises over det aktuelle sangbildet for å få tilgang til Flere menyen.

Her finner du en rekke alternativer, inkludert Legg til i en spilleliste. Velg dette og legg enten til sporet i en eksisterende liste, eller opprett og navngi et nytt. Gjenta denne prosessen for hver sang du håper å legge til i en spilleliste.

Hva du kan gjøre med spor

Det er flere ting du kan gjøre når du spiller musikk. For å finne disse kommandoene, trykk på "Spiller nå" -seksjonen og bla for å velge kunstverket for gjeldende spor. Hvis du bruker en spilleliste, bør du se tidligere og fremtidige spor vises i karusellvisningen. Du kan sette spor på pause, eller bla til neste spor i denne visningen, men de beste kommandoene er litt vanskeligere å finne.

Når sporet er valgt, blar du til toppen av skjermen. Du bør se to små prikker. Prikken til venstre vil laste ned det sporet som for øyeblikket spilles til din lokale Apple Music-samling, mens den høyre prikken (når du trykker på) gir mange tilleggsverktøy:

 • Gå til Album: Tar deg til albumet som inneholder gjeldende sang.
 • Gå til Artist: Viser deg til artistinformasjonssiden som er relevant for den aktuelle sangen.
 • Legg til i biblioteket: Laster ned gjeldende spor til musikkbiblioteket ditt
 • Legg til i en spilleliste: Du velger hvilken spilleliste du vil sette inn sporet i ved hjelp av det påfølgende vinduet.
 • Spill neste: Dette lar deg velge et spor du vil følge det nåværende sporet.
 • Lag stasjon: Oppretter en automatisert radiostasjon basert på gjeldende spor.
 • Kjærlighet: Trykk på denne knappen hvis du liker musikken som spilles. Dette forbedrer Musikk kapasitet til å forstå dine preferanser, 
 • motvilje: Trykk på denne knappen hvis du hater noe som spilles for å forhindre at Apple Music foreslår lignende spor i fremtiden.
 • Høyttalere: Bare nyttig hvis du har flere høyttalersystemer på plass, denne knappen lar deg velge hvilke høyttalere du vil bruke til musikkavspilling.

Hvordan AirPlay Apple Music til eldre Apple TV-modeller

Hvis du har en eldre Apple TV-modell, støttes ikke Apple Music på enheten, og du finner ikke en app for den. Du kan streame musikksamlinger som holdes på andre Apple-enheter rundt hjemmet ditt ved hjelp av Home Sharing-funksjonen, men hvis du vil lytte til Apple Music-spor, må du streame dem til TV-en din fra en annen Apple-enhet ved hjelp av AirPlay. Du vil ikke kunne bruke Siri Remote til å kontrollere musikkavspilling, som du må administrere direkte på enheten du streamer innhold fra.

Slik AirPlay-innhold fra en iOS-enhet:

Sveip opp fra bunnen av skjermen på iOS-enheten din for å åpne Kontrollsenter, finn AirPlay-knappen nederst til høyre i Kontrollsenter, og velg å AirPlay-musikk fra den enheten gjennom riktig Apple TV.


Legg igjen en kommentar